Eiken planken. Onbeweeglijke multiplanke

Eiken planken leverbaar in diverse uitvoeringen
     Eiken planken
                       Geweldige planken glad                    geschaafd of bezaagd.

     Mooie brede delen 


    Vanaf
      49.95 m2

              Informeer naar de mogelijkheden

        Bel voor info.

           Tel. bereikbaar op werkdagen
                van 10.00 tot 22.00 uur.


           
    

Eiken planken. Voor vele doeleinden geschikt.

De eiken planken trends in 2019 worden wat ons betreft bepaald door eikenhouten planken met een licht bezaagde structuur. Een trendy structuur en dat kunnen we met recht vaststellen. Natuurlijk kunnen eiken- ( soms antieke) planken ook getrommeld en verouderd worden. Schrapen is tegenwoordig ook in, ( Raftwood) maar hoe dan ook, ze liggen allemaal in de showrooms. Wist je trouwens dat de Vloerderij ook super trendy visgraat planken levert?

Eiken planken voor vloeren, maar ook eiken planken voor tafels.

Eikenhouten planken houden van aardetinten.

Bovendien wordt de nadruk gelegd op wit en grijs geheel passend bij de huidige smaak. “White Wash” en “Grey Wash” effecten geven de eiken planken een prachtige en moderne stijl, de natuurlijk structuren van het eiken worden hierdoor versterkt.. De zachte natuurlijke kleurstellingen zijn harmonieus , met deze kleuren mogelijkheden van off-wit, oud grijs of juist gerookt eiken. Geborstelde eiken planken, maar ook verouderde eiken planken zijn tegenwoordig super trendy. We maken ze zelf in onze eigen werkplaatsen. Planken van puur eikenhout zullen altijd blijven scooren.

eiken planken worden het meest gebruikt om vloeren van te maken     Eiken planken uit eigen werkplaats.

Frans- en Europees eiken planken. Broertje & Zusje

De Vloerderij schaaft deze eiken planken in eigen schaverij en kan dus direct op trends inhaken. Vloereiken kan zowel van Frans- als ook van Europees eiken zijn. Het Oost Europees vloereiken kan vaak wat donkerder van tint zijn en heeft soms bijna zwarte noestjes. Ze hebben daardoor een wat brutaler uiterlijk. Frans eiken vloerplanken zijn ietsje lichter van kleur en zijn om het maar eens zo uit te drukken wat eleganter! Dit is natuurlijk ook het geval met de tafelplanken.
Massief eiken tafelplanken worden tegenwoordig vaak afgewerkt in koolzwart. Ook worden massieve planken gebruikt voor de vervaardiging van eiken bedden en oud gemaakte boeren deuren.

Bezaagde eiken vloerplanken. Super Trendy.

Op de foto helemaal boven, een eiken plank in een fijn bezaagde Abdij uitvoering. Natuurlijk kan zo'n plank ook in een glad geschaafde massieve variant geleverd worden, de prijs wordt dan ook lager. Informeer maar.
Deze met zorg bezaagde brede eiken vloerplanken worden met name geleverd in de multiplank uitvoering. In verschillende diktes en breedtes. En zo worden dan ook weer
de mooiste
houten vloeren gecreeerd. Vanzelfsprekend worden de meeste eiken planken voor houten vloeren gebruikt, dat is namelijk de grootste markt. Tegenwoordig wordt ook eiken wanbekleding steeds populairder.

Eiken planken. Oude eiken planken, maar ook brede eiken planken

Foto boven: Het is nu mogelijk om eiken planken uit Bielzen te maken en niet alleen massief, maar ook in een multiplank uitvoering. En een
multiplank is veilig en vast en kan ook zondermeer op vloerverwarming gelegd worden. Deze eiken multiplanken worden geleverd onder de naam Raftwood.

De Vloerderij importeert de eiken planken voornamelijk uit Frankrijk, maar ook komt er steeds meer eikenhout uit Oost Europa. Oost Europese eiken planken hebben een bijzondere tekening, de noest en de nerf zijn vaak wat zwarter, deze eiken vloeren hebben voor de liefhebber wat extra smoelwerk. Brede planken worden ook steeds belangrijker en dit begon al duidelijk in 2015.
In Polen staan al vrij veel schaverijen en de kwaliteit van de eiken planken uit de Ooste Europese bossen is bijzonder goed.
De Vloerderij levert ook massieve planken voor de bouw van tafels, bedden en Bourgondische deuren. Eikenhouten planken voor diverse gebruiksdoeleinden. 

eiken planken. De meest ruige bourgondische houten vloeren worden vn eiken planken gemaakt.

Eiken planken kunnen ook vrij glad geschaafd worden, maar denk ook eens aan levering van losse planken voor speciale projecten, wil je een eiken tafel bouwen van massief eiken dikke planken of een bourgondisch bed?, het kan..We leveren planken in een standaardbreedte van ca: 23cm met een lengte van 250cm in 3 diktes. 1) ca: 25mm 2) 40mm 3) 60mm. In onze showrooms staan deze eiken produkten, maar wil je meer zien, bezoek dan de  alleseiken website.

 eiken planken, daarvan maak je de mooiste vloeren....en nog veel meer.
Eiken planken koop je dus ook voor decoratieve doeleinden, maar ze worden het vaakst voor houten vloeren gebruikt. Eiken planken kun je natuurlijk niet vergelijken met steigerhouten planken. Eiken is veel duurzamer en ook is eikenhout harder. En prijstechnisch verschilt het eens niet zo veel. 
Kijk ook maar eens op
alleseiken hier zie je nog veel meer massief eiken producten. Alleseiken heeft een meubelwerkplaats in Renswoude en hier worden eiken planken handmatig verouderd en georsteld.
Eiken planken zijn heel breed inzetbaar van vloeren tot meubelen. En plankenvloeren doen wij al meer dan 20 jaar. Jazeker, houten vloeren is onze specialiteit. Dus eiken planken hebben voor ons ook geen geheimen. Vraag offerts aan