Laminaat kan soms een heel goed alternatief zijn.


Waar ga je voor? Laminaat of een houten vloer?

Laminaat kan echt wel als alternatief voor een houten vloer
Laminaat kan een goede vervanger zijn voor een houten vloer. Er zijn tegenwoordig super mooie soorten te koop en ze zijn bijna niet meer te onderscheiden van echt parket of van de originele houten vloeren. Laminaat heeft de naam om gemakkelijk in onderhoud te zijn. Dit klopt wel, maar dit geldt voor de duurdere soorten. Denk hierbij aan beginnend bij een prijsklasse rond de € 12.- per m De slijtlaag is bij de super goedkope aanbiedingen vaak niet al te sterk.

Laminaat vloer als alternatief voor een houten vloer.
Laminaat is vaak een budget vloerbedekking. Niet vergelijkbaar met een houten vloer
Laminaat heeft zich dus in de loop van de jaren goed ontwikkeld, dat je het verschil met een originele houten vloer soms bijna niet meer kunt zien. Het grootste verschil merk je vooral in de toepasbaarheid die best wel praktisch is. Laminaat is fotoprint gedessineerd en wordt beschermd door een keiharde kunststoffen laag. Daardoor zijn de betere soorten laminaat erg geschikt voor ruimtes die druk belopen worden en gemakkelijk schoongehouden moeten worden. Denk hierbij aan keukens en natuurlijk kinderkamers. Ook in restaurants en winkels wordt laminaat gebruikt.

Laminaat kan snel gelegd worden

Laminaat leggen is gemakkelijk. Een houten vloer leggen duurt langer
Laminaat kun je  prima zelf leggen. Het kliksysteem zorgt voor een gemakkelijke plaatsing en laminaat is ook goed te verhuizen. Het is daarom ook een populaire vloerbedekking voor huurwoningen. Met de juiste tussenvloer kan zo’n laminaatvloer ook op verdiepingen worden gelegd. En…dit type vloer heeft een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Toch is er een nadeeltje: Laminaat kan in tegenstelling met een houten vloer niet geschuurd worden.

Wat wordt het laminaat of een houten vloer?
Laminaat is niet te koop bij de Vloerderij.
Het is gewoon een kwestie van smaak en natuurlijk ook een kwestie van budget. Wil je een vloer voor niet al te lange tijd, dan is laminaat een goede keus. Ga je echter voor de lange termijn overweeg dan een mooie originele houten vloer.