Massieve originele eikenhouten vloeren


Een massief eiken vloer en luchtvochtigheid. Kan ik een massief eiken vloer leggen?
Massieve eikenhouten vloeren zijn optisch wel de mooiste houten vloeren die je kunt bedenken, maar soms kunnen ze krimpen of juist zwellen.

Massieve vloeren bestaan in feite door en door uit eiken, de eiken planken zijn teruggedroogd naar 10 -11% wat correspondeert met een relatieve luchtvochtighei van 60 - 65%. De relatieve luchtvochtigheid echter laat zich niet beinvloeden en gaat z'n eigen gang. Nederland wordt de laatste jaren steeds natter, de luchtvochtigheid is in het zomerseizoen vaak zo hoog, dat houten producten zoals piano's, gitaren, deuren en ook houten vloeren hier last van hebben. Een eiken vloer kan door de zwelling die dan optreedt gaan bollen, dit is niet echt erg, maar wel lastig. Er moet dan een klein stukje van de vloer afgezaagd en het probleem is weg. Het kan natuurlijk zijn dat dit zich nog een keer herhaalt. De uitzetting van een eiken vloer gaat tergend langzaam, je hebt het niet direct in de gaten, vaak gaan er maanden overheen voordat het probleem zich manifesteert.
Bij zwelling kan er een beroep op de Vloerderij gedaan worden, wij kunnen dan adviseren en indien nodig de helpende hand bieden. Voor deze zwelling of krimp bestaat geen enkele garantie, niemand heeft de luchtvochtigheid in de hand, wel is het raadzaam om een hygrometer aan te schaffen en deze steeds te raadplegen, te beginnen bij het leggen van de vloer.

Massieve eikenhouten vloer leggen. Kan dat?  Ja hoor dat kan.

Met een massieve houten vloer haal je natuurlijk wel een super natuurlijke vloer in huis, zo'n massief eiken plank is 100% origineel en liefhebbers kiezen daarom dan ook voor deze massieve vloeren. De kans op werking nemen ze op de koop toe, wel brengen wij alle potentiele klanten op de hoogte van de mogelijk om een Multiplank te nemen, deze werken niet of nauwelijks meer en optisch zijn super geschikt
 vloerverwarming.

Kortom: Houd de luchtvochtigheid bij een massief eiken vloer regelmatig in de gaten. Onze ervaring heeft ons geleerd, dat het zo nu en dan mis kan gaan. Komt natuurlijk niet bij elke massief eiken vloer voor, maar wel bij een procentje of 3.