Verouderde houten vloer leggen advies.

Verouderde houten vloer leggen.

Verouderde houten vloer leggen. De Vloerderij doet dat voor je.

Een verouderde houten vloer leggen kost toch wel wat meer inspanning dan het gewone werk. De originele massieve vloeren hebben zo wie zo meer aandacht nodig, maar verouderde houten vloeren wel in het bijzonder. Ze worden gekastijd en getrommeld uit in de meeste gevallen een C kwaliteit eiken. De montage van een verouderde eiken vloer heeft toch wel enigzins visie nodig. De planken moeten van te voren geselecteerd op nerf en noest en op andere onvolkomendheden zoals scheuren en veer & groef beschadigingen. Elke plank zal in principe gecontroleerd moeten worden. 
De groef zal soms schoongemaakt moeten worden, stukjes veer verwijderen, noesten uitzagen en de wat langere scheuren lijmen.

Verouderde houten vloeren leggen, dat kun je maar wees wel op je hoede.
Verouderde vloer in een lichte antiek olie. Er komt een super mooie patina tevoorschijn.

De noesten kunnen als ze niet al te groot zijn gewoon gestopt worden met voegenkit. Grotere noesten kunnen er uitgezaagd worden en het eerste verlies is dan niet groter dan 7 cm. De plank wordt dan ingekort en uiteraard ontstaan er dan 2 verschillende lengtes. Deze kunnen vervolgens gebruikt worden voor begin- of eindstukken. In sommige gevallen ontstaat er dan weer ietsje verlies.

Een verouderde houten vloer leggen: Wil je het laten doen? Houten vloer leggen offerte.

Hier en daar onregelmatigheden in de breedte van de plank horen erbij, tijdens het trommelen breekt er weleens iets af. Dit geeft wel weer een bepaalde charme aan de plank. Scheuren kunnen in principe gewoon verwerkt worden, de plank wordt immers rondom opgesloten. Toch wordt er weleens gekozen om de scheur te verlijmen. Met een beiteltje of schroevendraaier worder ruikte gemaakt en enkele druppeltjes houtlijm zijn al voldoende. de planken dan direct gelegd worden, de lijm droogt hard op en wordt er vervolgens later weer onzichtbaar afgeschuurd. Wij assisteren je ook bij je verouderde houten vloer leggen.

Verouderde vloeren leggen kan op veel manieren
Verouderde vloer in een donker antiek olie.

Wil je er helemaal iets aparts van maken, dan kun je de (door&door)noesten ook met een decoupeerzaaf viekant uitzagen en hier een  Lapstuk in lijmen. Je kopieert dan zelf een maximaal gebruikte vloer. Hier en daar zo'n effectje op de vloer is best heel origineel.


Verouderde houten vloer in een castle grey olie.

Verouderde vloeren lenen zich uitstekend voor een oliebehandeling. De meest gangbare kleuren zijn donkere antiek olie, de onbestendige Castle Grey en de off white uitvoering. Na verloop van tijd worden deze kleuren lekker mat en ze krijgen een hele mooie patina. Even geduld is op z'n plaats, want dit proces duurt best wel enkele maanden.
De pigment van deze 3 kleuren nestelt zich in de scheuren, noesten en andere onvolkomendheden. Hierdoor ontstaat ook een leuk effect.
Reken er wel op dat je zelfs bij de normaal verouderde houten vloeren 30% meer legtijd nodig bent. Bij een EXTRA verouderde houten vloer leggen ben je zelfs zeker 2 x zo veel tijd kwijt.