Wat is de dikte van houten vloeren?

Eiken houten vloeren visgraat parket
De dikte van mssief houten vloeren bedraagt minimaal 20 mm. Terwijl de dikte van de PE folie ondervloer 3 mm is. De totale houten vloer heeft dus een dikte van 23 mm. Let hierbij wel op voor het plaatsen van een nieuwe keuken op een houten vloer. Laat deze door degene die de keuken komt plaatsen ook minimaal 23 mm hoger zetten om rugklachten te voorkomen.
Houten vloeren worden teruggezaagd uit 27mm dikke ruw gezaagde planken tot complete vloerdelen.
Houten vloeren met deze dikte gaan meer dan een leven lang mee, ze kunnen menigmaal opgeschuurd worden, echter dit is bij massief eiken vloeren maar weinig nodig, de hardheid van eiken houten vloeren staat hiervoor bekend. NB: De dikte van houten vloeren is niet altijd gelijk.
Bij een dikte van 2 cm hebben eiken houten vloeren een gewicht van zo’n 25 kg per m2, dus zwaar genoeg om zwevend te monteren.
Houten vloeren die dunner zijn dan genoemde dikte, dienen verlijmd te worden om stabiliteit te krijgen.
Heeft u meer informatie over houten vloeren nodig, bel of mail ons gerust (0521-515432) Berber of Janneke, zij zullen al uw vragen beantwoorden.
Dus de mooiste houten vloeren vindt u bij de vloerderij, de houten vloeren specialist bij uitstek. Met drie filialen in Nederland altijd een filiaal bij u in de buurt.

Vragen over de dikte van houten vloeren, of hoe de opbouw van multiplanken is? vraag het ons of kom gewoon langs, wij adviseren je graag.

Hoe dik is een houten vloer. Een houten vloer kan uit diverse diktes bestaan.

Met de dikte van houten vloeren wordt nogal eens gesjoemeld. Zie er dus op toe, dat een massieve plank minimaal 2 cm dik moet zijn. Duo- en Multiplanken zijn er in diverse diktes. Zie onder. 

Op de foto is een houten vloer in visgraat motief te zien, dus een visgraat parket omgetoverd tot een massieve planken visgraat. We noemen dit haaientand. Geen gewone visgraat en geen parket meer.
Een pracht van een houten vloeren trend. Zowel in abdij- als ook in verouderde uitvoeringen. Uiteraard is het normale visgraat parket ook nog bij ons te koop.

De dikte van houten vloeren kan verschillen, maar bij een massieve houten vloeren is dit vaak 2cm, bij multiplanken echter begint het met 12mm en eindigt bij 20mm.
Massieve houten vloeren zoals boven hebben meestal een dikt van 2 cm. Multiplanken kunnen in 3 diktes geleverd worden. Te weten 12- 16- en 20mm.

Is een dikkere eiken plank ook vanzelsprekend beter?, nee dit is een fabeltje. De kwaliteit in prijs wordt uitgedrukt in om het gemakkelijk te zeggen A B C en ..... A is bijna foutloos, dus nauwelijks noeste of scheurtjes. B is al wat levendiger, er mogen noetsjes en scheurtjes inzitten. C echter is lekker wil, hier zit van alles in. En dan hebben we nog de verouderde C, deze is zo ruig dat je wel 2 keer zoveel tijd nodig bent om zo'n vloer te leggen, maar ze zijn om de vingers er bij af te likken.
Als je het de Vloerderij laat verzorgen, krijg je een plaatje van een vloer, als zou hij er al 100 jaar liggen.
Houten vloeren. Da's ons vak.