Houten vloeren leggen dat kun je ook zelf.

Zelf een houten vloer of parketvloer leggen, je kunt het! Leginstructie voor het leggen van je houten vloer van de Vloerderij

Vloerdelen en houten vloeren leggen.

Vloerdelen en houten vloeren zijn uit puur (massief) hout geschaafd. Hout is een duurzaam en natuurlijk product dat soms vocht opneemt en ook weer afgeeft. Het hout zwelt of krimp dan en er kunnen kiertjes of andere veranderingen ontstaan. Houten vloerdelen hebben hier meer last van dan massief houten parket. Voordelen van vloerdelen zijn de slijtvastheid, de duurzaamheid en het feit dat je het na verloop van tijd opnieuw kan schuren, lakken en olieën. De houten vloer ziet er dan weer als herboren uit.
Je houten vloer laten leggen?, klik hieronder voor offerte en een scherpe prijs.Vloerdelen laten leggen. Het hout heeft de natuurlijke eigenschappen.Houten vloer leggen ons vak
 
 

 

Grootte van de vloerdelen en planken

Bomen zijn rond, dat weet iedereen en hoe breder de vloerdelen, hoe minder delen je uit een boom kunt halen. Dus hoe breder, hoe duurder de vloerdelen zijn. Parket is vaak smal en qua houtkosten dus goedkoper dan brede houten planken. Ook de dikte van de eiken planken en vloerdelen speelt een rol. De hedendaagse trend is vrij breed, maar naar onze mening is een plank van 22cm breed genoeg. Vloer leggen doehetzelf. dat kan gewoon

Verschillende breedtes houten vloeren. Verschillende breedtes vloer leggen. Dat kan heel goed.
 


Kwaliteit, hardheid en droogte van het hout

De ene houtsoort is harder dan de andere da’s nogal wiedes. Hoe harder de houtsoort, hoe duurzamer en duurder de houten vloer. De kwaliteit van hout verschilt ook. Bijvoorbeeld de hoeveelheid knoesten, de regelmaat van de nerven in het hout en op verkleuringen. Let ook op beschadigingen. Als de houten vloerdelen beschadigd zijn hoeft de kwaliteit niet eens slechter te zijn.

De slijtlaag (Toplaag) is tgechnisch 100%

Je hebt dan waarschijnlijk te maken met C-kwaliteit en dat moet natuurlijk wel terug te zien zijn in de prijs. C wordt gebruikt voor de verouderde vloeren. Om de vloer te leggen moet het hout goed droog zijn. Natuurlijk drogen is altijd beter dan kunstmatig drogen. Sommige vloerdelen hebben een speciale slijtlaag, of zijn geïmpregneerd. Hoe dikker de slijtlaag, hoe langer de houten vloer mooi blijft.

De kwaliteit van een houten vloer verschilt van boom tot boom, van vloer tot vloer. Een vloer leggen is natuurlijk heel wat anders.

 

Afwerking van de houten vloer.

Vloerdelen en parketvloeren worden tegenwoordig practisch altijd voorzien van veer en groef om de planken goed te laten passen. Let erop dat deze niet beschadigd of vervormd zijn. Veel mensen willen veer en groef zowel aan de zijkant als aan de kopse kant, zodat de vloer gladder ligt. Je betaalt daar nauwelijks extra voor. Bovendien heb je meer hout nodig en kan je planken naderhand moeilijk vervangen.
De houten vloer strak leggen door de veer en groef
 ccc
En als 't ie er dan eenmaal trendy en zachtglanzend geolied bij ligt, dan zeg je tevreden:

Zie je wel, ik kon het.
Een houten vloer leggen? Zie je wel, dat je het kunt! doehetzelf vloeren die leg je zelf ook.