Houten vloeren leggen dat kun je ook zelf.

 
Zelf een houten vloer of parketvloer leggen, je kunt het! Leginstructie voor het leggen van je houten vloer van de Vloerderij

Vloerdelen en houten vloeren leggen. Vloerdelen en houten vloeren zijn uit puur (massief) houtgeschaafd. Hout is een duurzaam en natuurlijk product dat soms vocht opneemt en ook weer afgeeft. Het hout zwelt of krimp dan en er kunnen kiertjes of andere veranderingen ontstaan. Houten vloerdelen hebben hier meer last van dan massief houten parket. Voordelen van vloerdelen zijn de slijtvastheid, de duurzaamheid en het feit dat je het na verloop van tijd opnieuw kan schuren, lakken en olieën. De houten vloer ziet er dan weer als herboren uit.

Je houten vloer laten leggen?, klik hieronder voor offerte en een scherpe prijs.Kwaliteit, hardheid en droogte van het hout

De ene houtsoort is harder dan de andere da’s nogal wiedes. Hoe harder de houtsoort, hoe duurzamer en duurder de houten vloer. De kwaliteit van hout verschilt ook. Bijvoorbeeld de hoeveelheid knoesten, de regelmaat van de nerven in het hout en op verkleuringen. Let ook op beschadigingen. Als de houten vloerdelen beschadigd zijn hoeft de kwaliteit niet eens slechter te zijn.

De slijtlaag (Toplaag) is technisch 100%

Je hebt dan waarschijnlijk te maken met C-kwaliteit en dat moet natuurlijk wel terug te zien zijn in de prijs. C wordt gebruikt voor de verouderde vloeren. Om de vloer te leggen moet het hout goed droog zijn. Natuurlijk drogen is altijd beter dan kunstmatig drogen. Sommige vloerdelen hebben een speciale slijtlaag, of zijn geïmpregneerd. Hoe dikker de slijtlaag, hoe langer de houten vloer mooi blijft.