Een houten vloer of laminaat, ze zijn beide OK

Een houten vloer of laminaat? Je ziet het verschil bijna niet meer

Houten vloer of laminaat. Waar kies je voor?, voor een laminaat vloer of een echte houten vloer

Een houten vloer of laminaat
Als je vanaf een afstand kijkt is het vandaag de dag niet meer gemakkelijk om laminaat  van een houten vloer te onderscheiden. Niet zo gek hoor dat er wat verwarring ontstaat. Maar er is echt wel een verschil tussen laminaat en een houten vloer. Ten eerste om maar te beginnen.

Laminaat bestaat uit een basis van 4 lagen: te weten de balanslaag, de kernlaag, dan de decoratieve laag en tenslotte de bovenlaag. De decoratieve dus bovenste laag bestaat uit een bedrukt gelamineerd papier en bepaalt de uiteindelijk uitstraling van het laminaat. Daar wordt dan weer een harde transparante bovenlaag op geperst die de duurzaamheid van het laminaat bepaalt. 
Een houten vloer echter bestaan uit houten planken en komen in twee uitvoeringen.

1. Meerlagig samengestelde lamelplanken: Waarvan alleen de toplaag bestaat uit (vaak) massief eiken. Deze lamelvloeren staan bekend om hun super goede stabiliteit.
2. Een massieve houten vloer: deze is minder stabiel, maar wordt wel vaan als origineler aangemerkt. Een massieve houten vloer is gevoeliger aan temperatuurschommelingen en wordt nog steeds door puristen gewaardeerd.

Een houten vloer of laminaat
Een houten vloer of laminaat. Een houten vloer is puur natuur.
Laminaat is verkrijgbaar in ontelbare prints en designs. Houten vloer in natuurtinten.
Hout is en blijft een natuurproduct Bij warme temperaturen zet hout uit en wanneer het koud is, krimpt het. Dat is een hele belangrijke factor waarmee je bij de aanscah en bij het leggen rekening moet houden.
Een houten vloer of laminaat, die keus maak je gewoon zelf. Een houten vloer kost wat meer, maar je hebt tegenwoordig ook al laminaat van € 40.- m2. Wat dahct je daar van. Maar dan heb je ook wat..Een massieve houten vloer begint al bij € 35.0 m2. Een houten vloer dus aan de goedkoop onderkant en laminaat aan de dure bovenkant.
Een houten vloer of laminaat. Kies dus zelf.

Een houten vloer of laminaat? wat is het verschil
Hoe richt jij je kamer in? Modern, klassiek? Het maakt niet uit, want bij elk interieur is wel een leuke bijpassende vloer te vinden. De vraag 
Een houten vloer of laminaat is dan niet zo belangrijk meer. In de eerste instantie moet het goed bij elkaar passen en daar kan je houten vloer- of laminaat leverancier je goed bij helpen.