Houten vloer? Gewoon doen. Heel veel keus

  Houten vloer te koop in Veenendaal, Wageningen en Ameronge.
Een houten vloer koop je niet maar zo, maar als je dan ziet hoe trendy ze wel niet zijn, dan ga je er toch snel anders over denken. Je wist al lang dat een houten super creatief en eigenlijk in elk interieur past. Houten vloeren zijn naast ook populair bij makelaars, want een huis met zo'n schitterende houten vloeren laat zich goed verkopen en als je koopt hoop je toch ook stiekem dat er een houten vloer in ligt? 

Houten vloeren van de Vloerderij.nl, gewoon doen!En altijd wel een scherpe houten vloer aanbieding bij de Vloerderij

Een houten vloer in je kamer? Voordat je het weet ben je verliefd op een huis met zo'n prachtige houten vloer. Behaaglijke warmte niet alleen vanwege de structuur van het hout, maar zeker ook vanwege de uitstraling die hout van zichzelf heeft. Jouw houten vloeren smaak is bepalend voor de manier waarop hij wordt gelegd. Hoe kleiner het patroon in de parketvloer, hoe meer werk er moet worden verricht. Grote houten delen werden vroeger met spijkers of schroeven bevestigd. Maar vandaag de dag kan je houten vloer op velerlei manieren bevestigd en gemonteerd worden. Rechtreeks verlijmen of zwevend, vraag het de Vloerderij en we geven een passend antwoord voor je toekomstige houten vloer.

Houten vloeren in Mozaiek

Een mozaiek houten vloer, voor wie durft te varieerenMassief parket bestaat uit strookjes hout van minimaal 6 millimeter dikte. Daaronder komt de ondervloer. Die kan variëren van zo'n 14 tot 22 millimeter, waarmee meteen de kwaliteit in beeld komt. De stroken, ruiten, blokjes of hoekjes parket worden op een ondervloer gelijmd of gespijkerd. Veel producenten, ook de Vloerderij, van houten vloeren laten zich bij de keuze van hun hout leiden door het FSC (Forest Stewwardship Council). Ze garanderen u daarmee hout dat na het kappen wordt vervangen door herbeplanting. Een prima initiatief om onze achterkleinkinderen ook van verantwoord parket te kunnen voorzien.

 

Houten vloer? Durf eens te veranderen

Een houten vloer, maar ook een  eikenhouten multiplank, laat zich op heel veel manieren in je woonkamer leggen. Toch wordt nog heel vaak gekozen voor de meest voor de hand liggende manier, namelijk met de richting van de kamer mee. Een enkeling durft het aan om de houten vloer (planken)diagonaal te gaan en heel soms ligt parket in de breedterichting. Dat laatste heeft dan vaak te maken met de lichtinval in de betreffende ruimte, want echt goed tot zijn recht komt een houten vloer niet als alle vloerdelen in verhouding kort zijn neergelegd. 

Een hout vloer is overal toepasbaar

Overal houten vloeren, ook de keuken is geschikt voor een houten vloerHouten vloeren kunnen tegenwoordig dankzij de goede onderhoudsmiddelen overal worden toegepast. Wie in z'n keuken eenzelfde houten vloer als in de woonkamer wil kan dit gewoon doen. Aan een houten vloer zijn wel een paar voorwaarden verbonden. Om optimaal te worden gelegd begint dat eigenlijk aan de onderkant. Dat wil zeggen dat de ondervloer wel in orde moet zijn om uiteindelijk een stabiele houten vloer te krijgen. Uiteraard is de kwaliteit van het hout dat u uitkiest heel erg bepalend voor het eindresultaat. Maar ook de afwerking draagt er in niet onaanzienlijke mate aan bij. Een voorbeeld van zo'n afwerklaag is natuur olie. De houten vloer krijgt dan een natuurlijk en matte uitstraling.
Houten vloeren worden tegenwoordig veel geleverd in de vorm van multiplanken of duoplanken, deze zijn ook geschikt om op vloerverwarming te leggen. Ze liggen onwrikbaar en zijn bovensien erg stil, zeker wanneer ze verlijmd worden. 

Houten vloer? gewoon doen.
Wil je een oude Raftwood vloer in een massieve uitvoering of juist in een multiplank??

Waar koop je een Houten vloer in Putten en Ermelo? Dan ga je naar de Vloerderij. De Vloerderij heeft showrooms door heel Nederland, ook op de Veluwe, klik maar op de filialen en je ziet er vanzelf eentje bij je in de buurt.
Je koopt zodoende net zo gemakkelijk een houten vloer in Wageningen als een houten vloer in Harskamp.