Een eiken vloer is vrij duur. Maar een Multiplak niet.

Eiken vloeren zijn vrij duur, maar je hebt dan ook wat.

Massief eiken vloeren zijn inderdaad duur, maar super exclusief.

Is een eiken vloer duur? Over het algemeen worden massief eiken vloeren inderdaad duurder. Dit komt door verschillende factoren, waaronder stijgende houtprijzen, hogere arbeidskosten en de toenemende populariteit van massief eiken vloeren.

De houtprijzen zijn de afgelopen jaren gestegen door verschillende oorzaken, waaronder de toenemende vraag naar hout in de bouw- en meubelindustrie, de groeiende wereldbevolking en veranderingen in het klimaat. Dit heeft geleid tot hogere kosten voor houtproducten, inclusief massief eiken vloeren.

Daarnaast is het leggen van massief eiken vloeren arbeidsintensief en vereist het gespecialiseerde vaardigheden en gereedschappen. De hogere arbeidskosten hebben ook bijgedragen aan de stijging van de prijzen van massief eiken vloeren. 

De vraag naar eiken vloeren is gestegen. Werkt ook prijsverhogend.

Tot slot is de populariteit van massief eiken vloeren in de afgelopen jaren toegenomen, waardoor de vraag naar deze vloeren is gestegen. Dit heeft bijgedragen aan de stijging van de prijzen. Ook wordt er uiteraard nog eiken gebruikt voor de toplaag van multi- en duoplanken. Is een eiken vloer duur is dus een terechte vraag.

Het is echter belangrijk op te merken dat de prijzen van massief eiken vloeren kunnen variëren afhankelijk van de kwaliteit, afwerking, dikte en andere factoren. Het is altijd verstandig om bij meerdere leveranciers en installateurs offertes op te vragen en de specificaties zorgvuldig te vergelijken voordat u een definitieve beslissing neemt wordt duur. Vraag ons maar wat een goede optie voor jouw situatie is.

De parketbranche verhoogde. Niet zo extreem als de supermarkten.

De parkethandel moest de eiken prijzen wel verhogen. De inkoopprijzen stegen vrij fors en dit moest doorberekend worden. We kunnen wel met zekerheid stellen dat de houte vloeren- en parketbranche hier geen misbruik van hebben gemaakt zoals de supermarkten deden. Heb je nog vragen? neem dan contact met ons, of een van onze partners op.