De Rc of R waarde van eiken houten vloeren

De Rc of R waarde eiken houten vloeren (de Vloerderij)
Rc of R waarde erg belangrijk om te weten. De Rc of R waarde is voor een houten vloer van belang.
Natuurlijk parket of een houten vloer met vloerverwarming, maar óók de juiste Rc of R waarde?

Een super dikke houten vloer met een hoge Rc of R waarde zal veel meer weerstand bieden dan een dunnere vloer met een veel lagere Rc of R waarde. Ook het aanwezige effect van de warmte en de “opwarmtijd" zijn bij een dikkere vloer onmiskenbaar negatiever.
Voor het behalen van het hoogste rendement ( lage R waarde) adviseren wij een eiken
lamel sterk en massief genoeg voor zwaar huiskamergebruik van 16mm dik.
Door ons te leveren in diverse breedtes en kleurnuances.
Om kennis te maken met onze producten met de juiste R waarde staan we tot uw dienst. Onze showrooms staan wagenwijd voor u open.
 

Vloerverwarming als hoofdverwarming? Denk aan de Rc of R waarde.

Wanneer men bij een vloerverwarmingssysteem een houten vloer toepast, is het net zoals bij andere vloeren die men op vloerverwarming monteert, van belang dat de weerstand niet té hoog is. Van wat voor product dan ook is de weerstand in een getal aan te wijzen, de zogenaamde. Rc of R waarde (de weerstandwaarde dus). Voor licht huishoudelijk gebruik kunnen we al een lamelplank adviseren van 12 mm dik. (9 + 3) Uiteraard zijn er nog dunnere lamelplanken die rond de 10 mm scommelen. Een plank van 16 mm ( 12 + 4 ) is ook nog heel goed te doen. Deze plank is ook stabieler en kan zelfs zwevend op vloerverwarming gelegd worden. Terwijl een dunnere plank al vaak verlijmd dient te worden om een goede stabilitiet te krijgen.
Zou je een interessante aanbieding willen ontvangen?, vraag het ons dan en vul het offerte formulier in.


De houten vloeren die wij in ons assortiment voeren hebben onderling een verschillende Rc of R waarde. Dit kan ook niet anders., immers er zijn verschillende uitvoeringen. Verschillende diktes ook. Eiken lamel vloeren met een dikte van totaal 16mm hebben een Rc of een R waarde van 0.115.
Buitengewoon geschikt voor vloerverwarming met een houten vloer. Heeft u nog vragen over deze Rc of R waarde?, neem gerust contact met ons op!