De Rc of R waarde van eiken houten vloeren

RC waarde houten vloeren.

Vloerverwarming als hoofdverwarming? Rc of R waarde.

Wanneer men bij een vloerverwarmingssysteem een houten vloer toepast, is het net zoals bij andere vloeren die men op vloerverwarming monteert, van belang dat de weerstand niet té hoog is. Van wat voor product dan ook is de weerstand in een getal aan te wijzen, de zogenaamde. Rc of R waarde (de weerstandwaarde dus). Voor licht huishoudelijk gebruik kunnen we al een lamelplank adviseren van 12 mm dik. (9 + 3) Uiteraard zijn er nog dunnere lamelplanken die rond de 10 mm schommelen. 

De Vloerderij levert uitsluitend parket geschikt voor vloerverwarming.

Een plank van 16 mm ( 12 + 4 ) is ook nog heel goed te doen. Deze plank is ook stabieler en kan zelfs zwevend op vloerverwarming gelegd worden. Terwijl een dunnere plank al vaak verlijmd dient te worden om een goede stabiliteit te krijgen.
Zou je een interessante aanbieding willen ontvangen van zo'n veilige vloer?, vraag het ons dan en vul het offerte formulier in. Je krijgt dan een volledige info en een aantrekkelijke offerte op maat.

De Rc waarde van houten vloeren, maar ook de R waarde is belangriojk.         De RC waarde moet bij houten vloeren goed in de gaten gehouden worden.

De houten vloeren die wij in ons assortiment voeren hebben onderling een verschillende Rc of R waarde. Dit kan ook niet anders., immers er zijn verschillende uitvoeringen. Verschillende diktes ook. Eiken lamel vloeren met een dikte van totaal 16mm hebben een Rc of een R waarde van 0.115.
Buitengewoon geschikt voor vloerverwarming met een houten vloer. Heeft u nog vragen over deze Rc of R waarde?, neem gerust contact met ons op!

Ps: Op het lijstje wordt ook de R waarde van een massieve vloer van 21 dik genoemd. Deze dikte is tegenwoordig 19 mm, zo'n 20% minder dus. Maar het blijft ondanks deze dikte nog uitkijken. Een massieve vloer kan ook niet rechtstreeks verlijmd worden.