Voordelen lamelparket. Lees ze alle 10

Voordelen lamelparket  

De 10 voordelen van lamelparket.

1. Zeer betaalbaar
Lamelparket is in veel gevallen goedkoper dan de traditionele massieve vloeren. Dit komt omdat dit parket is opgebouwd uit 3 lamel lagen. Voor deze lagen wordt berkenhout gebruikt. Berkenhout is een solide houtsoort en 3 x kruislings verlijmd is het praktisch werkingsvrij.

2. Milieu vriendelijk en duurzaam.
Dit duurzame parket is opgebouwd uit lagen en alleen de toplaag is massief. Een rekensom leert ons, dat er bij een lamelplank wel 80% minder langzaam groeiend eikenhout gebruikt wordt vergeleken met een massief eiken vloer. Optisch is er geen enkel verschil te zien tussen massief en lamel.

3. Werkt nagenoeg niet.
Door de kruislingse verlijming van de lamellen onderling wordt werking van lamelparket voor het grootste gedeelte tegengehouden. Massief hout werkt (zwellen en krimpen) meestal in de breedte en door de kruislingse verlijming werken de lagen tegen elkaar in. Zodoende werkt lamelparket niet of nauwelijks meer. Voordelen lamelparket? Niet alleen de werking.

4. Goedkoper leggen of zelf doen.
Lamelparket kan heel goed zwevend gelegd worden. Zwevend leggen is goedkoper er hoeft niet gelijmd te worden. Lamel lanken verlijmen is een duur procedée. De lijm is duur en de legprijs voor zwevend leggen is bij verlijming ook duurder. De keus voor lamel parket is daarom ook niet zo moeilijk.

Een aantrekkelijke offerte ontvangen van deze pracht plank? klik dan links op de oranje banner.

5. Uitermate geschikt voor vloerverwarming.
Het lamel systeem is erg geschikt om op vloerverwarming te leggen. Lamelparket kan heel goed tegen temperatuurverschillen. De warmteweerstand is bij lamel- ook wel multiplanke genoemd ook lager dan bij massief parket. Massieve planken op vloerverwarming is uit den boze.

6. Lamelparket is verhuisbaar
Vooral het klik lamel multiparket is geschikt om bij verhuizing mee te nemen. Een gelegde lamelvloer kan daarom eenvoudig weer uit elkaar gehaald worden en opnieuw gelegd. Zorg wel voor een nummering van de planken alvorens te demonteren. Bij het herleggen geeft dit veel gemak. Voordelen lamelparket? Er zijn er veel.

7. Brede planken? Geen probleem. Kijk hier ook eens naar de multiplank.

Vroeger bestond de mogelijkheid met brede massieve plannen gingen schotelen. Lamelparket heeft hier geen last van. Zelfs niet met brede delen.
Toch is het bij lamel planken ook belangrijk om de luchtvochtigheid op peil te houden. Zo rond de 60% is goed. Een goede luchtvochtigheid is niet alleen goed voor de vloer, maar ook voor muziekinstrumnenten zoals gitaren en piano’s. Ook is het goed voor de bronchiën. Voordelen lamelparket, draagt bij aan je gezondheid.

8. Kieren komen niet meer voor.
De goede passing van veer en groef sluit de verbinding tussen de planken naadloos aan en eenmaal gelegd liggen ze naadloos als één geheel.Zelfs op vloerverwarming werkt deze goede passing. Lamelparket is dus een veilige manier om een houten vloer te leggen.

9. Kant en klaar geleverd en direct in te richten
Lamelparket kan geolied en wel geleverd worden. Het leggen kan dan ook heel snel gaan. Bij verhuizen is dit wel een belangrijk punt. De lak of de olie hoeft dan niet meer te drogen. Maar uiteraard kan zo’n lamelvloer ook ter plaatse afgwerkt worden.


10. Kan op extreem grote oppervlaktes gelegd worden.
Ook extreem grote ruimtes kunen zonder drempelafscheidingen gelegd worden. Daarom is lamelparket zo geschikt voor grote projecten. Architecten werken er graag mee.

Voordelen lamelparket: Genoeg voordelen om voor zo'n geweldige vloer te kiezen.