Voordelen Multiplank. Geschikt voor vloerverwarming

Voordelen Multiplank. De multiplank kent vele voordelen.

De vele voordelen van de Multiplank.

Jaren geleden waren er alleen maar massieve houten vloeren op de markt. Maar dit is inmiddels wel anders. Al een mooie poos hebben de multiplanken het voor het zeggen. Dit zijn planken die opgebouwd zijn van plankbrede stroken ook wel lamellen genoemd. Deze lamellen zijn steeds tegendraads verlijmd en voorzien van een “eiken” toplaag. Multiplanken zijn dus 100% van hout. Maar dan wel werkingsvrij en dat is heel goed wanner zo’n multiplank op vloerverwarming gelegd wordt. Zo geeft een multiplank vele voordelen.

Voordelen Duoplank. Praktisch werkingsvrij.

Massieve planken zetten in de zomer uit en ‘s-winters wanneer er gestookt wordt en de luchtvochtigheid aanmerkelijk lager wordt krimpt een massieve plank. Er kunnen dan kieren tussen de planken ontstaan. Ook kan het hout dan scheurtjes gan vertonen. Bij zwelling in de zomer gaat de plankenvloer bol staan en kan best schade en ergernis veroorzaken. Bij een Multiplank is dit zeker verleden tijd. Nog meer voordelen van een Multiplank? Lees dan verder. Scherpe en vrijblijvende offerte ontvangen? klik dan links maar snel op de oranje banner.

Nog een Multiplank pluspunt. Makkelijk leggen.

Multiplanken kunnen zwevend gelegd worden. De planken hoeven onderling niet verlijmd te worden en dit scheelt een slok op een borrel in de kosten. Massieve vloeren werden vroeger altijd genageld en dan ook nog eens gelijmd. Dat was een klus voor de ervaren parketteur. Maar een multiplank zwevend leggen kan elke handige thuisklusser: Want de lamel planken hebben veer en groef en leggen op z’n minst zo gemakkelijk als een laminaatvloer. Een geweldig voordeel om een multiplank zelf te kunnen leggen.

Kies je voor een Multiplank. Kies je voor een beter milieu.

Voor een lamel plank met toplaag worden heel wat minder grondstoffen gebruikt. De eiken toplagen van Vloerderij vloeren en parket zijn van 3 tot 5 mm dik. Een massieve eiken vloer is totaal 20 mm dik en zoals je ziet scheelt dit dus heel wat. 

Voordelen Multiplank: Toplaag optisch gelijk.

De toplaag is puur eiken en optisch bestaat er geen enkel verschil met een originele en massieve eiken vloer. Zodoende kiezen veel klanten voor deze puur eiken vloer met toplaag. Multiplanken kunnen ook best wel vaak geschuurd worden. En ook deze planken kunnen een leven lang mee. De toplaag kan wel 4 keer geschuurd worden. Zo haal je toch veel voordeel uit zo'n multiplank.

Voordelen multiplank parket lees meer! Genoeg om voor deze plank te kiezen