Houten vloer met toplaag. Multifunctioneel.

Houten vloer met toplaag schuren.   Houten vloeren met toplaag schuren

Houten vloer met toplaag. Een toplaag schuren is vakwerk.

Een houten vloer met toplaag heeft nogal wat voordelen vergeleken met een massieve houten plankenvloer. Het zit hem in de constructie van de planken. Een houten vloer met toplaag bestaat uit kruislings verlijmde berkenhout stroken, aan de bovenkant afgewerkt met een massieve toplaag van meestal eikenhout.
Deze toplaag geeft de beleving en uitstraling van een massieve plank 100% weer. Het bovenkant ziet er net zo uit als een massief houten plankenvloer. Lamelparket ook wel multiplank genoemd is super stabiel en ligt bewegingloos stabieler en vooral ook veel stiller.Al met al maakt het deze vloer ook heel geschikt voor vloerverwarming.

Houten vloer met toplaag schuren

Een eiken toplaag schuren komt heel precies. Vraag dus om advies.

Maar als je zo'n houten vloer met bijvoorbeeld een eiken toplaag wilt schuren moet je wel een vakman inschakelen. Zo'n redelijk dunne toplaag moet heel nauwkeurig geschuurd worden. Voor dat je het weet schuur je er doorheen. Toch kan zo'n multiplank houten vloer wel 3 keer geschuurd en gepolijst worden. De juiste man schuurt dan alleen het olielaagje eraf en een miniscuul laagje eiken. Wel wordt dan vaak dezelfde- of een donkerder oliekleur gebruikt.

Ook visgraatparket met een toplaag is erg populair. Deze parket houten vloer ligt meestal verlijmd ook op vloerverwarming.

Zo'n toplaag. Super geschikt voor visgraat parket. Planken visgraat.

De Vloerderij heeft een groot assortiment houten vloeren en parket met toplaag en kan omdat er direct met de fabrikant samen gewerkt wordt deze houten vloeren scherp aanbieden. Er zijn nogal wat mogelijkheden, echter de snelst lopende houten vloer met toplaag is wel de 16 mm dikke uitvoering. Ook wordt deze uitvoering veel bij visgraatparket ingezet. De montagemethode is hier mee volkomen veranderd en kan nu sneller en goedkoper uitgevoerd worden. Een houten vloer met toplaag is met recht een top plank die in 99% van de gevallen ook voor vloerverwarming gebruikt wordt. Lamelparket met zo’n solide en massieve toplaag is wel het summum wat er in parketland verkocht wordt. Ben je geinteresseerd in zo'n vloer met een eiken toplaag, vraag dan eerst eens om een offerte. Hierna wanneer je de prijs aan staat kunnen we verder gaan met verdere specificaties. Klik op de oranje banner linksboven voor een scherpe maar vakkundige offerte.

Parket en houten vloeren met toplaag zijn heden ten dage super populair. Je koopt ze bij de Vloerderij     Een houten vloer met toplaag is een keus voor je woning met vloerverwarming. Informeer bij de Vloerderij.    Parket met een eiken toplaag is een veilige soort parket en is ook goed zelf te leggen.

Vloerderij houten vloeren zijn duurzaam. Dat past iedereen.

Het productieproces van de houten vloeren met toplaag die wij verkopen wordt steeds duurzamer. Het eikenhout wordt voornamelijk betrokken uit duurzame bossen. Na de kap wordt hier weer nieuw aangeplant. Een en ander valt onder de FSC norm. Uiteraard conformeren ook onze leveranciers zich aan de FSC voorschrifte

Hoe lang gaat een houten vloer en lamelparket mee?

Lamelparket, dus een houten vloer met toplaag kan heel lang mee. En zeker als je de vloer regelmatig goed onderhoud. Het is zeker niet uitgesloten dat dan zo’n solide vloer wel een jaar of veertig mee kan. Goed onderhoud is wel het aller belangrijkste. Bij een geoliede vloer moet de houten vloer met toplaag regelmatig nageolied worden met dunne onderhoudsolie.  Blijf gemotiveerd om onderhoud te plegen. Dweilen met een natuurlijke onderhoudszeep is ook een goede optie. 1 x in de viertien dagen licht met deze zeep dweilen is het behoud van de houten vloer. Maar op een gegeven ogenblik is de koek op en moet er gerenoveerd worden.

Een eikenhouten vloer met toplaag kan ook een verouderde uitstraling krijgen.

Verouderde vloeren zijn erg gewild. Dus super decoratief.

Een houten vloer met toplaag kan ook heel goed bezaagd, getrommeld en verouderd worden. Een bezaagde uitvoering (boven) is ook nog eens antislip. Het verouderen is wel iets langduriger dus ook voorzichtiger, maar het is inmiddels alweer een beproefde methode. Het effect laat zich heel goed zien en als de vloer eenmaal in de olie gezet is, is zo'n verouderingseffect duidelijk waarneembaar en brengt net zoals de massieve plank sfeer in je kamer.

Ruig ogende houten vloeren. Stoer & Trendy. Na renovatie blijven ze zo.

Je kunt ook super ruige toplagen krijgen. Gemaakt van bielzenhout. We noemen deze planken Wildwood en Raftwood. Deze vaak oud eiken toplagen worden met veel aandacht gezaagd en worden zo origineel mogelijk op een berkenhouten onderlaag verlijmd. Ze worden hierna gevuld met bijpassend vloeibaar hout en dan geschuurd. Na het schuren worden ze dan van een hardwax olie voorzien. UIteindelijk is zo'speciale houten vloer met toplaag dan klaar en kan ook jouw kamer weer een nieuwe toekomst geven.

Deze houten vloer met toplaag is ook in Utrecht te koop. Vriendelijk geprijsd.