Inspirerende Raftwood houten vloeren.

Raftwood is een houten vloer gemaakt van oude spoorbielzen.

Raftwood. Wel een heel woeste vloer. Maar wat mooi!

Een Raftwood vloer is een compleet nieuwe houten vloer ontwikkeling. De toplaag van Raftwood bestaat uit 5mm dikke repen eikenhout uit oude spoorbielzen. Raftwood is in feite een Multi- of Duoplank, dus veilig & vast. Raftwood wordt niet in massief geleverd. De maximale breedte van oude spoorbielzen is 26 cm en daarom is dit meteen de mooie breedte voor de raftwood planken. Raftwood heeft een woest en zeer robuust smoelwerk, deze multiplank is dan ook een super markante verschijning, want scheuren, kieren, noesten ed. geven dit Raftwood een ongedwongen en eigenzinnig smoelwerk.

De nieuwste houten vloer heet Raftwood te koop bij de VloerderijRaftwood en Vloerverwarming

De Raftwood vloeren zijn super geschikt voor de meest
voorkomende vloer verwarmingssystemen,
en hebben een warmte weerstand van 0.10 K/W m².
 

En bespaar tot wel  20%

Raftwood kan aan een bestaande (beton) vloer verlijmd worden. 

Hieronder voordelen van Raftwood houten vloeren. 

 

 

 • Raftwood  heeft een brutale en ruige maar natuurlijke uitstraling de plank heeft scheurtjes, noesten, ed. 
 • Een Raftwood houten vloer bestaat uit een kruislings verlijmde berken multiplex drager met een toplaag van 4mm, deze zogenaamde multiplank ligt volkomen onbeweeglijk.
 • Een Raftwood vloer kan in diverse olie tinten geleverd worden, van diep donkerbruin tot white wash geolied.
 • De Raftwood plank houdt zijn oorspronkelijk uitstraling en er bestaat geen copie.
 • Raftwood multiplanken zijn bijzonder geschikt voor vloerverwarmings systemen.
 • Raftwood houten vloer vertelt z'n eigen exclusieve verhaal van historie en orginaliteit.

  NB: De massieve uitvoeringen van Wildwood en Raftwood kunnen niet op vloerverwarming gelegd worden. Massieve planken zijn steeds moeilijker te vinden de lamelplanken zijn een geweldige vervangin voor de massief eiken vloeren van weleer.

   

Raftwood snel leverbaar in de maten 18cm en 22cm  breed  
Ondanks dat de grondstofprijzen omhoog schieten, ontvang je bij de Vloerderij houten vloeren en onze partners altijd een vriendelijke offerte.
Vraag er eens eentje aan bij de Houtfabriek in Westbroek. De uitgebreide showroom is super snel bereikbaar vanaf Amsterdam en Utrecht.
    
 

Wildwood houten vloeren zijn zeer geliefde houten vloeren.    De Partners leveren deze Raftwood houten vloeren voor
   
    Super faire prijzen. 

    Een duurzame plank met een brutale uitstraling en past
    in praktisch elk interieur. Modern of klassiek. Heel mooi.

      
    Leverbaar in heel veel mooie olietinten
   Wij kunnen een mooie onbestendige 
"Castle Grey" of
     een fleurige "
Off White" aanbevelen.

 

Hier de mogelijkheden van zo’n Raftwood vloer.

Een Raftwood houten vloer of multiplank is de juiste vloer wanneer jij je aan het oriënteren bent naar een ruige en super doorleefde eiken houten vloer van Top kwaliteit. De spijkerharde toplaag is 100% uit eiken gezaagd van oude eiken spoorbielzen meestal afkomstig uit Oost Europa. Een hele van oudsher bekende manier, de oude eiken spoorbielzen worden heel lang in de Duitse rivier de Elbe gelegd en hierna worden ze dan weer in een bad kokend water gedompeld. Na de wateropname worden ze gezaagd tot uiteindelijk 4mm dikke toplagen De ruwe en stoere structuur van het Eiken blijft zodoende bewaard en dit zien we super goed terug in de Raftwood houten vloeren.

De mooiste raftwood houten vloeren vind je bij de Vloerderij. eel keus in Old wood

Raftwoodvloer. Leverbaar in vele tinten.

De Spoorbiezen worden niet gesorteerd, ze worden eigenlijk blindelings verwerkt en zo blijven ze ook super origineel. Raftwood toplagen worden maanden achereen gedroogd en dit lange proces zorgt voor een geweldige stabiliteit van de Raftwood plank. De Raftwood vloeren worden aangeboden in twee breedtes, en wel 18 cm en 22cm breed en ze hebben lengtes van ca: 180cm tot 240cm, lange planken dus, die zich geweldig in een wild verband laten leggen. De Raftwood houten vloeren kunnen geleverd worden in diverse originele kleuren bestaande uit natuurlijke kleurolie. Dit is een groot voordeel, want een houten vloer kan zo veel sneller gelegd worden en dit scheelt dan weer aanmerkelijk in de legprijs.

Raftwood is bijzonder populair. Erg gemakkelijk in gebruik.

Je voelt gewoon dat een Raftwood houten vloer een puur originele vloer is en als ie dan eenmaal in je woonkamer ligt bewijst ie dat iedere keer weer. Kom ze maar snel bekijken. en bespaar soms wel tot  20%

 

Je zou ook de verouderde vloeren van de Vloerderij ook eens kunnen bekijken, deze verouderde planken zijn op een bepaalde manier oud gemaakt en zijn ook pronkstukken. Getrommeld, geschraapt of geborsteld, kijk maar eens. Het zijn ook houten vloeren en kasteelvloeren die het waard zijn bekeken te worden. De Vloerderij heeft zelf een werkplaats op de grens Groningen/Drenthe waar dit soort Raftwood in al z'n vormen gemaakt kunnen worden. Dit prachtige Bourgondische hout wordt ook gebruikt voor de vervaardiging van andere houtproducten zoal trafels, Bourgondische bedden, boerendeuren en keukenkastdeurtjes. Raftwood kan dus multifunctioneel ingezet worden.

Soms wordt Raftwood ook wel Wildwood genoemd, er is niet veel verschil.
Raftwood, het maakt niet veel verschil, je kunt er de mooiste houten vloeren mee ontwerpen, maar uiteraard ook andere trendy interieurproducten. Kijk hier oom eens naar de semi antieke vloeren.