Kasteelvloer van massief eiken

Een kasteelvloer zoals hij bedoeld is. 18 cm breed
Kasteelvloer.? Te koop bij de Vloerderij. Hele mooie kasteelvloeren te koop. De Vloerderij

Wonen op een handbewerkte eiken kasteelvloer. 

Ja wonen op een extra authentiek getrommelde massieve eiken kasteelvloer van een superieure kwaliteit eiken da's niet verkeerd. Deze vloer heeft ook talrijke bewerkingen gehad. En door alle deze diverse verouderings technieken heeft deze super vloer een unieke uitstraling gekregen Door het geseleffect is deze prachtige kasteelvloer versierd met butsen en met deukjes. Dit soort vloeren worden ook wel kasteelvloeren genoemd. Deze vloeren zijn heel gemakkelijk in onderhoud, ze zeggen weleens dat een blind paard geen kwaad kan doen. Ze zijn toch al verouderd? Ja, dat is ook weer zo.
Voor deze vloer is een geweldige eikensoort gebruikt voor jarenlang woonplezier. Uiteraard kan zo'n vloer ook met andere tinten olietinten bewerkt worden.

Een kasteelvloer kan ook uit oude balken gezaagd zijn. Kasteelvloeren zijn super populair. De Vloerderij
Ook worden kasteelvloeren wel gezaagd uit oude balken en oude eiken spoorbielzen. We kennen deze dan onder de naam Raftwood & Wildwood. We kunnen ook Frans eiken planken handmatig verouderen. Dit geeft een vrij hoge meerprijs, maar het resultaat is dat wel waard.

**Een kasteelvloer wordt op de normale manier gelegd: de massieve of multiplanken planken komen gewoon in wild verband in elkaars verlengde te liggen. Deze legmethode komt overeen met het oude middeleeuwse karakter van de deze kasteelvloer. Je kunt ook kiezen om de planken rechtreeks aan een houten ondervloer te vernagelen. De planken worden dan met schroeven of spijkers aan de ondervloer gehecht. Ook kan eerst een regelwerk op de ondervloer aangebracht worden worden en hier kan dan vervolgens de eiken plank op vastgezet worden. Ook kan indien gewenst, tussen de regels een isolatiematriaal aangebracht worden. Dit gaat eigenlijk in een moeite door en je hebt er later veel voordeel van.

Een kasteelvloer kan ook handmatig gemaakt worden. Handmatig schrapen en verouderen De Vloerderij
De Vloerderij verkoopt dit soort eiken vloeren ook. ( zie boven ) Het zijn vrij dikke planken zonder veer en groef die op een regelwerk geschroefd moeten worden. Dit regelwerk is vrij eenvoudig aan te brengen en neemt voor een gemiddelde vloer 1 dagdeel in beslag.  Zo'n eiken plank heeft een gemiddelde dikte van 22-24mm en is 3 zijdig geschaafd, alleen de bovenkant is origineel gelaten. Deze kasteelvloeren zijn super origineel en liefhebbers lopen hier mee weg.