Olie of lak op je parket. Lees de verschillen

Parket olie of lak? Olie of lak, ze zijn beide goed

Parket olie of lak. Wat is het beste voor jouw parket. Enkele TIPS.

We kunnen niet stellen dat lak beter is dan olie of andersom. Het is een kwestie van smaak. Ook heeft de één wat meer en de ander iets minder onderhoud nodig. Ook de uitstraling is boij lak anders dan bij olie.

Parketolie de meest natuurlijke oplossing. Een goed idee. offerte parket lakken

Een met een natuurlijke parketolie afgewerkt parket of houten vloer is een afwerking waarbij je de houtstructuren het best blijft zien. Met olie kun je erg mooie natuurlijke tinten creëren. Eiken leent zich hier prima voor.. De afwerking met deze basis natuurolie heeft wat meer onderhoud nodig. Het wordt later makkelijker door juist in de beginfase van het parket de eerste 10 dagen de olie te laten impregneren en uitharden waarna de vloer 2 keer per week gedweild wordt ( nauwelijks meer werk dan stofzuigen ) gedurende een week of zes. Hierna kan volstaan worden met 2 à 3 maal per maand. Parket olie geeft je parket een prachtige natuurlijke uitstraling en voor deze variant wordt veel gekozen.

Parket afwerken met olie of met lak.   Eiken vloer lakken. Of afwerken met olie. Vraag het de Vloerderij.

Parket met hardwax olie beschermt je parket extra. Minder onderhoud.

In een hardwax olie zit een extra bestandsdeel dat een parketvloer beschermt. Ook wordt het onderhoud iets gemakkelijker. De hardwax echter is krasgevoeliger en kan niet zo goed plaatselijk bijgewerkt worden dan Parketolie. Hardwax olie wordt vaak gebruikt in zwaar belopen ruimtes. Voor normaal particulier gebruik ( zelfs met huisdieren ) wordt er nog steeds veel gekozen voor de basis parketolie.

Parket afgewerkt met lak is wel heel onderhouds vriendelijk.

Een groot voordeel je parket afwerken met meerdere laklagen is dat vervuiling bij goed onderhoud minimaal is. Een nadeel is wel, dat er vrij snel krasvorming op kan treden die niet plaatselijk weg te werken is. Het leggen van gelakt parket is duurder dan een geolied parket. Er moeten meerdere lagen aangebracht. De parketteur moet vaker langs komen. Zorgen om een glimmend gelakt parket zijn verleden tijd. De hedendaagse parketlakken glimmen praktisch niet meer!

Parket olie of lak? Het ligt voor iedereen anders. Vraag advies. Een olie of parketafwerking heb je nodig na het schuren van het parket.