Parketvloer herstellen? De Vloerderij is professional


Parketvloer herstellen. Een parketvloer moet bij schade professioneel hersteld worden     Een parketvloer herstellen vergt vakmanschap

Parketvloer herstel dat is vakwerk

Parketvloer herstellen? Is jouw parketvloer nodig aan herstel toe? Dan maar een scherpe offerte aanvragen. De Vloerderij zorgt voor een vakkundige afhandeling.

Een parketvloer kan ernstige schade oplopen door overmatig vocht of juist droogte. Ook warmte gecombineerd met een te lage luchtvochtigheid. Eikenhout heeft dan wel een lange levensduur, maar natuurlijk niet als alles chronisch vochtig is. Vocht laat hout uitzetten, met vervolgens kans op schade.
Een parketvloer herstellen zal dan ook met zorg uitgevoerd moeten worden. De Vloerderij verzorgd parketvloer herstel vakkundig en voor een zeer acceptabele prijs.

Is jouw parket dus ook aan dat broodnodig herstel toe? Vraag dan eens een scherpe offerte aan.


Parketvloer herstellen? Vraag eerst een offerte aan 

Herstel en restauratie Parketvloer

Het herstellen geldt ook voor allerlei andere houten vloeren: Zoals Duo- en Multiplanken en visgraat parket. Ook restaureren we parket en lamelvloeren. De Vloerderij staat bij de diverse verzekerings maatschappijen bekend als professional. Een parkvloer herstellen doen wij dan ook vakkundig en snel.

Een parketvloer herstellen is vakwerk en de Vloerderij levert vakwerk af  Een parket vloer kan na schade heel goed hersteld worden.

Een professioneel onderzoek van te voren is belangrijk, alles moet zorgvuldig worden onderzocht. Vaak worden er foto’s gemaakt voor de verzekering. Hierna kan er met herstel begonnen worden. 
In het algemeen kan een parketvloer blijven liggen, maar moet wel plaatselijk hersteld worden. Een vastgespijkerde parketvloer herstellen is een vrij intensieve klus. Spijkers en nagels moeten verwijderd worden waarbij de planken niet beschadigd mogen worden.

Gedeeltelijke demontage van parketvloeren is geen uitzondering. Vooral als we praten over herstel na waterschade. Waterschade kan heel vervelend en vooral ingrijpend zijn.

Na waterschade is parket herstellen wel nodig.

Parketvloer na herstel schuren oliën 

De afwerking van een Parketvloer met natuurolie: Een parketvloer herstellen is pas af wanneer de vloer ook afgewerkt is met een beschermlaag. Dit kan een traditionele lak zijn, maar een parketvloer laat zich ook prima herstellen met olie. Olie is wel een goed passend product op eikenhout. Eiken parketvloeren worden na herstel toch het vaakst met olie afgewerkt. Een parketvloer herstellen doet men dus bij voorkeur met olie.
Lakken wordt ook wel toegepast, maar verliest toch terrein omdat bij het herstel van een parketvloer de gebruikte olie van dezelfde sterkte is als lak.

Parketvloer ventileren
De parketvloer moet heel goed kunnen ventileren. Hier moet tijdens het parketvloer herstellen goed op gelet worden.

Na het herstel van de vloer is het zaak om de ventilatie nog extra aandacht te geven. Een goede ventilatie is te allen tijde van belang. Want bij een slechte ventilatie kan een parketvloer  door schimmels en/of insecten aangevreten worden. Na het herstel moet zeker de ventilatie gecontroleerd worden.


Alleen een echte vakman kan professioneel parket herstellen.

Bij een parketvloer herstellen komt nogal wat kijken. Onze parketteurs zijn allen bijzonder bekwaam en zijn dagelijks met vloeren herstelwerkzaamheden bezig. Ze kunnen meestal loepzuiver de schade aan de parketvloer omschrijven en zodoende kan er bij een eerst controle al een plm. Prijs genoemd worden. En na alle procedures doorlopen te hebben kan er dan begonnen worden met het uiteindelijk herstel. Het legproces van een nieuwe parketvloer kan nu beginnen.
Een parketvloer herstellen is dus een hele klus, maar komt uiteindelijk altijd in orde hoe groot de schade ook was.