Je oude parketvloer schuren. Weer helemaal als herboren.

Parketvloer schuren. De Vloerderij met filialen in heel Nederland     De Vloerderij gebruikt Osmo Olie    Parket schuren door heel Nederland De Vloerderij     

 

Versleten parketvloer opnieuw schuren. Laat dat de Vloerderij doen.
Een oude parketvloer schuren is puur vakwerk.        

Een niet al te brede plank met een microvelling. Toch moet vaak de velling dan uitgefreesd worden zo ook met deze eiken lamelvloer regio Den Haag  in Zoetermeer. Er is een donkere antiekkleurige OSMO olie gebruikt. Met dit soort massieve planken komt het wel voor dat ze hebben gewerkt en iets schotelen. Dan wordt vaak de velling onevenredig geschuurd. Een ervaren parketteur heeft hier uiteraard een oplossing voor. Zelf doen is niet eenvoudig.

       
 

(foto Links) Brede eiken planken komen we veel tegen en om zo'n parket te schuren moet vaak eerst de vellingkant uitgefreesd worden. Deze plankenvloer echter heeft geen velling en dat scheelt aanmerkelijk in prijs. Hier is een naturel olie gebruikt. De eiken plank houdt dan zoveel mogelijk z'n eigen oorspronkelijk kleur. Olie is erg natuurlijk, mat en puur. Klik hieronder voor offerte.

Visgraatparket schuren betekent nauwkeurig werken.     Offerte parket schuren. Maar ook een aanbieding schuren houten vloeren


(foto Rechts)
Visgraatparket komen we veel tegen in oude statige huizen. Aan de grachten van Amsterdam liggen dit soort authentieke vloeren heel vaak. Een visgraatvloer is vaak een vrij dure variant om te schuren. Visgraat is vrij bewerkelijk er moeten namelijk vaak duizenden spijkertjes weggedreveld worden. Deze vloer is transparant gelakt en enigzins glim blijft zichtbaar. Een oude parketvloer schuren was ook hier weer vakwerk.                                                                                                                                                                                   

     

(Foto Links) In Ede schuurden we deze brede massieve eiken plank. Aan de zijkanten bleef deze vloer rafelig, de veroudering aan de bovenzijde moest helaas weggeschuurd. Een zachte castle grey olie van Woca deed het heel goed op deze robuuste vloer. Een oude parketvloer schuren geeft toch voldoening. De natuursteen geeft een super effect met de grijze olie. Ook in Gelderland is er een mooie houten vloeren showroom.

Na het schuren wordt er een lak- of olielaag aangebracht.

(Foto Rechts) Met extreem brede planken is het altijd uitkijken. Meestal zijn ze na jaren geschoteld en schuren komt dan heel precies vooral als het een vloer met een velling is. Deze multiplank eiken vloer in een woning in Brielle is grof geschuurd en daarna gepolijst. Afgewerkt met een mooie enkel witte hardwax olie. Jouw oude parketvloer schuren? kan er ook weer net zo super uitzien.

    

(Foto Links) Deze parket in Haarlem bestaat uit 2 gedeeltes. Hier had eerst een muur gestaan en deze maat parketstroken was niet meer te leveren. Onze parketteur zaagde kleine lichteiken parketstrookjes en maakte een keurige afscheiding. Deze parketvloer is afgewerkt met een blijvend transparante Skylt olie. Een geweldig product, dat wel zeker 3 maal aangebracht moet worden. Ook kan de Vloerderij tussentijds licht onderhoud verzorgen.

Oude parketvloeren zijn meestal massief. Vaak schuren kan.

(Foto Rechts) Deze plankenvloer met minivelling lag op ons te wachten in Arnhem. De planken in dit nieuw aangeschafte huis waren niet mee om aan te zien. Er moest werkelijk meer dan 2 mm af. Gelukkig was het een massieve houten vloer. De plank werd weer in de oorspronkelijk kleur lak in naturel gezet. Wij hadden een trendy kleur liever gezien, maar de klant is koning. 

    

(Foto Links) Hier zien we detailopname van een oude antieke vloer die we voor een klant in Harderwijk totaal renoveerden. Uiteraard werd deze vloer geschuurd, echter nadien nog fijn nageborsteld. De putjes en beschadigingen zijn vriendelijk (zonder scherpe kantjes) gemaakt en de vloer is weer origineel in een antieke bruine kleur geolied. Lak vonden we niet passen bij zo'n oude dame. Houten vloeren renoveren? Dat doet de Vloerderij dagelijks.

Een oude parketvloer schuren is veel werk. Maar toch de moeite waard.

(Foto Rechts) Een tot slaapkamer omgebouwde bovenverdeping in Leeuwarden. We legden hier een verhoging van strokenparket met led lampjes. dit parket moest zo licht mogelijk en is 3 maal met een dubbel witte watergedragen lak afgewerkt. Gelukkig hoefden we hier niet te schuren, want een zware schuurmachine naar 3 hoog sjouwen is geen pretje. Lekker frisse kamer geworden. Ook in de provincie Noord Holland verzorgt de Vloerderij veel projecten.

     

(Foto Links) Een echte klassieker die we renoveerden in Ede. Het is een lamelparket met een 4mm toplaag. Een 1 bis kwaliteit die we heel goed krasvrij afleverden. De plinten zijn allemaal vervangen en werden in dezelfde naturel olie gezet. De vloer lag zwevend en was rondom in veer en groef verlijmd. Dit is een hele klus geweest , vooral de groeven waren arbeidsintensief. Kijk hier eens naar houten vloeren aanbiedingen, mocht je een andere vloer willen.

(Foto Rechts) Een plank van 30 cm breed. Geen enkele schoteling te ontdekken. Maar deze houten vloer lag op een bovenverdieping met een perfecte luchtvochtigheid. We mengen voor deze vloer speciaal een licht antieke kleur met Woca olie als basis. Degene die deze vloer ooit legde maakte 1 foutje en legde  (rechtsvoor)  de planken te kort naast elkaar. 't Werd een echte brute vloer. Vaak werken we samen met vakkundige collega's. De Vloerderij renoveert parket en houten vloeren van Noord-Holland tot Limburg. En sinds een paar jaar in Nijmegen. Den Haag is ook een geweldige parketstad. We komen daar wekelijks.

Een oude parketvloer schuren is een nogal specialistisch werkje. Vaak zijn dit lang belopen parketvloeren die vrij ernstig uitgesleten zijn. Om zo'n vloer weer in topconditie te krijgen is van alles voor nodig, maar zeker ook een portie geduld.
Vaak moeten er planken bijgezocht worden en passend gemaakt worden. Ook het schuren van zo'n oude parketvloer is een monnikenwerk.