Een gelakte houten vloer schuren. Dat is goed mogelijk.

Een gelakte houten vloer schuren. Kan een gelakte vloer geschuurd worden? Ja hoor. De Vloerderij verzorgt dat  Een gelakte houten vloer schuren is vrij intensief om te doen. Vooral wanneer er heel veel laklagen opzitten

Een gelakte vloer schuren kan heel goed.  

Een gelakte houten vloer schuren kan dat? Ja hoor dat kan dus heel goed, want er is tegenwoordig veel vraag naar het schuren van gelakte houten vloeren en parket. De reden is vaak, dat een gelakte vloer nogal glimt en dat de kale plekken niet plaatselijk bij te werken zijn. Dit is met olie wel mogelijk. En er kan dus heel goed olie overheen. Ook is olie wat natuurlijker. Uiteraard wordt olie ook al super milieuvriendelijk aangeboden.
De Vloerderij verzorgt het schuren van gelakte houten vloeren en parket door heel Nederland met een heel team van professionele parketteurs. Want een gelakte houten vloer schuren moet wel nauwkeurig gebeuren. Het gaat niet maar zo. 


Gelakte houten vloer schuren

De juiste machines zijn een must. Huur ze bij Bo-rent of Boels.

Om een vloer te schuren heb je toch een hele zware machine nodig. Je moet hier natuurlijk wel mee overweg kunnen. De kunst is om super regelmatig te schuren want anders neemt deze machine zo maar een hap uit je vloer. En te schuren met een klein bandschuurmachientje is eigenlijk geen optie. Het duurt ten eerst heel lang en je schuurt hiermee niet met een constante druk. Het resultaat wordt dan ook meestal onregelmatig. Het is ook zaak om zeker een mm dik te schuren. Want een oude laklaag kan chemische residuën in de plank achterlaten en deze kunnen dan heel vervelend op een olie produkt reageren. (kleurverschillen) Het is dus een goede zaak om professionele parket machines te gebruiken.

Gelakte houten vloer schuren. Amsterdam, Utrecht, Eindhoven. De Vloerderij

Gebruike uitsluitend watergedragen lak. Puur eco als het kan.

Toch zijn er nog vrij veel mensen die een houten vloer opnieuw gaan lakken. Er zijn vloerlakken op de markt die heel goed een natuurlijk effect laten zien. Ook zijn ze vaak watergedragen, maar hoe dan ook Olie wint wint nog steeds terrein. Een gelakte houten vloer schuren is in deze twee gevallen beter te doen door een professional. Wil je dit toch laten doe, vul dan het formulier in en je krijgt geheel vrijblijvend een prijsopgaven en natuurlijk ook heel veel informatie.

Een gelakte houten vloer schuren zorgt weer voor een totaal nieuwe houten vloer of parket. Je vloer kan er weer jaren tegen en met zo'n nieuwe en trendy tint op je vloer, oogt je woning ook opeens als herboren. Het maakt in zo'n geval niet veel uit of de vloer nu met olie bewerkt is of met lak. 

Een gelakte houten vloer schuren. Kan ik mijn parket schuren?


Op de foto kun je goed zien dat tijdens het lakken van parket of een houten vloer er enigzins glim optreedt. Uiteraard trekt dat later wel grotendeels weer weg, maar je kunt het niet vergelijken met de dofheid van olie. Lak ligt als het ware op de vloer en olie impregneert zodat je eigenlijk op het hout loopt.
Een gelakte houten vloer schuren geeft dus wel enige stof tot nadenken. Een gelakte houten vloer is ook moeilijk plaatselijk bij te werken, met natuurolie mgaat dan gemakkelijker.

Wil je zelf na het schuren de vloer gaan bewerken met lak of olie? klik dan hieronder voor de produkten die je hiervoor nodig hebt.