Je houten vloer met olie of juist met lak bewerken?

Houten vloer lakken of juist oliën. Vraag het de Vloerderij   Houten vloer met lak of olie. Een houten vloer kun je lakken maar ook met olie afwerken.

Houten vloer met Lak of juist Olie? Kwestie van smaak.

Houten vloer lak of olie? Wat kies je op je houten vloer? Lak of ga je voor olie. Beide zijn eigenlijk even goed. Maar olie heeft tegenwoordig toch de voorkeur. Olie is puur natuur en laat zich heel goed verwerken. Lak daarentegen heeft de naam dat het gaat krassen en ook dat het glimt, maar dat is niet helemaal waar. Er is best wel doffe lak op de markt en met krassen valt het ook wel mee, maar olie kan toch bij kleine krasjes beter bijgewerkt worden. De vraag wat is beter is. Lak of olie op je houten vloer is dan ook moeilijk te beantwoorden.

Houten vloer lak of olie. Wat is beter lak of olie voor een houten vloer?

Een nieuwe actuele kleur op je vloer? Dat kan!

Je wilt vast nog veel meer weten over de renovatie van je houten vloer en wat er nu precies op moet en wat zo'n nieuwe kleur gaat kosten? vraag dan snel om een super Scherpe Offerte

Olie op je parket of houten vloer.

Olie is de allerbeste vriend van je houten vloer. Olie is puur natuur en minstens zo sterk als lak. Ook is olie leverbaar in diverse kleurschakeringen. Van lichte basic tinten tot zelfs zwart. Olie heeft een natuurlijker naam vergeleken met lak. Kijk hier ook eens naar kleurinfo.

Vaak denk men dat olie minder sterk zou zijn, maar dat was ooit wel zo maar tegenwoordig is de techniek zo ver gevorderd, dat er zelfs oliesoorten zijn ( hardwax ) die het ruimschoots tegen lak op kunnen nemen. Een houten vloer in de lak of olie is dan een vraag met het antwoord dat ze elkaar wat hardheid betreft nauwelijks iets maken.

Houten vloer lak of olie? De Vloerderij gaat in eerste instantie voor een goede betrouwbare natuurolie zoals bv. Woca, ook Aquamarijn is een mooi merk. Beide hebben mooie kleuren en het onderhoud is
gemakkelijk. Olie of lak op de vloer, dat blijft elke houten vloeren liefhebber toch bezighouden.


Houten vloer lak of olie. Houten vloeren en olie het kan.        Houten vloeren in de olie of lakken? Vraag het de Vloerderij

Lak is ondoordringbaar op een houten vloer. Ook matte tinten.

Een houten vloer kan worden afgewerkt met een mooie natuurlak, waardoor deze van een goede slijtvaste toplaag voorzien wordt. Deze toplaag is zo gezegd ondoordringbaar, maar let goed op, niet helemaal waterdampdicht. De reiniging van een gelakte houten vloer is erg makkelijk. Door het regelmatige en gladde oppervlak kan viezigheid en vuil namelijk eenvoudig verwijderd worden. Een houten vloer lak of olie? eigenlijk hebben ze elk en andere beleving.


Een parketvloer in de olie of gelakt? Lak is prima op een parketvloer       Parket lakken. Kleurlak op parket


Chemisch reinigen is in principe bij een geoliede niet aan te bevelen. Een gelakte houten vloer of parketvloer mag zeker niet al te vaak met een chemische reinigingsmiddes gereinigd worden. Een laklaag kan met een polish onderhouden worden. Een gelakte houtenvloer glanst een stuk meer dan een geoliede vloer. Hierdoor vallen kleine beschadigingen en oneffenheden meer op .

Natuurproducten gaan met de eer strijken.

Zoals met veel natuurproducten speelt ook hier de kleur van de lak een grote rol. Op een donker gelakt oppervlak vallen vlekken en beschadigingetjes sneller op dan op een licht gelakt oppervlak. Er zijn ook lakken met een mat uiterlijk. Een vloer die met zo'n doffe lak afgewerkt is komt dicht bij het uiterlijk van een geoliede. Olie of lak op de vloer. Lak kan dus ook. 'i Is een kwestie van smaak, maar het is wel goed om je eerst goed te orienteren. De vraag een houten vloer lak of olie is niet gemakkelijk te beantwoorden.

Houten vloer in de lak of in de olie.
Je kunt zelf een vloer in een kleurolie boenen. Zo'n Woodboy machine leent zich hier goed voor.

Een houten vloer kan met houten vloeren olie afgewerkt worden. De olie wordt soms in een laag aangebracht, maar ook twee lagen is mogelijk. Olie impregneert in het eikenhout en zorg derhalve voor een super goed bescherming. Een geoliede houten- of parketvloer moet frequent ( eens per jaar ) worden onderhouden middels het aanbrengen van dunne onderhoudsolie. Geoliede vloeren hebben een geweldig natuurlijke uitstraling, krassen zijn nauwelijk zichtbaar en zijn als het moet goed weg te werken.

Houten vloer lak of olie. eigenlijk zijn ze beiden even goed.

Olie en lak en is dus voornamelijk een kwestie van gevoel, al gaat de algemene voorkeur toch wel uit naar natuur olie. Een houten vloer lak of olie? kunnen wij dan eigenlijk niet voor jou beantwoorden. Lak of olie op je houten vloer..Jijzelf beslist uiteindelijk, maar vraag ons maar om advies. Een houten vloer lak of olie? De keus is aan jou.