Bekijk de voor en nadelen van massief eiken vloeren

Nadelen van massief houten vloeren.      Voordelen van massieve houten vloeren

Lees hier de voor en nadelen van massief houten vloeren.

Massief houten vloeren staan aan de basis van practisch alle houten vloerbedekkings soorten zoals parket- en brede plankenvloeren. Maar ze bezitten zowel voordelen als nadelen. Het is in ieder geval bekend, dat liefhebbers en puristen zonder aarzelen voor een massieve eikenhouten vloer kiezen. Zoals bij zoveel houten produkten kan een massieve vloer gaan werken. Houd hier altijd rekening mee. Voor en nadelen massief houten vloeren. Wel belangrijk om te weten. De prijzen van massieve vloeren zijn erg aantrekkelijk. Zelf leggen is goed te doen. Wel 2 rechter handen.                                                                                                        Prijzen massief houten vloeren.

Wat zijn dan de voordelen van massief houten vloeren?

De ware reden is wel het feit, dat massieve eiken vloeren zo geweldig mooi zijn. Massief houten vloeren bezitten een warme en rustieke uitstraling. De planken hebben een aantrekkelijke tekening zoals levendige noestjes en kleine haarscheurtjes. Dit draagt bij aan de opvallende persoonlijkheid van massief eiken houten vloeren. Multiplanken hebben dit niet, die zijn weer veel gladder. Dit komt omdat hier een toplaag opzit. 

Ook zijn massief houten vloeren erg duurzaam. Er kan zouden we haast zeggen onbeperkt geschuurd worden. Een massief houten vloer kan zomaar een paar generaties mee gaan. Bij lamelplanken met toplaag is dit dit zo. 

Massief houten vloeren worden dan ook veel gebruikt in ruimtes die er zowel creatief uit moeten zien als ook goed te onderhouden zijn. We denken dan aan horeca, winkels showrooms en kantoren. Maar het komt ook nog steeds voor dat deze populaire vloer z'n weg vindt naar de particuliere sector. 

Wat zijn de nadelen van massief houten vloeren?

Een nadeel van massief houten vloeren, is dat massief hout net zoals ander houten produkten kan gaan werken. Massief hout is in veel gevallen toch gevoelig voor vocht en dan bijvoorbeeld de multi- en duoplanken. Een massieve vloer is daarom dan ook niet geschikt voor vochtige ruimtes. Massief hout is ook iets meer lawaaiig, maar als het op spaanplaatbroodjes verlijmd wordt is het geen probleem meer.  

Massief houten vloeren houden niet vloerverwarming. Ze kunnen krom gaan trekken bij te grote temperatuurverschillen. Wel kan het wanneer ze volledig op spaanplaat verlijmd en getackerd worden. Lamelparket is dan weer een betere kandidaat. Wil je beslist een massieve vloer op vloerverwarming bel ons dan. Voor de nadelen massief houten vloeren? Hou ze in de gaten. Wil je een scherpe offerte ontvangen klik dan links boven op de oranje banner.