Eiken houten vloeren | Puur Eiken is een Topproduct | Vloerderij

eiken vloeren bij de Vloerderij in Rotterdam, Zwolle Groningen, Nijmegen, Amsterdam, Maastricht

Een houten vloer kopen?
Wij helpen je graag op weg. 

Kracht & duurzaamheid
Massieve houten vloeren gaan heel lang mee, ze liggen niet voor niets jaren lang in eeuwenoude panden. 

De Vloerderij heeft de eiken houten vloer die bij jouw voorkeuren past, houten vloeren in alle prijscategorieën.

Voordeel
Houten vloeren met een enorm groot voordeel door kwaliteit. Kies hieronder de houten vloer die bij je past.

 


Wil je ook eens een kijkje nemen naar al die houten vloeren in onze showroom regio Zwolle?, klik dan hier Je bent van harte welkom.
 
Of klik hier  Showrooms van de Vloerderij voor alle showrooms in Nederland 

In deze uitgebreide showrooms, kun jij je houten vloeren - en parket dromen waarmaken.

Houten vloeren zijn bij de Vloerderij origineel en super betaalbaar.
Een geweldige Frans eikenhouten vloer, echt een vloer met allure. Massief eiken is het meest origineel en is daarom dan ook erg geliefd bij de kenner. De vloeren van de Vloerderij komen in diverse breedtes en worden bij voorkeur afgewerkt met natuurlijke kleurolie. Dit soort vloeren zijn hiermee het meest gebaat. Olie kun je plaatselijk bijwerken en is bovendien een 100% natuurprodukt. In sommige gevallen kan een massieve eiken vloer last hebben van de luchtvochtigheid. Maar massief eiken is wel geweldig mooi en zeker zo decoratief en liefhebbers nemen dan een beetje werking op de koop toe.

Een prachtige eikenhouten vloer, Frans eiken, wel een van de mooiste houten vloeren soorten.
't Zijn altijd weer eyecatcher eersteklas, neem nu ook deze frisse eiken houten vloer afgewerkt met een naturel olie. De plank zal zeker in een modern interieur niet misstaan. Uiteraard kan zo'n wat nettere plank ook verouderd worden, dit geeft ook een prachtig effect, in de beschadigingen kruipt dan de pigment en de vloer krijgt zodoende een prachtige uitstraling. kijk ook maar eens bij de verouderde vloeren. Dit zijn ook overwegen massieve vloeren, want massieve houten vloeren laten zich het best verouderen.
Zeker 50% van de verkopen van de Vloerderij zijn verouderde, getrommelde en gekastijde vloeren... Eiken vloeren ten voeten uit.Bovenstaande aanbieding geldt voor 16cm breed en zolang de voorraad strekt.

Houten vloeren zijn wel het allermooist in een massieve uitvoering, super origineel en voor puristen een must. Massieve vloeren hebben toch nog steeds altijd die uitstraling die je er van verwacht.
 Toch is er sinds enkele jaren een vervanger, de duo of multiplank, deze plank is optisch hetzelfde, maar is anders opgebouwd en heeft een toplaag. Massief eiken vloeren winnen het volgens puristen altijd, maar daar zijn de meningen over verdeeld. Je staat dus eigenlijk voor een vrij moelijke keuze. Welke uitvoering kies jij uit dat enorme aanbod in Houten Vloeren? Wij adviseren wat het beste bij je past. Bel dus maar eens. â€¨ Onze parket en vloeren specialisten geven graag advies.

Houten vloeren houden van olie en dat weten ze bij de Vloerderij als geen ander.
Hier zie je een super strakke houten parketvloer, afgewerkt met een grijze olie, lekker brede plank en de prijs is zoals met al onze parketvloeren incl. btw. Deze massieve plank is 2 cm dik  en wordt bij voorkeur zwevend gelegd. De meeste massief houten parketvloeren komen uit Frankrijk. En.....allemaal uit duurzame bossen en dat is goed om te weten. Wil je zo'n vloer laten leggen? dan verzorgen wij dit graag voor je en het maakt niet uit waar je de vloer kocht. klik dan hier en vraag om een offerte

houten vloeren voor het leven
Houten vloeren komen in allerlei vormen, deze is gerookt en met een Woca naturel olie afgewerkt. Massieve vloeren hebben toch altijd weer die originele uitstraling. Puur Basic dus! De massief houten planken in visgraatvorm zijn inmiddels allemaal vervangen door de multiplank, dit is in feite een kant en klaar parket. Alleen ze zijn nu bij de Vloerderij als plankenvisgraat te koop. Gewoon een visgraat parket. Dit is wel een zeer bijzondere ontwikkeling. Maar terugkomend op massief, dat is eigenlijk wel super origineel, je kunt deze massieve planken nl. ook als parket leggen, dus op spaanplaat lijmen en nagelen. Precies zoals het vroeger ook gebeurde, solide dus.
Zie ook onderstaande foto.

Houten vloeren zijn nooit terug van weg gewesst, het zijn blijvertjes
Mooi onbestendig geolied, 't lijkt wel of zo'n vloer al jaren ligt, 't is natuurlijk niet zo, maar origineler kan het haast ook niet, deze kleur laat zich super goed combineren in elk interieur. Het onderhoud van dit soort geoliede houten vloeren valt heel erg mee, gewoon frequent dweilen met wat natuurzeep door de emmer. Steeds zijn er uiteraard ook andere parketvloeren in de aanbieding. Parketvloeren komen ook voor is visgraatparket, maar die kun je hier wel bekijken. Planken zijn de laatste jaren zowiezo erg populair, al moeten we zeggen dat visgraatparket oom aan een cone-back bezig is.

Houten vloeren kunnen ook in diverse breedtes gelegd worden, dit is best wel een creatieve manier
't Is vaak lang niet gek om aan verschillende breedtes planken te denken. Het kan best een hele creatieve toevoeging voor je interieur zijn. Diverse breedtes komt dan wel niet echt vaak voor, maar waar deze houten vloeren dan ook liggen, daar zijn ze wel duidelijke eyecatcher. Vaak worden deze eiken houten vloeren donker geolied en dit omdat verschillende breedtes vroeger heel vaak voor kwamen en toen waren de houten vloeren ook vaak donker getint. Tegenwoordig worden dit soort eiken parketvloeren nogal eens verouderd, kijk hier maar eens.

Houten vloeren in visgraat uitvoering raken steeds meer in.
Houten vloeren in een visgraat uitvoering zijn eigenlijk het origineelst in zwaar massief. Want massieve houten visgraat vloeren hebben een zeer sterke uitstraling. Maar toch zijn ze ook leverbaar in de multiplank uitvoering, optisch hetzelfde, maar nét ietsje veiliger. De basismaat van 14.5x56cm blijft gelijk.  Eiken houten visgraatvloeren zoals deze gaan generaties lang mee en de laatste tijd renoveren wij veel van dit soort vloeren. Showrooms vol met eiken houten vloeren.

Houten vloeren voor scherpe prijzen bij de Vloerderij
Bovenstaande aanbieding geldt voor 16cm breed, zolanf de voorraad strekt.

Deze prachtige massief eiken houten vloer is 22cm breed en 2cm dik kost vanaf 39.-- deze prijs is afhankelijk van de uitvoering. Massief eiken vloeren lenen zich er uitstekend voor om te olien, deze vloer is in de enkel witte Woca olie gezet. Het onderhoud van dit soort parket is niet moeilijk, maar het is wel belangrijk. Regelmatig niet al te nat met een beetje Woca zeep door de emmer water dweilen en klaar is Kees. 

 

Eikenhouten vloeren
Eikenhouten vloeren in zachte tinten
En…voor een zachte prijs


Houten vloeren in een natuurolie.
Zachte kleuren, diep donkere kleuren


Ze zijn er allemaal!
vanaf 16cm breed

Natuurlijke vloeren olie is hiervoor een uitgelezen product.
Heel veel massieve vloeren bij de Vloerderij

Houten vloeren trendy en goedkoop
      Bespaar tot wel   
20%


Bel eens met ons!
06 46 38 11 81 (van 10.00 uur tot 22.00 uur)

Aanbieding geldt voor een breedte van 16 cm.
zolang de voorraad strekt.
 

Een eiken houten vloer van de Vloerderij?
Waarom een massief houten vloer??
Gewoon omdat 'ie door en door echt is, dus van boven tot onder echt eerlijk massief eiken. Veel mensen gaan voor deze authentieke vloeren, vaak aan de ruige en robuuste kant... Houten vloeren met een eigen verhaal en ze leiden vaak een eigen leven.
Deze massieve houten parketvloeren zijn ook geschikt voor appartement maar wel voorzien van een geluidswerende TUV gekeurde 10 dB ondervloer. Kortom: de echte liefhebbers kiezen voor een van top tot teen massieve houten vloer van origineel eiken. Maar het wil nog niet zeggen, dat daarmee de eiken multiplanken niet mooi zouden zijn, maar toch....

Europees eiken vloer, abdij uitvoering in white wash olie.
2 cm dikke eiken houten vloer
In een sprekende Abdij uitvoering.

Licht antiek natuur olie. 
Gemakkelijke, eigentijds 16 cm breed.

Ook deze vloer kan gewoon met natuurzeep gedweild worden, de patina wordt dan natuurlijk mat. 
 
Massieve houten vloer, goedkoop geprijsd
Weer zo'n massieve houten vloer
Fraai Bourgondisch uitgevoerd

In een authentieke eiken gekleurde kleur pigmentolie.
Deze vloer van origineel eiken is natuurlijk ook te leveren in een Multiplank.

Bij het gebruik van een witte olie is het niet gezegd dat de vloer wit zou worden, nee de plank houdty zoveel mogelijk z'n eigen tint.

 
 
 
Goedkope houten vloer 
Origineel verouderde houten vloer
Weer 2 cm dik in diverse breedtes.

In veel natuur olietinten leverbaar
Een houten vloer in een robuuste uitvoering van origineel Frans eiken.


Bespaar wel  tot 20%
kost overal
49.--


 
Houten vloeren laag geprijsd
Mooie brede eikenhouten vloer
Een super massieve Frans Abdij.

Natuurlijk geolied in een lichte tint.
Gemakkelijke en eigentijds deze fraai getekende 22 cm brede houten vloer.

Echt een vloer van deze tijd en zeer aantrekkelijk geprijsd.


Kan ook als parket op spaanplaat gelegd worden. vraag het ons
 
Hoe zit dat met de olie en de prijzen van houten vloeren?
De prijzen vermeld zijn de prijzen voor de blanco houten vloer, dus zonder olie. Elke houten vloer kan afgeleverd worden in een groot scala aan kleuren. De afgebeelde olie kleuren dienen alleen als voorbeeld.

 

Houten vloeren in natuur olie
Prachtig verouderde houten vloer
Wel 2 cm dik en leverbaar in diverse breedtes.

Deze vloer van Frans eioken is Smoke geolied.
Trendy en robuust Frans eiken met een prachtige nerf en noest tekening.

Deze plank heeft een mini velling, maar ook zonder velling leverbaar.
 
Brede eikenhouten voeren
Eiken houten vloer, zwaar massief
In een Bourgondische uitvoering.

Voorzien van een matte natuurlijke olie.
Een eik vloer van formaat, lekker breed en zonder vellingkant 2cm dik

 
 
Goedkope antieke houten vloeren 
Oude Franse houten vloeren

Wel verkoopt de Vloerderij ruw gezaagde planken afkomstig van bouwmaterialen.
De m2 prijs valt erg mee, deze ouduitziende vloeren worden meestal gelegd op regelwerk.


 
 
Een europees eiken vloer Abdij uitvoering en white wash geolied

Soms zijn er speciale aanbiedingen

Keiharde Europees eiken vloer
Abdij uitvoering in lichte tint olie.

Een lekker luchtig getekende eiken houten vloer. 16 cm breed. Ook leverbaar: 18 cm € 35,95, 20 cm € 37,95 en 22 cm € 39,95

 

Massief eiken vloer

2 cm dik, de plankjes zijn 14x58 cm. Behoorlijk robuust deze gekastijde uitvoering, in een licht antiek olie.
Ook deze houten vloer is met rand rondom mogelijk.
Eiken vloer in haaientand uitvoering. Deze houten vloer is in licht antiek olie
 
Frans eiken

ook voor een zeer geschaafde prijs in een robuuste uitvoering, castle grey geolied, een pure houten vloeren aanbieding.

Breedtes: 16 cm € 34.95, 18 cm € 35.95,
20 cm € 37.95 en 22 cm € 39.95
Echte eiken vloer, deze abdij houten vloer is geolied in een grijze olie
 
Supermooie eiken houten vloer. Licht oak geolied

Nog zo'n eigenwijs eiken houten vloertje
Licht oak geolied en met velling.

In 3 breedtematen: 18,5 cm; 20,5 cm € 38.95
en 22,5 cm € 40.95 breed.


 
Frans eiken vloer “Country”
met decoratieve noestjes en nerfjes.

Deze trendy houten vloer is wit geolied en leverbaar in de breedtes 18,5 cm € 35.95, 20,5 cm € 38.95
en
22,5 cm € 40.95
Een eigentijdse eiken houten vloer van de Vloerderij
 
Een rustique bourgogne europees eiken houten vloer, castle grey olie

Rustique Bourgogne europees eiken vloer
Matige noest en nerftekening.

Van elegant smal tot robuust breed deze houten vloer. Castle Grey geolied.

Een pracht plank en in vier breedtematen. 16 cm € 37.95,
18 cm € 39.95, 20 cm € 41.95 en 22 cm € 43.95

 
Frans eiken rustique bourgogne
houten vloer.

Niet al te veel noest. Old Antique olie.

Naast 18,5 cm breed ook 20,5 cm € 41.95
en 22,5 cm € 43.95
Rustique bourgogne eiken vloer, een houten vloer voor jaren
 
Een licht bezaagde frans eiken “Kloostervloer”
Old Smoke geolied en leverbaar voor een scherpe prijs!

Breedtes 18,5 cm, 20,5 cm € 44.95, 22,5 cm € 47.95
Verouderde houten vloeren bij de vloerderij
 
Een grijze eiken vloer, prachtige houten vloer

Een Rustique A massief europees eiken vloer
Zonder vellingkant.

Een gentleman in 't grijs gekleed,
en weer in vier breedtematen.
16 cm € 43.95, 18 cm € 45.95, 20 cm € 47.95
en 22 cm
€ 49.95 

 
Wel een hele chique houten vloer
Deze “Excellent” in een rustiek A uitvoering aan de prijzige kant, maar hij is het waard...

Te leveren in 4 maten.
16 cm € 43.95, 18 cm € 45.95, 20 cm € 47.95
en 22 cm € 49.95
Chique houten vloer van de Vloerderij, excellent in rustiek A uitvoering
 
Brede houten vloer, massief europees eiken vloer in antiekolie

Rustique A massief europees eiken vloer
Een brede jongen, antiek geolied.

Weer in 4 breedtematen te verkrijgen. De afbeelding is zonder velling. 16 cm € 43.95, 18 cm € 45.95, 20 cm € 47.95
en 22 cm € 49.95


 
Een planken visgraat houten vloer? Nee, een haaientand eiken houten vloer
Deze haaientand houten vloer is ontwikkeld in onze eigen werkplaats. De eiken planken hebben een maat van 14cm x 58cm. Goed voor een zwevende vloer, ja u leest het goed deze Haaietand vloer is 2 cm dik en kan zonder problemen zwevend gelegd worden. Dus ook super geschikt voor appartementen.
Massief houten vloer Haaientand White Wash

Massief eiken houten haaientand
abdij uitvoering gerookt in white wash olie.

Deze prachtige haaientand houten vloer is ook leverbaar met rand rondom.

Voor diegene die van traditie houdt.


 
Feiten over eiken houten vloeren
Gebruik alleen droog eikenhout uit de droogkamer, de eiken houten vloeren van de Vloerderij zijn allemaal gedroogd tot 10-11%.
Een massief houten vloer leg je bij voorkeur zwevend. Rondom de vloer gewoon 1,5 cm vrijhouden in verband met de werking van het massieve hout van de vloer, hout werkt altijd wel iets! Tussen de houten vloer en de muur kunnen om de 100 cm spanveren geplaatst worden die ervoor zorgen dat de vloer kan blijven bewegen. De eiken planken worden aan de achterzijde geprofileerd, deze spannings-rails vangen spanning op om werking te verminderen. Bredere houten vloerdelen hebben een hogere werkingskans. Maar dit is logisch, bekijk bij aanschaf ook onze voorwaarden. Bestaan er nog vragen, neem gerust kontakt met ons op.
Alles maar eens op een rijtje:
  • Puur eiken hout;
  • Alleen gedroog hout uit de droogkamer is geschikt voor een houten vloer;
  • Een eiken houten vloer wordt bij voorkeur zwevend gelegd, maar verlijmen op spaanplaat kan ook;
  • Rondom de vloer wordt 1,5 cm overgehouden om het hout de nodige ruimte te geven;
  • Om de 100 cm worden er spanveren geplaatst om te zorgen dat de vloer kan blijven bewegen;
  • Eiken planken voor de eiken vloeren zijn aan de onderzijde geprofileerd om schoteling tegen te gaan;
  • Bredere planken hebben een grotere werking, schiteling treedt eerder op;
  • Eiken vloeren kunnen gerookt worden, de uitkomst van de uiteindelijke nuance is onvoorspelbaar, soms worden de eiken planken lichter of soms donkerder.
Voor meer informatie over massieve eiken houten vloeren vertellen Berber en Janneke je graag meer op 0521-515432, tot 22.00 uur. Zij weten alles over houten vloeren, van massief eiken tot combiplank. Ook maken zij graag een offerte op maat voor u.

 Voor meer info, zie ook houten vloeren startpagina en blog items.