Voordelen Duoplank.

Voordelen Duoplank. De duoplank heeft veel voordelen De voordelen van de Duoplank. Vraag het de Vloerderij

Belangrijke voordelen Duoplank.

Vroeger werden er alleen maar massief eiken vloeren verkocht. Maar dit is al lang niet meer zo. Al geruime tijd maken de duoplanken de dienst uit. Het zijn planken die opgebouwd zijn van lamellen. Deze lamellen zijn kruislings verlijmd en afgewerkt met een massieve eiken toplaag. Duoplanken zijn dus wel degelijk helemaal van hout. Maar vrijwel werkingsvrij bij een normale luchtvochtigheid en dat is bijvoorbeeld super in combinatie met vloerverwarming.

Voordelen Duoplank. Vrijwel werkingsvrij.

Massief hout zet in de zomer uit en in de winter wanneer de luchtvochtigheid weer laag wordt door het stoken krimpt een massieve plank. Het gevolg is dan kieren tussen de planken en zelfs kan het hout dan gaan scheuren. Bij zwelling in de zomer gaat de vloer bol staan en kan best wat schade veroorzaken. Bij een Duoplank is dit verleden tijd. Maar als het extreem nat is kan de toplaag wel gaan zwellen. Voordelen duoplank? Lees maar verder. Scherpe offerte ontvangen? klik links maar op de oranje banner

Nog zo’n Duoplank pluspunt. Gemakkelijk te leggen.

Ze kunnen namelijk zwevend gelegd worden. De planken hoeven niet meer verlijmd te worden en dit scheelt behoorlijk in de kosten. Massieve houten vloeren werden altijd genageld en verlijmd. Dat was altijd een klus voor de vakman. Maar een houten vloer zwevend leggen kan iedereen met 2 rechter handen: De planken zijn voorzien van veer en groef en leggen net zo gemakkelijk als laminaat. Kijk ook eens bij de drie uitvoeringen lamelplanken.

Duoplanken zijn duurzaam. Pro milieu.

Als je voor een duo plank kiest, kies je voor een beter milieu. Voor zo’n lamelplank worden minder gronstoffen gebruikt. De eiken toplaag van Vloerderij vloeren is van 3 tot 5 mm dik. Een massieve eiken vloer is 20 mm dik en dat scheelt heel wat.

Voordelen duoplank: Puur eiken.

De toplaag is massief eiken en optisch is er geen enkel verschil met een massieve vloer van eiken. Zodoende kiezen veel klanten voor deze puur eiken vloer. Multiplanken kunnen vele malen geschuurd worden zodat ze een leven lang meekunnen. De toplaag kan zelfs 3 tot 4 keer toe geschuurd worden. De Vloerderij vloeren worden afgewerkt met olie of lak en deze afwerkingen zijn volledig in balans met deze schitterende Duoplanken. Voor een Duo parket plank raden we eigenlijk olie aan. Lak drinkt vrij diep in de toplaag en later kan er dan een keertje minder geschuurd worden.

Voordelen duoplank? Het zijn er nogal wat.