Multiplank, Combi plank, Duo Plank. Even voorstellen

De Multiplank, maar ook de combi- en Duoplank zijn de toppers van tegenwoordig     De Duoplank, maar ook de Multiplank zijn super populair.

De Multiplank, de Combiplank en de Duoplank.      Multiplank voordelen

We schaven deze multiplanken in eigen beheer en dat scheelt best wel veel en dan ook nog eens eigen import. Al zo'n solide multiplank voor 37.95 per m2. Multiplanken en Duoplanken werken nauwelijks of helemaal niet, of het mag wel extreem nat zijn. Ze zijn dus overal inzetbaar. En ze zijn voorzien van een massieve eiken toplaag van Frans of europees eiken. Lamelplanken worden verkocht onder de namen Multiplank, Combiplank en Duoplank.

Is verlijmen mogelijk? Is vloerverwarming OK? Is de uitstraling goed?
Jazeker zo'n plank met als ondergrond een kruislings verlijmde berkenlaag kan zondermeer verlijmd worden. Deze Multiplank zal door deze verlijming nog vaster liggen en is daardoor ook muisstil. Goed idee date verlijmen.
De Duoplanken zijn razend populair in combinatie met vloerverwarming. Ze zijn hier gewoon voor gemaakt en de warmtedoorlaat is ook erg positief. Niet de dikste plank nemen, 16mm dik is heel goed te goed. Topplank.
Een Combiplank met een massief eiken toplaag wordt rechtstandig gezaagd uit een massieve moederplank en heft derhalve precies dezelfde optiek als een dikke eiken plank. De toplagen hebben ook noestjes. 

Deze planken met eiken toplaag zijn helemaal klaar voor de toekomst. Ze zijn multifunctioneel en voelen zich heel goed thuis op vloerverwarming. Ze kunnen zowel vast- als ook zwevend gelegd worden. Wil je eens een fair geprijsde offerte ontvangen? klik dan links op de oranje banner.
 
Multiplank in visgraat uitvoering. Een Multiplank werkingsvrij.

 

In visgraat is de Duoplank onweerstaanbaar.                Ga hier naar de voordelen van de Duoplank

Sinds kort is de multiplank ook klaar gestoomd om als Visgraat te dienen. Een groot scucces, want nog nooit lag een visgraatparket zo strak en bewegingsloos. Natuurlijk is een visgraat parket wat duurder dan een brede plank, maar dat mag ook, want je haalt natuurlijk wel een super exclusieve vloer in huis. Vraag  maar eens om wat meer info en dan kun je meteen vragen wat zo'n multiplank visgraat gaat kosten. En vergeet niet dat zo'n multiplank is voorzien van een massief eiken toplaag. Wil je eerst eens een aantrekkelijke maar vrijblijvende offerte ontvangen? klik dan links op de oranje banner.

De Multiplank of Duoplank zijn werkelijk dé uitkomst voor alle soorten van vloerverwarming. Werking is nagenoeg uitgesloten. Met een multiplank op de vloer ga je de toekomst vol vertrouwen tegemoet.

Multi plank houten vloeren. Maar ook de Duoplank
Duoplank opgebouwd uit berkenhout.

De onderlaag van de Multiplank is opgebouwd uit dunne laagjes berken-triplex, die onderling kruislings verlijmd zijn op deze multiplanken. Berkenhout is voor de Multiplank de meest geschikte houtsoort, omdat deze houtsoort nauwelijks krimpt of uitzet. De kruislingse verlijming zorgt voor extra stabiliteit bij deze multi plank.  Maar het verdient natuurlijk altijd de voorkeur om de luchtvochtigheid in je huis te meten.                                                                                                                                                                                                                                                         Multiplank is ook lamelparket

Een Berken houten drager is technisch Top.

Op de berken houten onderlaag van deze multi- of duoplanken wordt vervolgens een massief eiken toplaag verlijmd. De multiplank wordt daarna is z’n geheel enkele uren geperst tot een gerede multiplank.
Pas hierna gaat deze nog ongeschaafde plank naar de schaverij. Daar worden de multiplanken pas van veer en groef voorzien. De Multi-duoplank is nu ook een massieve houten vloer geworden en de optiek van multiplanken is gelijk aan die van de massieve
houten vloeren.Multiplank, Duoplank, Combiplank. 3 namen voor lamelplanken
De multiplank en de duoplank liggen onbeweeglijk en heel erg geschikt voor vloerverwarming.

De toplaag op de multi plank kan verschillend van dikte zijn. 

De toplaag van de multiplank heeft een dikte van 2 t/m 6 mm. Ook de totale dikte van de multi plank kan verschillen, De Vloerderij levert de multiplank in vier verschillende diktes: 10mm, 12, 16 en 20mm. Multiplanken kunnen zowel zwevend als verlijmd gemonteerd worden. Een dunnere multiplank of duoplank kan zwevend, doch ook verlijmd worden.

De Duoplank en Multiplank met de dikte van 10cm is naar onze mening alleen geschikt voor slaapkamers.
   


Multiplank of Duoplank. beide met een geweldige massieve eiken toplaag

Het berwerken van de Duo- en Multiplank.

De multi plank kan zonder problemen ook verouderd en gerookt worden. Het onderscheid tussen massieve houten vloeren en multi plank vloeren is dan niet te zien. Vraag ons om technisch advies over de multi plank, welke soort massieve plank het meest geschikt voor jou is.
 
De Multiplank of ook wel de Duoplank zijn stabiele planken

Super strakke moderne planken zijn populair.

Hier boven zie je wel een hele nette multiplank, dus ook wel duoplank genoemd glad geschaafd en praktisch noestvrij. Deze houten vloer is bewerkt met een witte olie, die de vloer een moderne uitstraling geeft. Je ziet hier ook, dat een eiken vloer niet per saldo bruin hoeft te zijn, de wat modernere tinten zijn ook erg geliefd, denk hierbij ook eens aan de grijstinten en zelfs de smoke uitvoeringen. Informeer eens.

De genoemde multiplank prijzen gelden voor onbehandelde planken, dus onbewerkt, voor bewerkingen zoals verouderen, olieen of roken gelden opslagen. Want al deze bewerkingen zijn mogelijk met deze onwrikbare houten vloeren. Ze zijn dan ook niet van massief eiken vloeren te onderscheiden. Deze gelaagde planken zijn aan alle kanten gewild, maar dat neemt niet weg, dat de massieve eiken planken nog steeds niet weg te denken zijn, maar toch moeten we altijd rekening houden met de kans op werking.
Multiplanken doen dit vrijwel niet. Kijk ook maar eens naar massieve planken.