Lamelparket

Lamelparket

Op een lamelparket vloer woont het prettig en duurzaam.

Enkele voordelen van lamelparket

  • Werkt nauwelijks
  • Goed voor vloerverwarming
  • Gemakkelijk te leggen
  • Milieu vriendelijker

Lamelparket super strak

Lamelparket wordt volop in de meest uiteenlopende olietinten geleverd door de Vloerderij. Er zijn steeds aantrekkelijk aanbiedingen en bekijk ook eens de lamel- Duo- en Multiplanken. Lamelvloeren worden steeds populairder en liggen bewegingloos en zijn daarom geweldig geschikt om op vloerverwarming te leggen. Ook zijn ze gewapend tegen een hogere luchtvochtigheid en daarom kwalificeren we ze vaak als veilig en vast. Zelfs in drogere ruimte houden ze zich goed. Vraag ons om info.

Wat is lamelparket

De Multiplank is top voor vloerverwarming.

Lamelparket wordt geproduceerd in verschillende diktes toplagen. Denk aan 3, 4, 5 en  6 mm. De toplaag wordt onder hoge druk verlijmd op een berkenhouten onderlaag. Lamel parket verlijmd op puur berkenhout is de enige manier. Kruislings verlijmd berkenhout heeft de minste werking. Lamelparket verlijmd op berkenhout is dus de enige juiste keus! Lamelparket wordt onder de namen Combiplank, Duoplank en Multiplank aangeboden.

Voordelen lamelparket

Lamelparket is super stabiel.

  • Maar lamel parket krimpt vergeleken met massief hout behoorlijk minder. De meestal eiken toplaag wordt stevig verlijmd op een berkenhouten onderlaag die nauwelijks uitzet of krimpt. Lamelparket op berkenhout geplakt krimpt tot wel 90% minder dan parket van door en door hout.
  • Het parket wordt in veel variaties aangeboden met vooral eiken toplagen. Leverbaar in verschillende breedtes en diktes. De vloerdelen zijn soms wel tot wel 26 cm leverbaar.
  • Lamelparket is uitstekend geschikt voor het leggen samen met vloerverwarming. Bij zwevend leggen zijn er speciale warmte doorlatende ondervloeren verkrijgbaar.
  • De planken zijn uitgevoerd met veer en groef rondom. Ze schuiven gemakkelijk en naadloos in elkaar.
  • Bij het leggen in een appartement wordt parket doorgaans zwevend gelegd. Buren hebben dan minimaal last en kunnen niet op hun strepen gaan staan wanneer er de juiste ondervloer gebruikt wordt. Een gecertificeerde ondervloer is wel wenselijk. Bij vaste verlijming aan de vloer zal het “looplawaai”  afnemen.

Verschil massief parket en lamelparket

Opgebouwd uit verschillende lagen

Het verschil in massief- en lamelparket komt tot uiting in het gebruikte materiaal en de opbouw. Vanwege deze opbouw van het lamelparket zal stukken minder werken dan een massief hout. D.w.n.z. dat lamelparket helemaal nooit zal werken. De verschillende houtsoorten (Eiken&Berk) die samen het lamelparket vormen hebben beide hun eigen krimp-coëfficiënt. Deze zaken maken de kwaliteit van de vloer erg belangrijk.

Kwaliteit
Lamel-parket wordt in vele diversiteiten  en voor nogal wat uiteenlopende prijzen aangeboden. Zo kan de dikte van de toplaag variëren maar ook de hoedanigheid van de onderlaag. Tussen deze variaties zit veel kwaliteit maar zeker ook prijsverschil.

Erg geschikt voor Vloerverwarming

Lamel vloeren kunnen in de meeste gevallen, omdat ze  kruislings verlijmd zijn, goed samenleven met vloerverwarming systemen. Massief “tapis” parket kan dat ook, maar wel in combinatie met de juiste ondervloer uitvoering, geplaatst worden op alle soorten vloerverwarming. Eikenhout is wel de meest soort geëigend voor vloerverwarming.
Zwevend leggen komt ook voor, er wordt dan zo’n tapis vloer op een PE folie van ca: 3mm gelegd. Het is een prima oplossing, als het maar een warmte doorlatende folie is.

Kies je lamelparket

Als je lamelparket uit gaat kiezen, dan kies je automatisch voor duurzaamheid. Eiken lamelparket vloeren stralen kracht uit en ze geven jouw huis een extra dimensie persoonlijkheid. Deze opvallende charismatische parketvloeren zijn niet alleen geweldig om te zien, maar ze staan ook garant voor een hele goed kwaliteit. Dus kies je voor een eiken lamelvloer, dan kies je tegelijkertijd voor kwaliteit.

Lamelparket weer als nieuw

Kwalitatief lamelparket kan heel goed gerenoveerd worden. De toplaag is dik genoeg om meerdere malen te schuren. Lamelparket renovatie is alleen weggelegd voor mensen met twee rechter handen. Het is een nauwkeurig werkje. Ook is het handig om wat hulp te hebben. Toch kiezen mensen uiteindelijk voor een ervaren en terzakekundige parklegger. En dat is een heel goed initiatief. De Vloerderij renoveert lamelparket voor aantrekkelijke prijzen.

Vloerverwarming voor lamelparket

Voordat er vloerverwarming gemonteerd wordt zal er in alle gevallen de oude houten vloer uit moeten. Ook hierin kan de Vloerderij iets in betekenen. De oude vloer wordt dan gedemonteerd en na de installatie van de vloerverwarming verzorgen wij het nieuwe lamelparket.

Zo’n speciale lamelvloer of multiplank genaamd doet het uitstekend in combinatie met alle soorten vloerverwarmings systemen. Dit lamelparket planken heeft een krachtige toplaag meestal van eiken dat onder hoge druk gelijmd is op een layer van multiplex. Dit lamelparket is nogal geliefd omdat luchtvochtigheid schommelingen praktisch geen vat meer hebben op deze plank. De consument krijgt hier een veilig gevoel van. Zo’n eiken multiplank gedraagt zich super stabiel en kan daarom ook zwevend op vloerverwarming gelegd worden. In sommige delen van Nederland kan een van onze partners je goed van dienst zijn met speciale werkzaamheden.

Showrooms door heel Nederland

Altijd wel zo’n uitgebreide showroom bij jou in de buurt. Houten vloeren en parketshowrooms bemand met ervaren teams die weten waarover ze praten. Hier liggen alle denkbare houten vloeren. Lamelparket wordt hier ook groots getoond en is in alle denkbare uitvoeringen leverbaar.

Vrijblijvende offertes

Het is natuurlijk logisch dat je voordat je opdracht geeft om je lamel parketvloer te laten renoveren eerst een offerte vraagt. Je kunt hiervoor ons offerte formulier invullen en je krijgt dan binnen 24 uur bericht van een van onze vloerenvakmannen. In eerste instantie zal er telefonisch overlegd worden en er zal een globale prijs uit de bus komen. Is het direct duidelijk wat er moet gebeuren, dan wordt er een offerte uitgebracht zodat je precies weet wat alles gaat kosten.

Inspiratie voor lamelparket

Bij het zien van het meest actuele lamel parket krijg je spontaan inspiratie en bij het ontdekken van de creatieve mogelijkheden van de eiken toplaag ben je direct verkocht. Neem nu eens geolied eiken. Dit krijgt door praktisch elke aangebrachte natuurkleur een geweldige persoonlijkheid. Combineerbaar met bijna elk interieur of het nu modern of klassiek is. Lamelparket past zich overal aan.

Lamelparket offerte aanvragen

Alvorens een beslissing te nemen is het een goede zaak om eens wat meer info te verzamelen. Bij de Vloerderij heb je de mogelijk om een uitgebreide parket offerte aan te vragen.