Parket schuren

Parket schuren

bij jou in de buurt

Voordelen

Nieuwe beschermlaag
Herboren uitstraling
Actuele kleur

Hernieuwd wonen

Parket schuren? Vakkundig en voordelig schuren.

Je parketvloer wordt weer helemaal nieuw.

Vakkundig parket schuren? Je parketvloer wordt hier en daar best al wel kaal en je bent die looppaden zat. Wordt het hoogtijd om je geliefde parket eens te laten schuren. Je vloer weer helemaal nieuw dat zou mooi zijn. Kortom. Je vloer schuren wil je als het kan liever niet langer op z’n beloop laten. Wij schuren het vakkundig en voor een scherpe prijs.

Vakkundig parket schuren dat is een vereiste.

Parketvloeren schuren  gebeurt met moderne en professionele machines omdat het erg nauwkeurig moet gebeuren. Met deze speciale schuurmachines kan praktisch stofvrij geschuurd worden. Parketvloeren afwerken wordt 100% vakkundig gedaan en dan ook nog eens met optimale en praktisch stofvrije schuurtechnieken.

Je parket wordt soms nog mooier dan vroeger.

Met de allernieuwste oliekleuren op je nieuwe vloer.  Je vloer schuren kun je natuurlijk ook zelf doen en met veel inzet zal dit ook wel lukken, maar veel mensen zien hier als een berg tegen op! Die onhandelbare bandschuurmachine is moeilijk te bedienen. Schakel daarom toch maar een expert in om je parket grondig te schuren, de prijs is zonder meer OK, want voor de expert is het dagelijks werk, hij doet niet anders. Als je geinteresserd bent in onze medewerking klik je gewoon op de groene banner en een paar dagen later weet je 100% waar je aan toe bent. Maar doe je het zelf of laat je het doen, je parket wordt mooier dan ooit.

Wist je dat een huis vandaag de dag beter in de markt is met blinkende parket of zelfs een houten vloer?  De schuurkosten zijn in ieder geval geen weggegooid werk. Het is juist een prima investering. Denk bv. eens aan de verkoop van je huis, een makelaar begint gelijk te glimlachen als ie een mooie parketvloer ziet.

Voordelen van parket schuren

Een nieuw gelegde houten vloer gaat een mensenleven mee. Maar naar verloop van tijd gaan er onherroepelijk beschadigingen ontstaan. Ook lijdt een vloer onder slijtage vooral al het intensief belopen is. Het op gezette tijden schuren van je waardevolle houten vloer kun je al dit alles verhelpen en je parketvloer weer helemaal up-to-date maken.

 • Slijtageplekken en looppaden wegwerken
 • Kleurverschillen verhelpen en weer actueel maken
 • Parket aanhelen dus uitbreiden
 • Een volledig nieuwe uitstraling en modernisering
 • De vloer onderhoudsvriendelijker maken
 • Waterschade of andere schade repareren
 • Deuken, krassen, ingetrokken vlekken wegwerken

100% stofvrij schuren

Vroeger kwamen er ladingen stof vrij bij het schuren van parket en een houten vloer. Stofvrij schuren was toen nog niet verplicht. Maar de tijden zijn veranderd. Uiteraard is het voor onze medewerkers ook veel gezonder om geen stof meer in te ademen.  Stof is slecht voor de gezondheid maar ook voor het algemene thuismilieu. Na het schuren van de vloer moest er intensief schoongemaakt worden. Maar dat is nu niet echt meer nodig.

De medewerkers van de Vloerderij werken met uitstekende machines zodat er voor 99% stofvrij kan worden gewerkt. Mensen zelf kunnen vaak niet met dit soort geavanceerde machines uit de voeten en daarom worden meestal vakmannen in geschakeld. En bij de Vloerderij werken nu precies deze all round vaklui. Met  passie voor houtproducten en een lange ervaring kunnen we ervoor zorgen dat je vloer weer een schitterende toekomst tegemoet gaat.

Houten vloeren en parket na het schuren.

Met alleen schuren ben je er niet. Na de schuurklus moet er ook nog olie op de vloer en dat is een karweitje wat precies komt, met speciale pads wordt de olie in de vloer geboend. Maar eerst het parket intensief schuren is een vereiste, omdat bij het schuurproces de poriën goed openen. De olie kan dus goed impregneren.

Na de renovatie van een houten vloer of parket, is het wel zaak om deze te behandelen met een juiste finish met een natuur olie, een watergedragen lak of met een krachtige hardwax olie. Zo’n  behandeling is nodig voor de bescherming en geeft een parketvloer daarnaast een mooie uitstraling. Een goede bescherming zorgt voor een lang leven. Want het maakt de vloer resistent tegen vocht, viezigheid en vuil. Je kunt trouwens kiezen uit  behandelingen met natuurolie, lak of hardwax systemen.

Behandelen met olie

Een behandeling met olie geeft met name een eiken vloer een schitterende natuurlijke uitstraling. Een 2 componenten olie variant biedt nog eens een extra beschermlaag. Je parketvloer is met olie nu goed beschermt tegen vocht en vuil. Hieronder nog enkele extra voordelen van een oliebehandeling:

 • Olie impregneert diep in het hout
 • Vele mooie natuurkleuren en tinten
 • Plaatselijk bijwerken van krasjes mogelijk
 • Eén keer oliën is meer dan voldoende
 • Gemakkelijker met renovatie
 • Goedkoper dan lak

Behandelen met hardwax

Een hardwax afwerking geeft de houten vloer net als bij olie ook een warme uitstraling. De naam zegt het al deze olie is harder. Maar door de harde wax zal de vloer iets kunnen glansen. Het krijgt wel weer een vollere uitstraling dat dan wel weer. Hardwax beschermt bijzonder goed tegen vuil en geeft veel weerstand aan intensief gebruik. Nog meer voordelen zijn:

 • 2e prima beschermlaag wax
 • Veel keuze in kleuren en tinten
 • Laat de houtstructuur nog beter zien
 • Het dubbel laags afwerkins systeem

Behandelen met lak

Een houten vloer schuren en hierna  behandelen met lak zorgt voor een totale afsluiting van de poriën. Hierdoor wordt het eikenhout natuurlijk wel heel goed beschermd tegen vuil en vocht. Maar een nadeeltje is toch wel, dat de vloer niet meer kan ademen. Lak beschermt tegen extra zware belasting van parket. De (watergedragen) lakken zijn verkrijgbaar in matte- maar gelukkig ook in zijde glans. Zelfs hoogglans is mogelijk. Net als bij olie is ook leverbaar in meerdere kleuren. Nog meer voordelen zijn:

 • Zeer snelle droogtijd
 • Twee of zelfs 3  laags systeem
 • Minimaal onderhoud van je vloer
 • Extra vochtwerend

Parketschades en verzekeringkwesties verzorgen we ook.

ls het nodig is zorgt De Vloerderij ook voor gedegen onderhoud en renovatie van je parket, geen enkele soort parket is bij ons onbekend. We schuren niet alleen parket, maar we restaureren het ook. Bijvoorbeeld na een binnenbrandje of na waterschade. We maken altijd duidelijk offertes met name voor verzekeringsmaatschappijen. Vooral waterschades zijn het meest voorkomend. maar een complete renovatie maakt je parketvloer dan weer als nieuw.

Na het parket schuren kunnen we dit natuurlijk ook bewerken met olie of met water gedragen lakken en vanzelfsprekend in elke gewenste kleurstelling. E gemiddelde parketvloer schuren neemt 1 dag, hooguit 2 dagen in beslag en het schuren doen we zoals al gezegd stofvrij. Alleen wanneer er lak gebruikt wordt dan kan het een dagje langer duren, want lakken gebeurt in meerdere lagen. Maar olie kun je wat kwaliteit betreft wel vergelijken met lak. De verzekeringsmaatschappijen nemen dit allemaal mee in een schadeuitkering. Een vloer wordt dus volledig vergoed met alle asseccoires erbij.

Verouderd visgraat parket schuren komt heel precies.

Ook visgraat parket schuren we vakkundig en voor een hele faire prijs. Vastgenageld visgraatparket heeft een extra bewerking nodig want het is gespijkerd en gelijmd op spaanplaat en de spijkertjes moet een voor een gedreveld worden. Het is daarom best wel precisiewerk. Maar je krijgt dan uiteindelijk een spiksplinter nieuwe parketvloer terug. En ook nog eens in de kleur die jezelf mooi vindt. We gebruiken de laatste mode kleurolie voor al onze renovaties.

Parket schuur service door heel Nederland. Ook bij jou in de buurt.

Parket schuren is puur vakwerk, dat weet iedereen heel goed. Maar na verloop van tijd is elke parketvloer weleens aan opknappen toe en dan is het goed en verstandig om een vakman in te schakelen. En wij verzorgen dit door heel Nederland. Ook in jouw regio zijn we present. We schuren parket van Amsterdam tot Maastricht en van Rotterdam tot Veendam. En van Groningen tot Tilburg en van Haarlem tot Haren.

Van te voren een offerte is wel handig. Gratis en vrijblijvend.

Bij jou in de buurt.
Wij schuren houten vloeren en parket door heel Nederland en we werken met een uitgebreid team van specialisten die met elke vorm van houten vloerbedekking bekend zijn. Onze parketteurs zijn veel gewend en sommigen zitten niet voor niets al meer dan 30 jaar in het vak. Parket schuren is ze op het lijf geschreven, maar dat zul je zien als ze eenmaal jouw vloer mogen doen.

Je parket opnieuw schuren en polijsten en weer Tip Top in orde? Ja, dat kan. Schakel gewoon één van de door ons geselecteerde vloerenexperts in. Geïnteresseerd? vraag dan maar eens zo’n op jouw maat gemaakte offerte aan.