Verouderd parket

Voor een trendy look

Soorten parket

Lamelparket
Visgraat
Hongaarse punt

Natuurolie

Natuurlijke oliekleuren komen bijzonder goed tot uiting.

Trendy look verouderd parket

Verouderd parket heeft een bijzondere en eigen persoonlijkheid. Na het schaven krijgt de strook of plank een speciale behandeling die we verouderen noemen. De complete vloer wordt in een roterende trommel gebracht die voorzien van stenen en scherpe materialen zoals metaal en het draaiend geheel zorgt voor beschadigingen aan het hout. Naderhand worden de parket planken of stroken na geschuurd en is klaar om gelegd te worden. Dit verouderde parket wordt meestal geolied. Verouderd parket is door dit verouderingsproces gemakkelijk in gebruik.

Voordelen van verouderd parket

  • Verouderd parket heeft een geheel eigen uitstraling
  • Het is ook leverbaar in lamel parket met toplaag en zeer geschikt voor vloerverwarming
  • Natuurlijke oliekleuren komen bijzonder goed tot uiting
  • Verouderd parket heeft betrekkelijk weinig onderhoud nodig
  • Eventuele latere renovaties zijn in veel gevallen niet nodig

Waarom verouderd parket kopen?

Een verouderde parketvloer kopen doe je vanuit een bepaald standpunt. Je wilt ten eerste een sprekende vloer met heel veel karakteristieke trekjes. Zoals scheurtjes, noestjes ed. Hiernaast wil je natuurlijk ook gemak. En dat geeft verouderd parket zeer zeker. Omdat het al evenwichtig voorzien is van een veroudering zullen toekomstige beschadigingen veel minder opvallen dan wat bij een glad geschaafde plank het geval is.

Natuurolie en ook water gedragen lak geven een verouderde parketvloer een extra kleurdimensie. Een effect wat gladdere uitvoeringen niet hebben. Bij een verouderde plank worden de beschadigingen extra aangezet. Bij Multi- en Duoplanken wordt vaak een licht verouderingsproces toegepast.

Welke soorten verouderd parket zijn er?

Er zijn enkele keuzes te maken. Verouderd lamel parket is wel de meest voorkomende. Bij dit solide parket wordt alleen de toplaag verouderd. Ze worden verkocht onder de namen Duo- en Multi parket. Iets minder bekend is het massieve parket. Hier zijn de parket stroken verouderd. Visgraat wordt ook in verouderde vorm aangeboden en geniet steeds meer populariteit. Verouderd visgraat parket, maar ook Hongaarse punt parket zijn er in smalle en bredere verouderde planken.

Kies je kleur op verouderd parket

De kleur van eiken parket is bepalend voor de sfeer van je interieur. Een eiken parket vloer behandelen met en mooie eigentijdse kleurolie in jouw persoonlijke kleur en stijl is natuurlijk perfect. Kleurolie van diverse merken zijn allen OK. Ook de diverse natuur lakken komen uitstekend tot hun recht op eiken parket. Ook zijn er vele lak merkfabrikanten.

Naturel olie parketvloer
Een duurzame verouderde naturel geoliede eiken parketvloer geeft een bijzondere warmte en gezelligheid aan je woonkamer. Als er naturel olie gebruikt wordt, blijft de basis kleur van het hout heel goed zichtbaar. Er wordt hiermee een puur natuurlijke uitstraling verkregen. Het hout laat zich dan in z’n meest pure vorm zien. Zo’n basic bewerkte eiken parketvloer is super gemakkelijk om te onderhouden en heel gebruiksvriendelijk.

Wit eiken parket
Een wit geoliede eiken vloer geeft een woonvertrek een eigen identiteit maar vooral ook een ruimtelijke uitstraling. Er wordt met de lichtval gespeeld en zo wordt er ook een extra visuele ruimte gecreëerd. Zo’n eiken houten vloer past bij veel interieur stijlen. White Wash verouderd parket kan op veel  manieren met olie en met lak worden behandeld. En zo krijgt elke vloer dan weer zijn persoonlijke look.

Grijs eiken parket
Grijs bewerkte verouderd parket  vloeren hebben een schitterende onbestendige persoonlijkheid. Er zijn veel mogelijkheden om dit karakter naar voren te laten komen. Er zijn meerdere opties. Denk aan kleurolie of kleur lak. Maar ook breedte mogelijkheden, karakteristieke hout kleurschakeringen en andere kenmerkende details. Om de V-groef of noesten maar eens te noemen. Wij adviseren graag en vertellen je wat er al zo voor mogelijkheden zijn.

Enkel gerookt eiken
Gerookt verouderd parket draagt bij aan een prachtig en ongekend effect. Iedere parket plank heeft zo zijn eigen karakter en charme en zo’n gerookt verouderd parket gaat nooit vervelen. Gerookte eikenhouten vloeren zullen niet snel vergelen en dat is een pré.  Normaliter wordt eikenhout na verloop van tijd wat donkerder. Gerookt verouderd parket echter wordt na verloop van tijd ietsje lichter van tint.

Dubbel gerookt parket
Dubbel gerookt eiken parket laat meer tekening zien. Vind je verouderd eiken parket extra donker mooier zodat er tussen de planken onderling enigzins kleurverschil ontstaat, dan is dubbel roken de oplossing. Dit dubbel roken zorgt voor een schitterend effect.

Olie of lak voor verouderd parket

Ook verouderd parket wordt afgewerkt met olie of lak. Olie is eigenlijk wel het meest geëigende product voor finishing van verouderd eiken. Het is super natuurlijk en geeft juist alle aangebrachte verouderingen een extra dimensie. Ook kan verouderd parket met hardwax behandeld worden. Lak wordt minder toegepast, maar een afwerking hiermee is erg goed te doen, maar het effect is toch iets anders. Toch wordt er wat lak betreft altijd een water gedragen lak geadviseerd.

Olie op een verouderde vloer
Het is mogelijk, ja zelfs aan te raden om een vloer in de olie te zetten. Bij een houten vloer is oliën als er eens iets gerepareerd moet worden zelfs plaatselijk mogelijk. Super handig. Je hoeft dan niet te hannesen met kasten en dergelijke. Met olie kun je snel en eenvoudig ingrijpen als er kleine beschadigingen zijn. Het is de bedoeling dat er precies genoeg olie wordt gebruikt dat hierdoor de vloer een matte look krijgt. Is het resultaat een glanzende? Dan is er te veel olie op gebracht. Het is ook mogelijk om de olie een kleur pigment te geven, zodat de kleur van de eiken vloer aan jouw wensen aangepast wordt. Vooral bij eikenhouten vloeren is dat een toegepaste methode.

Het lakken van verouderd eiken
Het lakken van een eiken vloer is ook goed mogelijk. Dat kan met 1- maar ook met een 2-componenten lak en diverse maten van glans. Ook bestaat er lak die een eiken vloer juist mat maakt. bij eiken vloeren is een matte uitstraling een erg mooie optie. Het resultaat is een natuurlijke look van de vloer. Het voordeel van lakken is, dat deze vrij eenvoudig te onderhouden is. Regelmatig stofzuigen en af en toe dweilen is voldoende. Een gelakte vloer kan helaas niet plaatselijk bijgewerkt worden. Als er ergens krassen of lelijke plekken ontstaan, dan is daar niet zo goed wat aan te doen als bij een geoliede eiken vloer.

Verouderde vloer waxen
Dan is er ook nog de mogelijk om een eiken vloer te waxen. Vooral bij tropisch hardhout is dit aan te raden. De vloer wordt eerst in de olie gezet en daarna direct behandeld met een was die stevig in de vloer wordt geboend. Er ontstaat een zijdeglans: Wat matter dan lak en iets meer glans dan olie. Het onderhoud moet wel frequenter, maar de bescherming is hoog te noemen.

Verouderd parket offerte aanvragen

Voordat er een beslissing genomen wordt, is het van belang om eerst eens een uitgebreide offerte aan te vragen. De Vloerderij biedt de mogelijkheid om deze aan te vragen. Vul gerust het offerte formulier in en binnen 24 uur maken we contact.

Verouderd parket