Welke vloer kiezen

Een vloer kiezen voor in je huis kan een heel leuk avontuur zijn. Laten we eens wat zaken op een rijtje zetten die bij de keuze van je vloer belangrijk zijn.

De juiste vloer kiezen kan verschillen per ruimte in je huis. bestaat je huis uit meerdere verdiepingen, dan kun je kiezen voor andere vloeren op elke verdieping.

De juiste vloer vinden

Welke vloer kiezen? Noem het maar gerust een uitdaging om een mooie gebruiksvriendelijke houten vloer, laminaat- of PVC vloer voor je woonkamer of andere type ruimtes uit zoeken. Er is tegenwoordig zoveel op de markt, dat een keuze niet zomaar gemaakt is. De Vloerderij & partners willen je daarom dan ook wegwijs maken in Vloerenland.

Kies je vloer

Een duidelijk overzicht maakt de keuze wat gemakkelijker. Onderstaand zie wat er allemaal mogelijk is in de vloerenwereld.  Er is veel aanbod. We willen je graag van dienst zijn met een volledige informatie.

Welke vloer kiezen? Een geweldig aanbod vloeren.

Houten vloeren en parket
Een houten vloer bestaat uit een natuurlijk materiaal. Dit geeft een warm en luxe gevoel aan je woonkamer, keuken, hal of slaapkamer. Een houten vloer is een keuze voor lange termijn. Ze gaan jarenlang mee. Na verloop van tijd gaan ze er mooier en speelser uitzien. De kleine beschadigingen kunnen dan zelfs in hun voordeel werken. Houten vloeren kunnen gelakt maar ook geolied worden.

Laminaat vloeren
Laminaat vloeren  worden aangeboden in heel veel soorten en stijlen. Ze onderscheiden zich onderling in kwaliteit, in uiterlijk, maar ook dikte en structuur. Sommige uitvoeringen zijn niet van echt hout onderscheiden.  Er is zelfs al laminaat met een voelbare structuur en zodoende op een echte eiken plank lijkt.  of kun je kiezen uit een laminaat vloer met doorlopend structuur. Belangrijk is toch wel de dikte van de laminaatplank: hoe dikker de plank is des te massiever. Ook wordt een dikkere plank een stuk stiller. De prijs van laminaat loopt van goedkoop naar duur.

PVC vloeren
PVC is kunststof vloerbedekking met heel veel voordelen. Een PVC vloer is vochtbestendig en je kunt dus een PVC vloer in alle ruimtes van je huis leggen. PVC kan direct op de ondergrond gelegd worden waarmee je extra kosten van een ondervloer kunt besparen. Er is ook minder contact geluid met een PVC vloer. De vloer wordt namelijk direct op de ondervloer gelegd. Het contactgeluid vermindert hierdoor en het tikken van bijvoorbeeld naaldhakken zal minder hoorbaar zijn.

Tapijt
Tapijt staat wat hygiëne betreft niet zo hoog aangeschreven. , Toch zijn met name laag polige tapijtsoorten best wel goed te reinigen. Tapijt is zeker wel sfeervol en geeft een warm gevoel. In slaapkamers wordt tegenwoordig nog het meest tapijt gelegd. Tapijt is niet meer een dure vloerbedekking.

Vloertegels
Vloertegels zijn beschikbaar in vele afmetingen en lunnen ook goed in vochtige ruimtes zoals de keuken en badkamer ingezet worden. Schoon houden is geen punt en ze zijn dus ideaal voor ruimtes die vaak schoongemaakt moeten worden. Vloertegels kunnen wel wat koud aanvoelen en de ruimte wat kil maken. Vaak wordt er onder tegels vloerverwarming aangelegd.

 

Vind de perfecte vloer voor je woonkamer

De woonkamer is bij iedereen wel de meest belangrijke kamer. Heel het gezin maakt hier dagelijks gebruik van en ook komen hier de gasten over de vloer. Zo’n woonkamer is best wel multifunctioneel.  En vergeet niet dat het de meest belopen woonruimte is. Het is dus zaak om hier een sterke vloer voor te kiezen. Ook verdient de functionaliteit van de vloer aandacht. Hiernaast is het ook nog van belang om een stijl te kiezen die bij je gezinssamenstelling past.

Sfeervolle Quick-Step woonkamervloer

Geweldig ruime keuze
Welke vloer kiezen? Maak je keuze uit een allesomvattend assortiment vloeren voor praktisch elk type ruimtes. Kies diverse houtsoorten, kleurschakeringen en afwerkingen. Met zoveel opties om uit te kiezen, vind jij zeker de vloer die bij je past.

De afwerking is perfect
Alles wat je vloer nog mooier kan maken is beschikbaar. Van de mooiste olie tot de meest bijpassende plinten. Alle soorten afwerkingen zijn er. Ook aan de montage van vloer & plint wordt veel aandacht besteed. Wij vinden dat alles aan je vloer moet kloppen. We denken uiteraard ook aan de plinten en evalueren ook het toepassen van drempels of juist niet.

gelegd voor een leven lang
De houten vloeren van de Vloerderij & partners gaan een leven lang mee. Ook de tegenwoordig zo populaire Multi- en Duoplanken zijn gebouwd op een lange staat van dienst. Zelfs op vloerverwarming voelen ze zich thuis.

Ook de slaapkamervloer is belangrijk

Een slaapkamervloer verdient ook een mooie vloer. Het hoeft nu direct niet de allerdikste uitvoering te zijn, maar toch moet het een vloer zijn die comfortabel is. Ook de kleur kan in een slaapkamer heel anders zijn dan in andere type ruimtes. Maar gelukkig hebben de Vloerderij & partners veel keuze in de mooiste houten slaapkamervloer. Je kunt ze bekijken in de uitgebreide showrooms

Comfort en warmte
Op slaapkamers wordt tegenwoordig steeds vaker een houten vloer gecombineerd met vloerverwarming. Dit is wel comfort ten top. Nu is de keuze van een goede geluid isolerende ondervloer sowieso van groot belang in een slaapkamer. Want hoe stiller hoe beter dat spreekt voor zich. De keuze van de ondervloer speelt ook een beduidende rol. Ook onder PVC en laminaat. Laat je eens voorlichten in een van onze showrooms.

Koken eten en ontspannen

Het zenuwcentrum van een huis, zo wordt de keuken ook wel genoemd. Hier komt iedereen samen om iets te eten en te drinken. Kortom even aan de keukentafel aanschuiven hoort erbij. Er wordt nogal eens gemorst en een vlekje is gauw gemaakt. Daarom heb je in een keuken toch wel een goede krachtige vloer nodig. Deze moet zeer zeker tegen het één en ander bestand zijn. Deze krachtige vloeren heeft de Vloerderij vanzelfsprekend en zelfs bij intensief gebruik wordt er een goede garantie gegeven.

Op de foto: Een prachtige Quick-Step keukenvloer

Een keukenvloer kan ook design zijn
Het is maar net waar je van houdt. Ben je klassiek ingesteld of ben je juist een modern type. De Vloerderij heeft zeker een vloer voor je keuken. De planken kunnen solide en vast gelegd worden. De planken sluiten naadloos aan elkaar en worden bij voorkeur met een krachtige hardwax olie afgewerkt. Hardwax stoot water af en is knetterhard. Ideaal voor keukens. Verkrijgbaar in veel modische kleuren. Kom ze eens bekijken in één van onze showrooms.

Waterdicht is verplicht
Afgewerkt met de juiste olie zijn de houten vloeren waterdicht. Maar ook wanneer ze gelijmd worden met een 2 componentenlijm kan er geen vocht naar de ondergrond trekken. De lijmlaag houdt dit eenvoudigweg tegen. Een verlijmde keukenvloer is gewoon veilig.

Onderhoudsvriendelijke keukenvloer
Extreem onderhoud is bij een goed afgewerkte keukenvloer niet nodig zoals dat wel soms nodig is bij andere type ruimtes. De vloeren van de Vloerderij hebben uiteraard wel onderhoud en verzorging nodig en een keukenvloer gewoon ietsje meer. Maar dat is begrijpelijk. Maak je maar geen zorgen, want met regelmatig onderhoud is er vaak geen vuiltje aan de lucht. Je vloer blijft er gewoon netjes uitzien.

Een hele lange toekomst
Houten vloeren hebben een hele lange toekomst voor de boeg. Ze zijn krachtig en kunnen vele malen geschuurd worden. Vooral als ze geolied zijn. Lak is veel harder en zodoende wordt er bij gelakte vloeren meer oppervlakte weg geschuurd. Dus van een houten vloer met toplaag kan zeker een leven lang op gewoond worden. Een gemiddeld belopen keukenvloer wordt doorgaans 1 keer per 12 jaar geschuurd. Dan kan er ook weer een actuele kleur op gezet worden.

Zorgeloos relaxen

In de badkamer kun je na een drukke dag heerlijk relaxen. De hele aankleding van een luxe badkamer wekt mee aan het welbevinden van mensen.  Daarom is een goed uitgekozen vloer ook zo belangrijk. Een vloer die goed voelt aan de voeten en ook nog eens rust uitstraalt. Omdat een badkamer ruimte nooit echt groot is, adviseren we altijd om een rustig ogende vloer te nemen. Maar één ding is zeker met een juist gekozen vloer in je badkamer is het zorgeloos relaxen en genieten.

Een prachtige Quick-Step badkamervloer

Een ideale vloer voor elke stijl
Of je nu van een ruige Bourgondische stijl houdt, of je bent fan van strak modern en glad geschaafd. In je badkamer zullen verschillende stijlen niet snel misstaan. De kracht van hout in beide gevallen zal menigeen aanspreken. Een houten vloer geeft energie en draagt bij aan een fijn gevoel voor mensen. Je voelt je lekker tijdens het douchen net na het opstaan

Waterdicht is verplicht
Met kinderen kan je badkamer veranderen in een waterballet. Daar mag een vloer geen moeite mee hebben vinden wij. Met goed afgewerkte planken bijvoorbeeld met een krachtige hardwax of lak mag vocht geen punt zijn. En wanneer een plank vast aan de ondergrond verlijmd is al helemaal niet. Bovendien staat hout super mooi in een badkamer.

Vakkundig leggen
Omdat een badkamer relatief klein is, is het verstandig om hier een rustige vloer in te plaatsen. Multiplanken zijn het meest geschikt. Bredere planken stralen rust uit. Dit in tegenstelling van bijvoorbeeld visgraat parket. Wel kunnen vrij krachtige kleuren gebruikt worden. Maar een rustige en eenvoudige vloer met niet al te veel noesten in een badkamer is gewenst.

Een leven lang
Omdat een houten vloer in een badkamer niet slijt. is de levensduur extra lang. De enige reden dat er eens iets moet gebeuren is dat er eens een andere kleur op moet of dat de vloer eens extra gecleaned moet worden. Maar echt schuren is er niet bij.

De ideale vloer voor je bedrijfsruimte

Een uitnodigende uitstraling dat is de bedoeling. Een met zorg uit gekozen vloer zorgt hiervoor en geeft een extra stukje herkenbare persoonlijkheid aan je bedrijf.  Zo’n speciale vloer werkt ruimtelijk en de ruimtes zullen dan ook een luchtig gevoel geven. Houten vloeren maar ook een exclusief PVC geven een bedrijf ook  stukje extra professionaliteit. Professioneel gekozen vloerbedekkingen lenen zich voor vele toepassingen zoals Kantoren, Showrooms, winkels, vergaderruimtes en openbare ruimtes.

Op de foto: een krachtige Sense PVC kantoorvloer

Oersterk
De houten vloeren van de Vloerderij & partners zijn super krachtig en behoren wat kwaliteit betreft tot de top. Dit geldt zowel voor de lamelplanken zoals de Multi- en de Duoplank maar ook zeker voor de andere uitvoeringen. De vloeren zijn opgewassen tegen elke vorm van slijtage en groot onderhoud is gemiddeld pas na 10 à 15 jaar nodig. Onze vloeren zijn immers gemaakt om over te lopen?

Super snel legwerk
We houden zoveel mogelijk rekening met het feit dat je winkel gewoon door moet draaien. Want tijd is geld. Onze vloeren zijn voorzien van een veer & groef systeem en kunnen in combinatie met een ervaren parketteur snel gelegd worden. In feite dus wat lagere plaatsingskosten. En voor je het in de gaten hebt is je winkel weer up to date.

Horecavloeren zorgen voor sfeer

Horecavloeren moeten een gezellige sfeer uitstralen. Want een echte vloer is misschien wel een van de belangrijkste aspecten voor een horeca onderneming. De vloer moet ook spijkerhard zijn want er wordt nogal gerend in de horeca. Een vloer heeft in deze sector nogal wat te verduren. Een ijzersterke vloer is dus belangrijk. De Vloerderij en partners hebben legio sfeervolle en krachtige vloeren in hun assortiment en kunnen elk horeca vloeren project tot een succes maken.

Gemoedelijke uitstraling
In een restaurant moet een vloer gemoedelijkheid en zeker ook gezelligheid uitstralen. Vooral met een houten vloer kan warmte gecreëerd worden. Een gezellig brandende open haard samen met een houten vloer kun je toch niet vergelijken in combinatie met kille tegels of plavuizen? Een houten vloer is puur natuur en is duurzaam. Alle ingrediënten van een houten houten matchen voor de volle 100% met een restaurant.

Sterk
Veel gasten over de vloer. Daar gaat het in de horeca om. Dan moet een vloer daar ook op berekend zijn. Drukte betekent intensief loopverkeer. Zo veel mogelijk gasten moeten bediend worden. Een krachtige houten vloer biedt dan ook een goed oplossing. Normale laminaat en PVC soorten zullen dan al gauw afvallen. Er moet dan naar een projectkwaliteit uitgezien worden. Het zal daarom dan ook in de meeste gevallen een decoratieve sprekende houten vloer gekozen worden.

Hygiëne is een eerste vereiste
Houten vloeren zijn perfect schoon te houden. Wanneer zo’n vloer dan met de juiste lak of hardwax behandeld is kunnen er weinig etensresten of wat dan ook tot in het hout doordringen. Met regelmatig de boel met natuurzeep dweilen kan de vloer in goede conditie gehouden worden. En een perfecte hygiëne is dan gewaarborgd. Ook hardnekkige vlekken kunnen er met de juiste schoonmaakmiddelen uitgehaald worden. Maar een goede hygiëne is met regelmatig schoonmaken een feit en zal ook bijdragen aan de gezondheid van het personeel.

Renovatie pas na jaren
Om een houten vloer zowel technisch als optisch up to date te houden, is het na enkele jaren van belang om eens te kijken naar een eventuele update van de vloer en eens te zien in hoeverre de kleur nog actueel is. Is je vloer ook aan een onderhoudsbeurt toe of juist aan een opknapbeurt? Neem dan contact met ons op en vraag oom een scherpe offerte.?

Inspirtatie

Vloeren kunnen geweldig inspireren. Dat komt ten eerste omdat het een puur natuur product is, maar ook om de uitstraling. Een vloer zit vol met de mooiste tekeningen en al die noestjes, nerfjes en kleurschakeringen zorgen er voor dat eiken mateloos populair is en ook zeker zal blijven. Wil je eens proeven van deze inspiratie kom dan eens naar een van onze showrooms.

Offerte aanvragen

Voor zo’n mooie vloer zou je eens een offerte aan kunnen vragen. Het is altijd goed om van te voren eens te weten hoeveel er mee gemoeid is. Ook informatie vooraf kan belangrijk voor je besluitvorming zijn. Vraag ons maar eens om een vrijblijvende offerte.

Welke vloer kiezen