Hongaarse punt parket

Tijdloos en sfeervol

Voordelen

Authentieke uitstraling
Geschikt voor vloerverwarming

Offerte aanvragen

Binnen 24 uur heb je een prijs en een volledige informatie.

Foto: Quick-Step Hongaarse punt

Wat is Hongaarse Punt Parket?

Je hebt vast weleens over Hongaarse punt parket gehoord. Deze parketvloer is uniek in z’n soort. Het mag dan wel op visgraat lijken maar het is toch wezenlijk anders. De stroken zijn bij het Hongaarse patroon parket traditioneel wat robuuster. Deze vloer is vrij exclusief te noemen. Het patroon van een Hongaarse punt lijkt erg veel op de strepen die een sergeant op z’n mouw heeft. Daarom wordt dit motief ook wel sergeantstreep genoemd. De miniplanken worden in een hoek van meestal 45 graden gemonteerd.

Voordelen Van Hongaarse Punt parket

  • Geschikt voor klassieke- en moderne interieurs
  • Geweldige combinatie met vloerverwarming
  • Onbeweeglijk als Multi parket uitvoering
  • Leent zich perfect voor verouderingstechnieken
  • Tijdloos design en kleuraanpassing altijd mogelijk

Waarom een Hongaarse punt kopen?

Je koopt een Hongaarse punt uit oogpunt van design en uitstraling. Ook exclusiviteit speelt een rol. Hongaarse punt parket is sterk en gaat levenslang mee. Voor de liefhebbers die een Hongaarse punt parket willen kopen, kan deze vloer vele bewerkingen ondergaan. Denk maar borstelen, roken, kastijden en trommelen. Een Hongaarse punt is ook in multiplank en duoplank parket leverbaar.

Hongaarse punt. Natuurolie of lak?

Een Hongaarse punt is ook een eikenhouten vloer.Maar dan wel met een een authentieke en klassieke uitstraling. ’t Is een van de meest chique parketvloeren. Een geweldige sprekende vloer.

Olie op een eiken Hongaarse punt.
Het is aan te raden om een parketvloer in de olie te zetten. Bij een houten- en parketvloer is oliën als er eens iets gerepareerd moet worden “On The Spot” mogelijk. Echt heel handig. Je hebt geen gezeur met meubels te verplaatsen en dergelijke. Met olie kun je dus snel  kleine beschadigingen verhelpen. Niet te veel olie gebruiken, anders krijg je glanzende plekjes. Het is de bedoeling dat er precies genoeg olie wordt gebruikt. Want dan krijgt de vloer een matte look. Wordt de Hongaarse punt glanzend. dan zit er te veel olie op. Ook is het mogelijk om de olie een pigment te geven, de kleur kan dan aan jouw wensen aangepast worden. Vooral bij eiken parket is dat een populaire methode.

Het lakken van eiken
Het lakken van een eiken vloer is ook goed mogelijk. Dat kan met 1- maar ook met een 2-componenten lak en diverse maten van glans. Ook bestaat er lak die een eiken vloer juist mat maakt. bij eiken vloeren is een matte uitstraling een erg mooie optie. Het resultaat is een natuurlijke look van de vloer. Het voordeel van lakken is, dat deze vrij eenvoudig te onderhouden is. Regelmatig stofzuigen en af en toe dweilen is voldoende. Een gelakte vloer kan helaas niet plaatselijk bijgewerkt worden. Als er ergens krassen of lelijke plekken ontstaan, dan is daar niet zo goed wat aan te doen als bij een geoliede eiken vloer.

Eiken vloer waxen
Ook is het mogelijk om een eiken vloer te waxen. Bij tropisch hardhout is dit een aanrader. De vloer wordt eerst geolied en daarna kort daarop in geboend met een was die stevig op gebracht wordt. Er ontstaat een mooie zijdeglans: Ietsje matter dan lak maar net iets meer glans dan met olie. Het onderhoud moet wel regelmatig gebeuren, maar de bescherming is heel goed.

Kleurtips voor Hongaarse punt

De tint van eiken parket bepaalt grotendeels de sfeer wat je interieur uitstraalt. Een eiken houten vloer behandelen met en mooie kleurolie in jouw geheel eigen kleur en stijl is natuurlijk het allermooist. Kleurolie, maar ook natuur lakken komen uitstekend tot hun recht op eikenhout.

Naturel olie vloeren
Een duurzame naturel geoliede eiken vloer die warmte en gezelligheid afgeeft aan je woonkamer. Bij naturel olie blijft de oorspronkelijke kleur van het hout heel goed zichtbaar. Je krijgt hiermee een puur natuurlijke uitstraling. In feite het hout karakter in z’n meest pure vorm. Zo’n natuurlijk bewerkte eiken parketvloer is praktisch in onderhoud en heel vriendelijke in dagelijks gebruik.

Witte eiken vloeren
Een witte eiken vloer geeft je woonkamer een ruimtelijke uitstraling. Er wordt licht gecreëerd maar ook ruimtelijkheid en het kan je huis zelfs een landelijke uitstraling geven. Ook past zo’n eiken houten vloer praktisch bij elke stijl. Witte eiken vloeren kunnen op vele manieren worden behandeld. En dit zorgt er dan weer voor dat elke vloer zijn eigen unieke persoonlijkheid krijgt.

Grijze eiken parket vloeren
Grijs bewerkte vloeren en dit geldt ook voor een Hongaarse punt zorgen voor een aantrekkelijk en unieke uitstraling. Naast deze mooie kleur keuze  kun je ook nog meerdere mogelijkheden toe  passen. Meerdere opties dus. Kleurolie of kleur lak. Maar kies ook uit diverse breedtes, hout kleurschakeringen  andere houtkenmerken. Denk aan V-groef of noesten eikenkleur schakeringen. Natuurlijk kunnen wij je 100% adviseren.

Enkel  gerookt eiken planken
Gerookte eiken planken en parket zorgen voor een prachtige effecten. Iedere plank heeft zijn eigen trekjes en zodoende gaat zo’n gerookte eiken plank nooit vervelen. Een gerookte eikenhouten Hongaarse punt parket vloer zal nooit gelig worden en dat is alleen maar een voordeel. In het algemeen gesproken wordt eikenhout langzamerhand wat donkerder. Een gerookte vloer echter het tegenover gestelde en wordt na verloop van tijd ietsje lichter van kleur.

Dubbel gerookt parket
Dubbel gerookt eiken parket zoals Hongaarse punt kan ook dubbel gerookt worden. Mocht je een eiken vloer inderdaad een stuk donkerder willen maken en je vindt het mooi dat de  planken onderling wat in kleur gaan verschillen dan is dubbel roken een goed idee. Dubbel roken van eikenhout zorgt voor een uniek effect.

Hongaarse Punt Leggen? Vraag Offerte

Een uitgebreide Hongaarse punt offerte aanvragen voordat je gaat beslissen is een goed idee. De Vloerderij assisteert je hier bij. Wij geven je een perfect passende offerte. Uitgebreid en geheel vrijblijvend. Binnen 24 uur heb je een prijs en volledige informatie.

Hongaarse punt parket