Vloerverwarming aanleggen

Ook bij jou in de regio

Voordelen

Warme voeten
Behaaglijke warmte
Beter voor je gezondheid
Perfect voor houten vloeren

Lamelparket

Rotsvaste multiplanken dé oplossing voor vloerverwarming.

Wat is vloerverwarming

Vloerverwarming aanleggen: Vloerverwarming is wel een hele comfortabele manier om je woonruimte te verwarmen. Een behaaglijk verwarmde houten vloer waar je voeten zich heerlijk op voelen. Je bent dan gegarandeerd van een constante en gelijkmatige warmte in de hele kamer. Er zijn meerdere soorten vloerverwarming die je kunt aanleggen en onderstaand kun je meer lezen.

Hoe werkt vloerverwarming

Een vloerverwarming systeem voorziet vanaf de bodem het vertrek voor een gelijkmatige warmte. Een leidingstelsel zorgt voor een gelijkmatig verdeling van de warmte door de hele woonruimte. Dit leidingstelsel zorgt voor de doorvoer van warm water of elektriciteit. De buizen van dit systeem worden als een spiraal onder de vloer geplaatst. Met een tussenruimte van 10 tot 20 centimeter. Afhankelijk van het vermogen van het systeem. De warmtestraling van vloerverwarmings systemen werken als volgt:

 • De thermostaat wordt op de gewenste temperatuur ingesteld.
 • Je thermostaat geeft vervolgens een signaal aan je cv-ketel.
 • De waterpomp pompt het warme water rond.
 • De verdeler van de vloerverwarming staat garant voor een gelijkmatige verdeling van het warme water.
 • Het warme water blijft stromen en blijft circuleren om de temperatuur gelijk te houden.
 • Een goed installatie is begrensd op maximaal 55 graden.

Voordelen van Vloerverwarming.

Vloerverwarming staat bekend om z’n optimale wooncomfort.  Veel van deze voordelen zijn al wel bekend, maar wellicht nog niet allemaal. Lees  hier nog maar eens waarom het aanleggen van vloerverwarming zo aantrekkelijk is:

 • Behaaglijke warme voeten. Wel een belangrijk pluspunt.
 • Geen vervelende radiatoren meer. Meer ruimte in je kamer.
 • Lagere energierekening: Zeer gunstig rendement. Dus besparing.
 • Beter voor je gezondheid: Betere luchtvochtigheid. Anti allergie.
 • Hogere woningwaarde: Koopprijs wordt ook mede bepaald door vloerverwarming.

Een houten vloer op vloerverwarming

Een houten vloer op vloerverwarming is wel een hele comfortabele manier om je kamer, keuken of badkamer te verwarmen.  Een houten vloer op vloerverwarming is erg populair en is niet alleen mooi om te zien maar geeft ook een behaaglijke warmte.

Als je bijvoorbeeld een lamelplank neemt met een eiken toplaag, dan is dat een goede keus. Zo’n plank ook wel Duoplank genaamd laat goed de warmte door. Eikenhout is met name geschikt voor vloerverwarming doeleinden. Houd je wel aan de richtlijnen. Bij een nieuwe vloer dient het opstook protocol goed uitgevoerd worden, voordat de houten vloer geplaatst wordt. Maar in de meeste gevallen doet dit de installateur wel. Hierna wordt het systeem bekeken beoordeeld of de constructievloer voldoet aan de gestelde eisen. En wordt gecontroleerd op lekkage.

Welke houten vloeren zijn geschikt

Leg nooit massief hout op vloerverwarming. Alleen lamel planken met een berken multiplex drager zijn geschikt en liggen jaren onbeweeglijk. De systeemvloer zoals we dit ook wel noemen is dus perfect. Met dit systeem wordt de werking van een houten vloer praktisch tot nul gereduceerd. In de meeste gevallen wordt voor woonkamers een dikte van 16 mm gebruikt, terwijl voor slaapkamers dunnere varianten gebruikt kunnen worden.

Plaatsen van vloerverwarming

Een vloerverwarmings expert kan de vloerverwarming op verschillende manieren aanleggen. Zie hieronder enkele manieren:

 1. De verwarmingsslangen worden in gefreesd in de betonvloer
 2. De slangen worden op de bestaande vloer bevestigd
 3. Vloerverwarming wordt op noppenplaten geplaatst

Het infrezen van vloerverwarming wordt het meest toegepast. Deze manier is succesvol beproefd. Bij de infrees methode worden de sleuven glad afgestreken. De dekvloer wordt dan egaal. Het grootste voordeel van de infrees methode is dat de bestaande dekvloer niet verwijderd hoeft te worden. Een extra opbouw/verhoging van de vloer is dan ook niet nodig.

Vloerverwarming aanleggen gaat niet zomaar. Een expert in schakelen is dan ook een goede zaak. Een professioneel bedrijf kent alle vloerverwarmings systemen en werkt met een gedegen garantie. Je bent dan verzekerd van een goed systeem .

 

Lamelparket op vloerverwarming

In heel Nederland.
Houten vloeren en parket kunnen perfect gecombineerd worden met vloerverwarming. De populaire houten vloeren zoals visgraatparket  en zelfs brede lamel plankenvloeren kunnen zonder problemen worden gecombineerd met diverse vloerverwarming systemen.