Parketrenovatie

bij jou in de regio

Voordelen

Nieuwe beschermlaag
Actuele kleur
Herboren uitstraling

Opnieuw wonen

Je parket een volledig nieuwe toekomst.

Parket weer als nieuw

Door parketteurs bij jou om de hoek.
Je houten vloer of parket weer helemaal vakkundig nieuw gemaakt? Dat kan! Je bestaande vloer kan weer helemaal een nieuwe toekomst krijgen.‘t Is best wel de moeite waard om hier eens goed je gedachten over te laten gaan. Met de medewerking van een geschikte vloerenvakman krijg je weer een hagelnieuwe vloer.

Houten vloer en parketrenovatie door heel Nederland

Vertoont jouw houten vloer ook van die irritante slijtage plekken en beschadigingen en ben je eindelijk eens toe aan een nieuwe uitstraling van je parket? Dan ben je bij De Vloerderij aan het juiste adres. Door vakkundig parketrenovatie en behandeling van jouw houten vloer zorgen onze ervaren parket experts ervoor dat je vloer weer gaat leven als nooit te voren!

Hoe werkt parketrenovatie?

Parketrenovatie, dus het schuren van een houten vloer vereist geduld, nauwgezetheid en expertise. Door de juiste werkwijze te hanteren tijdens het schuren en afwerking, zorgen wij voor een optimaal en verblindend resultaat. We schuren met meerdere schuurgangen en ook diverse groftes schuurpapier. Gebruik van de meest moderne machines staan garant voor een geweldig resultaat van je parketvloer.

De Vloerderij schuurt en renoveert nu alweer bijna 25 jaar. En zo langzamerhand weten wij niet beter. Dag in dag uit schuren en renoveren we houten vloeren en parket door heel Nederland. En na zoveel tijd an ervaring weten we best wel hoe een parketvloer gerenoveerd moet worden. Parketrenovatie zit gewoon in onze genen. We renoveren met de laatste technieken, dus niet alleen stofvrij maar ook zo zuinig mogelijk zodat je parket maximaal aantal keren geschuurd kan worden.

Met parketrenovatie vervangen we ook parketstroken of planken. We onderhouden goede contacten met schadepartijen en aparte maten planken zijn door ons meestal leverbaar.
Onze parketteurs bevinden zich door heel Nederland. Ze zijn daarom altijd in de buurt. Advies brengen ze heel snel uit en ze zijn altijd aantrekkelijk geprijsd. Ontdek al de voordelen bij de Vloerderij en neem snel eens contact met ons op.

Voordelen van parket schuren

Een nieuw gelegde parketvloer gaat heel lang mee. Maar er bestaat altijd een kans dat er beschadigingen ontstaan. Ook slijt parket na meerdere  jaren van intensief gebruik. Er ontstaan dan hier en daar looppaden en slijtplekken.  Het op gezette tijden schuren van je houten vloer of parket kun je al dit soort zaken verhelpen en je parketvloer weer helemaal up to date maken.

 • Slijtageplekken wegwerken
 • Kleurverschillen verhelpen
 • Parket uitbreiden
 • Een nieuwe uitstraling
 • Het onderhoudsvriendelijker maken
 • Waterschade repareren
 • Deuken, krassen ed. wegwerken

100% stofvrij schuren

De laatste jaren wordt stofvrij schuren steeds belangrijker. De Vloerderij heeft zich daarom dan ook  gespecialiseerd in het stofvrij schuren van houten vloeren en parket. Naast het feit dat stofvrij schuren een schone manier van werken is, brengt het nog meer voordelen met zich mee. Het is beter voor de gezondheid en is gunstig voor allergische aandoeningen bij mensen. Ook zorgt het voor een veel betere luchtkwaliteit in je huis. Kortom een beter eindresultaat van je parketvloer.

Al onze parketteurs maken gebruik van deze nieuwe technieken en zijn het allemaal eens met het gedachtengoed om zoveel mogelijk schoon en duurzaam te werken. Stofvrij schuren is een van de belangrijkste aspecten van parketrenovatie.

Afwerking van je houten vloer

Na het schuren en renoveren van een houten vloer of parket, is het belangrijk om deze een behandeling te geven met een natuur olie, watergedragen lak of een krachtige hardwax. Zo’n  behandeling geeft een parketvloer een mooie uitstraling. Maar hiernaast is het ook een uitstekende beschermlaag voor je vloer. Het maakt de vloer resistent tegen vocht & vuil. Je kunt kiezen uit de behandelingen met olie, lak of hardwax.

Behandelen met olie

Een behandeling met olie geeft een super natuurlijke uitstraling aan je parketvloer. Een 2 componenten variant biedt nog eens een extra bescherming. De houten vloer is nu beschermt tegen vocht en viezigheid. Nog enkele extra voordelen van een olie behandeling zijn:

 • Impregneert diep in het hout
 • Vele kleurnuances en tinten
 • Plaatselijk bijwerken van krasjes
 • Eén keer oliën is voldoende
 • Gemakkelijker te renoveren

Behandelen met hardwax

Een hardwax afwerking geeft de houten vloer net als bij olie ook een warmteuitstraling. Maar door de extra wax zal het parket licht kunnen glansen. Het krijgt dan wel weer een vollere uitstraling. Hardwax beschermt wel optimaal tegen vuil. Nog meer voordelen zijn:

 • 2e beschermlaag wax
 • Veel kleuren en tinten
 • Laat meer houtstructuur zien
 • Het dubbel laags systeem

Behandelen met lak

Een vloer behandelen met lak zorgt voor een complete afsluiting. Hierdoor wordt het hout natuurlijk super beschermd tegen vuil en vocht. Maar een nadeeltje is, dat het niet meer kan ademen. Een lak behandeling beschermt tegen zware belasting van parket. De lak is verkrijgbaar in matte- en zijde glans. Hoogglans afwerking is ook mogelijk. Net als olie is lak ook beschikbaar in diverse kleuren. Meer voordelen zijn:

 • Snelle droogtijd
 • Twee of 3  laags systeem
 • Minimaal onderhoud
 • Extra vochtwerend

Ontzorging bij verzekeringskwesties

Na een inmiddels al bijna 25 jaar ervaring in de parketbranche verrichten we ook expertise werkzaamheden voor verzekerings maatschappijen. De meeste waterschades aan parket worden veroorzaakt door wasmachines lekkages, maar ook lekkende kranen zijn vaak de boosdoener. Dit zijn allemaal bekende schades. Na een expertise rapport en vervolgens een gespecificeerde offerte betaalt de verzekeraar het schadebedrag uit.

Heftige schades zoals bijvoorbeeld brandschade ed. zijn vaak complexer. Hiervoor is een intensievere samenwerking met de verzekeraar nodig.

Parketrenovatie offerte aanvragen

In jouw omgeving.
Wil je meer weten? Vul dat het offerte formulier in. En voordat je beslist krijg je per omgaande een vrijblijvend advies en een faire prijs.

Parketrenovatie