Kies je kleur

Bestaande of nieuwe vloeren een kleur geven.

Een vloer met een actuele kleur is trendy. Denk hierbij eens aan wit, lichtgrijs of oud antiek. Veel tinten beschikbaar.

  • Werk van donker naar licht
  • Elke ruimte is anders
  • Zorg voor een natuurlijk contrast

Juiste kleur vloer kiezen

Creëer je eigen kleur voor verschillende ruimtes. Kleuren bepalen mede de sfeer in een interieur. Het is belangrijk om voor een houten vloer de juiste kleuren te combineren. Kleur, licht en ruimte hebben heel wat met elkaar te delen. De kleur van de parketvloer, het plafond en de muren niet te vergeten hebben optisch een grote invloed op het gevoel dat je bij een ruimte hebt. Welke kleur kiezen voor mijn vloer? vraag jij jezelf dan af. Dat hangt af van je smaak en is vaak puur een kwestie van gevoel.

Hoe kies je een kleur

De tint van je vloer heeft best een impact op de sfeer in je woning. Een lichte kleur op de vloer legt meer nadruk op je meubels. En een opvallende donkere vloer trekt van zichzelf al meer aandacht. Maar het mooiste is een mooie heldere lichtinval in je huis. Een parketvloer kies je natuurlijk omdat ie mooi is en niet alleen omdat ie praktisch is. Bij de keuze welke voor kleur erop moet, moet je je alleen maar laten leiden door de uitkomst van het eindresultaat. Staan al die kleuren wel bij elkaar. Vergeet dan niet dat de kleur van de vloer vaak leidend is.

Warme Quick-Step kinderkamer vloer

Naturel vloeren
Duurzame naturel vloer die warmte en gezelligheid geeft aan je woonomgeving. Hierbij blijft de oorspronkelijke kleur van het hout zichtbaar. Dit zorgt voor een natuurlijke uitstraling. Het karakter van hout in zijn pure vorm. Praktisch in onderhoud en vriendelijke in gebruik.

Witte vloeren
Een witte vloer geeft je woning een ruime uitstraling. Het creëert licht en ruimtelijkheid en het geeft je huis een landelijke uitstraling die past bij elke stijl. Witte vloeren kunnen op tal van manieren worden behandeld en bewerkt, dit zorgt ervoor dat elke vloer zijn eigen unieke karakter krijgt.

Grijze vloeren
De bewerking van grijze vloeren zorgt voor de schitterende uitstraling. Hierdoor kunnen wij, door diverse bewerkingen toe te passen op deze manier kan je enorm veel diverse grijze vloeren produceren. Je hebt de keuze uit meerdere breedten, kleurschakeringen en diverse andere kenmerken, zoals een V-groef of noesten. Uiteraard kunnen wij je hierin ook adviseren.

Enkel gerookt
Gerookte houten vloeren zorgen voor een schitterend en uniek effect. Iedere plank heeft zijn eigen charme en hierdoor gaat een gerookte houten vloer nooit vervelen. Een mooi bijkomend voordeel is dat een gerookte houten vloer nooit geel van kleur wordt. Normaal gesproken wordt een houten vloer na verloop van tijd donkerder van kleur een gerookte vloer wordt echter na verloop van tijd lichter van kleur.

Dubbel gerookt
Dubbel gerookte houten vloeren. Mocht je de houten vloer een stuk donkerder willen en het mooi vinden dat er kleurverschillen ontstaan tussen de planken dan is het dubbel roken van de vloer zeker aan te raden. Het zorgt voor een schitterend uniek effect.

Welke houtsoorten

Welke kleur kiezen: Je kunt niet zomaar elke houtsoort kleuren. Ze zijn niet allemaal geschikt. Eiken vloeren zijn de beste mogelijkheid. Tropische houtsoorten zijn vaak wat lastiger in te kleuren. Vraag het ons als je twijfelt. Kies je kleur met overleg.

Werk van donker naar licht

Het is voor sommige mensen lang niet gemakkelijk om de kleur van de vloer af te stemmen op andere elementen in een woonkamer zoals muren en plafonds. Maar dan kun je de volgende vuistregel hanteren:  Rondom in de natuur kleuren zich op van de grond tot de lucht, dus een opbouw van donker naar licht. Dit kun je ook toepassen in een binnenruimte. Dus de vloer vloer moet dan het donkerst zijn, de muren vervolgens weer wat lichter en het plafond het lichtst van alles.

Praktische Quick-Step vloer voor in de gang

Licht gekleurde vloeren
Wanneer je ruimte donker van kleur is, kun je best wel kiezen voor een vloer die er wat lichter uit ziet. Zo’n lichtere vloer reflecteert licht. Hierdoor lijkt de ruimte lichter ook lichter en optisch groter. Lichte tinten op een vloer tinten voelen rustig en tijdloos aan. Donkere meubels gecombineerd met licht gekleurde houten vloeren combineren goed en laten vaak een verrassend effect zien.

Donkere vloeren
Met donkere eiken vloeren kun je de mooiste contrasten creëren. Ze zijn super in combinatie met wanden in een lichtere tint. Vermijd harde tinten wit, maar kies vooral voor gebroken wit of wit aangevuld met iets pigment van een andere kleur. Maar ook hier weer: De vloer maakt de dienst uit. Welke kleur kiezen? dat blijft een kwestie van smaak.

Sfeer bepalen

De sfeer van een nieuw huis of ruimte begint bij de keuze van de juiste vloer. Ga je voor een industriële look met een donkere muur dan is het kiezen van een donkere vloer een minder geschikte keuze dan wanneer je gaat voor een lichte basis.

Knusse Quick-Step woonkamer vloer

Combinatie kleur meubelen-vloer
Een houten vloer bepaald voor een groot gedeelte de sfeer in een vertrek. Het is dan ook niet ze vreemd dat je een kleur kiest die jezelf mooi vindt. Toch moet je verder denken dat je neus lang is. Want welke inrichting komt er op je vloer te staan? Zorg altijd voor een evenwicht in het contrast en ook in houtsoort. Zijn de kleurtoon van je vloer én je eettafel hetzelfde? Kies dan voor contrasterende elementen zoals bijvoorbeeld stoelen. Welke kleur kiezen blijft toch best wel een lastige vraag. Kies je kleur dus met overleg uit.

De ruimte vergroten of verkleinen
Door een andere kleur op je vloer te zetten krijgt een kamer niet meer oppervlakte, maar optisch kan een woonkamer veel groter lijken. Bij grote open ruimtes zorgen donkere kleuren er extra voor dat alles wat knusser wordt. We kennen voorbeelden van warme karpetten. Of van groene planten in donker aardwerken potten. Voor een kamer met een laag plafond zijn lichte vloeren favoriet. Ze zorgen duidelijk voor een meer ruimtelijke beleving. Laat je inspireren door de vele kleurmogelijkheden die de Vloerderij biedt.

Kies je vloer

Als je je gaat oriënteren om een vloer aan te schaffen, dan kies je voor kwaliteit en duurzaamheid. Vloeren oefenen oerkracht uit en ze geven daardoor je woning een extra dimensie. Deze opvallende en aantrekkelijke vloeren zijn niet alleen schitterend van uiterlijk, maar ze garanderen ook kwaliteit.

Inspiratie

Toe aan een nieuwe vloer? Een mooi interieur begint bij een goede basis. De kleur, de houtnerf, een mat of licht glanzend oppervlak. Het heeft allemaal invloed op de sfeer. Woon je klein? Leg je vloer door over alle ruimtes, zo lijkt de ruimte groter. En van een lichte vloer frist je huis lekker op.

Kies jouw gekleurde vloer

Een vloer kiezen voor in je huis kan een heel leuk avontuur zijn. Laten we eens wat zaken op een rijtje zetten die bij de keuze van je vloer belangrijk zijn. De juiste vloer kiezen kan verschillen per ruimte in je huis. bestaat je huis uit meerdere verdiepingen, dan kun je kiezen voor andere vloeren op elke verdieping.

Kies je kleur