Ecologische houten vloeren.

 
  Populaire ecologische houten vloeren. De Vloerderij weet het.

Houten vloeren mogen best ecologisch zijn.

Ecologische houten vloeren. Ze zijn er wel, maar nog lang niet overal. Duurzame  houten vloeren zijn nog vrij lastig te vinden in de winkels. Soms kom je ze bij uitzondering weleens tegen. De Vloerderij heeft ondertussen niet stil gezeten en heeft al behoorlijk wat ecologische houten vloeren kunnen verkopen. Meestal komen ze uit Frankrijk, maar ook uit Oost Europa komt steeds meer ecologisch hout. Tijden veranderen en veel consumenten vinden de herkomst van eco-vriendelijk produkten belangrijk. Zo ook met houten vloeren.

ecologische houten vloeren

Eco behandelde houten vloeren worden steeds populairder.

Ook speciaal eco visgraatparket is op dit moment weer razend populair. Na lange tijd dus weer terug, maar dan wel als een natuurlijke variant. Dus niet gelakt maar wel geolied. En zo moet dat ook met ecologische houten vloeren. Ook dit lamelparket is soms voorzien van het ecolabel. Echter het is wel uitkijken geblazen wil er zo'n label opzitten. Er is nog weleens wat kaf onder het koren. Maar we kunnen ecologische houten vloeren wel steeds vaker aanbieden. We zijn bijna zover. Steeds meer mensen bemoeien zich met het milieu en niet alleen houten vloeren en parket. Het is natuurlijk niet alleen het eiken hout, maar ook de afwerking.
Met kleurolie wordt zo'n houten vloer prachtig van een natuurlijke tint voorzien. Lees hier ook wat info over een eiken vloer.

Waar koop ik een ecologische houten vloer? De Vloerderij heeft ze regelmatig.

Ook de afwerking van plankenvloeren gebeurt vaker met pure natuurolie.

De afwerking van ecologische houten vloeren gebeurt steeds vaker met een pure natuurolie. Deze olie is gebasser op 100% lijnzaadolie aangevuld met natuurlijke pigmenten. De olie wordt in de eiken plank geïmpregneerd. Het onderhoud wordt periodiek met natuurzeep gedaan. De cyclus is nu rond en een natuur- en ecovriendelijke vloer is het resultaat. 

Ecologische houten vloeren. Die koop je bij de Vloerderij

DUS: De Vloerderij koopt het eiken voor de ecologische houten vloeren zo veel mogelijk in bij leveranciers die hun bossen duurzaam beheren. Dit is wij belangrijk omdat in duurzaam beheerde bossen de houtkap ook in de toekomst zeker blijft. En veel gevallen wordt dergelijk eikenhout met een officieel certificaat geleverd. Garantie dus dat het eiken inderdaad afkomstig is uit duurzaam beheerd bos. 
De leveringen van ecologische houten vloeren worden steeds meer opgevolgd door Europese houtleveranciers. Wil je meer weten over FSC hout en hoe de houtboeren het in Frankrijk regelen, mail ons dan en we geven je dan wel info. De Vloerderij was de enige jaren geleden die allereerste die FSC goedgekeurd Jatoba planken uit Brazlie en Indonesie verkocht.


Kijk hier eens naar de totaalinformatie houten vloeren van de Vloerderij. De Vloerderij is sponsor van theBluewaters.