Eiken houten vloeren. Ook met toplaag

eiken houten vloeren. Ook vloeren met eiken toplaag 
Massief eiken houten vloeren met een toplaag.

Eiken houten vloeren zijn  “hot” en dat blijft nog wel even zo. Het natuurlijke aspect en warme uitstraling van het hout dragen bij tot het grote succes van houten vloeren. Wie voor een eiken houten vloer kiest maakt een goede keuze. Het is een investering op lange termijn waarvan je een leven lang kunt genieten en die ook mede de waarde van je woning bepaalt. Belangrijk is dat je bij je keuze rekening houdt met de diverse mogelijkheden zoals het type houten vloer, de karakteristieke eigenschappen van de houtsoort en de afwerking van de houten vloer. Tegenwoordig is parket met een eiken toplaag erg populair. Eens wat meer zien? klik dan hier


Houten vloeren prijzen bij de Vloerderij altijd vrij laag.

Houten vloeren met een toplaag behoren tot harde vloerbedekking en waarvan de slijtlaag uit massief eikenhout bestaat. Men spreekt dan ook wel van parket, plankenvloer of vloerdelen wanneer de toplaag minstens 2,5 mm dik is op het ogenblik van de montage. Houten vloeren met een slijtlaag van minder dan 2,5 mm bij de plaatsing worden houtfineer vloeren genoemd. Eikenhouten vloeren zijn er dus nogal in wat diverse uitvoeringen. Ook zijn gerookte vloeren op dit moment erg populair.

Wat is nu het echte verschil tussen massief parket, samengesteld parket en een houtfineer vloer? Bij massief parket zijn de elementen (planken, stroken of blokjes) gemaakt uit één laag  meestal massief eiken hout. Meerlagig of samengesteld parket is een houten vloer waarvan de stroken in de dikte opgebouwd zijn uit een massieve houten toplaag op een drager van plaatmateriaal. Houtfineervloeren zijn voorzien van een dun toplaagje van fineerhout. Tijdens deze levensduur kan een parket- of plankenvloer diverse keren worden opgeschuurd. De houten vloer ziet er na een schuurbeurt weer als nieuw uit.

Vloeren waarvan de toplaag niet uit massief eiken hout bestaat, worden niet als parket of plankenvloer gezien. In dat verband is laminaat parket een onjuiste naam. Laminaat vloeren bestaan uit een slijtlaag van een in melamineharsen gedrenkte papier decorlaag met een toplaag van melamine. Parket met een eiken toplaag is puur massief eiken en alleen de drager (multiplex) is van stevig berkenhout gemaakt.

Houtsoorten geschikt voor houten vloeren
Visgraatparket met eiken toplaag.

Een eiken houten vloer is een natuurproduct met een sfeervolle uitstraling dat het zowel in een klassiek als in een modern interieur goed doet. Bij de keuze van de houtsoort tellen zowel technische als modische aspecten.
Het vertrek waarin de houten vloer komt te liggen en de mate van gebruik spelen een rol bij de keuze van de houtsoort en de afwerking van de houten vloer. Voor het productie van hoogkwalitatieve houten vloeren komen heden ten dage meestal eiken houten vloeren in aanmerking.
Hard houten vloeren zoals tauari, jatoba, afzelia, merbau, iroko, teak,… zijn zeer geschikt voor intensief belopen ruimtes.
Ook de eiken houten vloeren zoals met name Frans eiken vloeren en Oost-europees eiken vloeren zijn hard genoeg voor drukbelopen vertrekken en het zijn met name deze eiken vloeren die vandaag de dag erg veel afgenomen worden
Zachte(re) houtsoorten zoals grenen of vuren komen in aanmerking voor vertrekken die minder intensief gebruikt worden.

Liefhebbers van de echte massief eiken houten vloeren kiezen vaak voor een doorleefde kwaliteit., deze Abdij uitvoeringen zorgen voor een gezellige sfeer., houten vloeren met karakter worden ze wel genoemd.
Kies uw houten vloer en de kwaliteit hiervan steeds uit op een voldoende groot oppervlak. Alleen zo krijgt u een echt beeld van de specifieke houttekening.

Montage en leggen van een houten vloer

Wat het leggen van de houten vloer betreft zijn er, natuurlijk afhankelijk van de ondergrond en de dikte van de houten vloer, verschillende mogelijkheden: verlijmen op de dekvloer of zwevend in veer en groef, verlijmen en vernagelen, of nagelen en verlijmen in veer en groef. Ook hier speelt de vakkennis van de parketteur een grote rol.
Zelf een houten vloer of parket leggen is goed te doen, maar laat u altijd goed adviseren door uw leverancier, uw houten vloer heeft hier recht op. Wil je je parket laten leggen, dat kan ook. Vul dan
hier en klik op Vloercheck.

Afwerking van een houten vloer
eikenhouten vloeren wordne vaak afgewerkt met olie en doe je dan met de woodboy.

Olie op je keuken- vloer of vloerverwarming? Vraag het ons.

Wat betreft de afwerking is er een ruim van volledig afgewerkte houten vloeren .De meeste houten vloeren worden afgewerkt met olie. Of je kiest voor houten vloeren olie.
Een behandeling met olie geeft een natuurlijk, mat uitzicht aan de houten vloer. Geoliede houten vloeren zijn een hedendaagse trend, maar met olie wordt de natuurlijke uitstraling van houten vloeren het meest bewaard.

Onderhoud van de houten vloer

Het onderhoud van geoliede houten vloeren is de laatste jaren steeds gemakkelijker geworden, de olie laat zich goed schoonhouden met de daarvoor speciaal ontwikkelde woca zeep, een Deens product wat al dweilend aangebracht wordt, bij regelmatig schoonhouden van uw houten vloer, zal de vloer er altijd fris uit blijven zien. Deze onderhoudszeep conditioneert de vloer ook. Wil jij je houten vloer laten schuren., bijvoorbeeld in Zoetermeer?. Dat kan.

Een houten vloer in de keuken

Een in een keuken gelegde houten vloer zal hoog uit wat vaker onderhoud nodig zijn, dit komt voornamelijk doordat hier geschuifeld wordt, dus de houten zal in de keuken iets meer aan slijtage onderhevig zijn., maar bij een regelmatig onderhoud zal dit zeker meevallen. Gebruik hiervoor Houten vloer onderhoudsolie.

Houten vloeren met vloerverwarming

Houten vloeren met een toplaag, de zogenaamde combi- duo- en multiplanken zijn erg geschikt in combinatie met vloerverwarming, de dikkere uitvoeringen (2cm) kunnen zwevend gelegd worden, terwijl de dunnere uitvoeringen rechtsreeks op een betonnen ondergrond verlijmd kunen worden. Multiplanken hebben een stevige toplaag die op een berkenhouten drager verlijmd wordt. Parket met een eiken toplaag is daarom optisch gelijk aan massief parket.
Omdat niewbouwoningen tegenwoordig vrijwel standaard met vloerverwarming voorzien worden, is het verstandig om voor het leggen van een houten vloer of multiplank de ruimte op nog aanwezig vocht te controleren.

Meer houten vloeren vragen?

Voor al uw houten vloeren tips kun je altijd contact met ons opnemen en Janneke ze zal je graag te woord staan. Telefoon: 0521-515 432  o6-46-381181