Gerookte houten vloer

Een gerookte houten vloer is populair. De Vloerderij levert ze in vele varianten

Een gerookte houten vloer. Trendy wonen

Geef je kamer een exclusief karakter met deze prachtige gerookte houten vloer. Ervaar zelf, dat zo’n gerookte vloer een goede keus is. Eikenhouten vloeren kunnen praktisch allemaal gerookt worden. Gerookte houten vloeren in witte of grijze olie zijn bij ons te koop voor heel faire prijzen.

Al een enkel gerookte uitvoering vanaf € 44.95. Het maakt niet uit of de vloer nu enkel- of dubbel wit geolied is. Ben je zo langzamerhand nieuwsgierig geworden en wil je deze gerookte houten vloer komen bekijken? Dat kan natuurlijk. Ook in jouw buurt is er wel een showroom. Kijk ook even naar onze andere interessante aanbiedingen.

Gerookte houten vloeren geven sfeer.

Een gerookte houten vloer geeft je woonkamer net dat ietsje meer cachet en het nieuwe wonen begint vaak met deze sfeervolle vloeren. Kijk maar eens hoe diep donkerbruin deze dubbelgerookte eiken vloer op de bovenste foto eruit ziet. Een exacte kleuruitkomst is echter nooit te voorspellen.


Twee voorbeelden van gerookte houten vloeren. In prachtige natuurlijke olie kleuren.

Je kunt het effect van de kleurolie hier goed zien, op de gerookte houten vloer (Foto links) komt de bruine tint weer naar boven en er ligt als het ware een wit laagje op.
Op een niet gerookte eikenhouten vloer krijgt de grijze kleurolie lang niet zo’n eigenzinnig effect.
(foto rechts) 
De uitstraling van een gerookte houten vloer kan dus licht verschillen.
 

Het natuurlijke rookproces.

Het rookproces is een proces dat op een natuurlijke manier tot stand komt. In eikenhout zit looizuur en dit zuur wordt getriggerd door ammoniak, zodoende onstaan er veranderingen in het hout. Wanneer nu zo'n eiken vloer met een naturel olie afgewerkt wordt ontstaat er een natuurlijke bruine kleur. Hoe langer eiken onder invloed van ammonia is hoe bruiner vaker het uiteindelijke resultaat. Een gerookte houten vloer krijgt hierdoor op een natuurlijk manier een diep donker bruine kleur. Zo zijn er tal van mogelijkheden. Donkerbruin, of juist krijtachtig wit. Ook variaties met grijstinten zijn denkbaar.

Een enkel gerookte houten vloer kan heel moi met een witte olie afgewerkt worden.

Kleurnuance enkel gerookte houten vloer:

Doordat elk houtdeel een verschillend looizuur gehalte heeft, reageert elke stuk eikenhout anders op de ammoniakbehandeling wat gebruikt wordt tijdens het rookproces. Dit kan resulteren in kleurnuances. Ook een lichtere ( enkel gerookt ) krijgt dan een heel eigen uitstraling, vooral in een witte olie is deze variant heel aantrekkelijk.

Bij dezelfde rook behandeling 2 maal roken zie je dat er lichtere en ook donkere planken uit het rook-productie proces komen. Deze kleurnuance bij gerookte vloeren kun je duidelijk zien in de showrooms van de Vloerderij. Hiermee moet duidelijk rekening mee gehouden worden. Een gerookte eiken vloer waarbij iedere plank exact dezelfde kleur en uitstraling heeft is gewoon onmogelijk als we spreken over eikenhouten vloeren in het algemeen.

enkel gerookte eiken vloer.

Enkel roken vindt men vaak ietsje vriendelijker.

Deze eiken plank is enkel gerookt en met een naturel olie afgewerkt. Hoe je er ook over denkt, iedere gerookte houten vloer geeft weer andere nuances te zien en de kleurverandering gaat nog wel even door. Maar uiteindelijk krijgt je vloer die diepe kleur. 
Een houten vloer roken wordt gedaan met ammoniak, de ammoniakdampen dringen in de eiken plank. Wanneer de plank later met bv. een naturel olie bewerkt wordt, wordt de eiken plank bruin van tint. Echter een eiken vloer kan ook met een
kleurolie behandeld worden om hetzelfde effect te krijgen. Voor zo'n mooie sfeervolle gerookte houten vloer klik je hier
voor de showrooms.