Houten vloeren en olie. 100 % duurzame produkten

Houten vloeren en olie?, vraag naar de mogelijkheden vloerderij.nl

Houten vloeren en olie zijn niet meer we te denken.

Zo langzamerhand worden alle houten vloeren praktisch afgewerkt met olie. Een natuurproduct zoals eiken vraagt hier natuurlijk ook om. Maar ook eiken wanden, keukenkastdeurtjes ed. En om niet te vergeten eiken trappen, ja ook deze worden tegenwoordig afgewerkt met olie. Lakken van eiken interieurprodukten is er niet meer bij. De laatste jaren heeft de techniek een grote sprong voorwaarts gemaakt en de meeste olieën zijn zeker zo krachtig en slijtvast als voorheen de synthetische lakken. Vloerolie 't allerbeste voor je houten vloer. In principe kunnen dus heel veel interieur produkten met olie afgewerkt worden. Houten vloeren en olie da's zo gek idee nog niet.

Aarzel niet om ons om advies te vragen.

Wij werken al meer dan 17 jaar met olie voor houten vloeren. Met name weten we veel van woca vloerolie, wij begonnen eind vorige eeuw tegelijkertijd met vloerolie met woca Denemarken. En wil je graag advies op maat ontvangen?, mail dan met Janneke Mateboer voor de juiste olietinten, ze geeft erg bruikbare adviezen. De Vloerderij werkt nl. al vele jarn met houten vloeren en olie.

Houten vloeren en olie. De verschillen.

Wel kunnen we nog een duidelijk verschil maken in diverse soorten houten vloerenolie. Zo zijn er de hardwax- en de basic olie uitvoeringen. Hardwax olie is wat harder, maar is moeilijker plaatselijk bij te werken dan gewone basic olie zoals bijvoorbeeld de Deense Woca olie. Houten vloeren en olie, da's een prima uitgangspunt voor natuurlijke vloeren.

Houten vloeren en olie, bekijk ook de kleuren. 

De oliekleuren voor houten vloeren zijn nogal divers, ze gaan in pricipe van licht naar donker, maar ook zijn er trendy tinten en het ligt er ook aan waar de olie op komt, is het een ruwe plank of juist een glad geschaafde plank, ruwe planken houden meer pigment vast in tegenstelling tot gladde eiken planken. Onderstaand een foto van een ruw gezaagde houten vloer in een smoke olie. Maar dit soort houten vloeren zijn ook schitterend in een donker antiek olie. Maar....smaken verschillen. Het beste is gewoon komen kijken. Houten vloeren en olie. Een super combinatie.


Houten vloeren en olie?, vraag het de Vloerderij

Erg veel natuurlijke tinten leverbaar. Duurzame produkten.

Vloerolie is leverbaar in diverse tinten en meestal worden hier voor kleurpigmenten gebruikt. Deze pigmenten geven houten vloeren met name met Basic olieën bewerkte houten vloeren een natuurlijk en matte uitstraling. Met name is de witte olie razend populair, het eikenhout wordt niet echt spierwit, maar er komt na verloop van tijd een mooie off white patina. Houten vloeren en olie zijn goed te combineren en passen goed bij elkaar.

Houten vloeren en olie, de kosten.

Het olieën van houten vloeren is in principe gemakkelijker dan lakken, olie impregneert in het eikenhout het aanbrengen gaat veel sneller dan het lakproces, daarom zijn de totale kosten van olie en verwerking niet bijzonder hoog.

Houten vloeren en olie, de merken.

Er is nogal wat houten vloeren olie op de markt. Enkele topmerken zijn Osmo, Woca, Aquamarijn en Rubio Monocoat. Natuurlijk zijn er meer merken op de markt, maar om ze allemaal te noemen zou te ver voeren. Daar de meeste olie produkten een lijnzaad achtergrond hebben, zijn de diverse andere merken ook best goed, maar het aanbrengen van de olie op een houten vloer is best wel specialistisch. Als je het zelf doet vraag dan om de omschrijving.

Houten vloeren en olie, lijnzaad.

Houten vloeren olie bestaat voor het overgrote gedeelte uit lijnzaadolie. De lijnzaadolie wordt eerst gekookt  en pas hierna worden er nog enkele natuurlijk ingrediënten aan toe gevoegd. O.a pigment. De Vloerderij maakt met name voor speciale projecten zelf deze kleuren. In het verleden werden meerdere recepten aangekocht en zodoende is het mogelijk om custom made olie kleuren te maken. Deze op natuurbasis olie recepten kocht de Vloerderij ooit in Duitsland en tot op heden worden ze nog voor alle houten vloeren gebruikt.

Houten vloeren en olie, dat is de meest ideale combinatie. De Vloerderij.nl

Houten vloeren met olie is de best denkbare combinatie.

De tinten zijn legio en het onderhoud is minimaal, wil je meer weten over dit onderhoud, klik dan hier.
Welke olie moet op de vloer vraag je je af, dat kan verschillen, je kunt kiezen uit verschillende soorten, het allerbeste om eens langs te komen en je licht opsteken, je ziet dan al die voorbeelden olie op houten vloeren.

Nieuwe kleurolie op je houten vloer. Na een jaar of tien

Na gemiddeld een jaar of tien is een houten vloer weleens aan een grote onderhoudsbeurt toe, je wilt dan een nieuwe olie op de vloer, of je wilt eens wat anders. Dat kan allemaal, je zou dit zelf kunnen proberen, maar je kunt ook een prof benaderen, maar eerst een offerte is wel zo handig, je weet dan waar je aan toe bent.

Dus wil jij ook olie op jouw houten vloer verwerken., kies dan voor een goed product en vraag ons maar om raad en vul dan hier
het vragenformulier in. Houten vloeren en olie? dat is de beste combinatie.