Visgraat vloeren

Visgraat vloeren

Visgraat vloeren of parket, je woont creatief, duurzaam en héél lang.

Je interieur krijgt weer een actuele uitstraling.

Populaire visgraat vloeren tegen betaalbare prijzen.

Visgraat vloeren van klassiek tot modern

Ook visgraat parket is erg in trek.
Visgraat vloeren of visgraat parket geven elk interieur klassiek of modern weer nieuwe uitstraling. Een visgraatvloer brengt sfeer. Wat denk je van super moderne meubelen op een verouderde visgraat? Het past gewoon bij elke stijl. Ze zien er eigentijds uit en zijn zowel strak en modern maar ook in een brute en stoere uitvoering te leveren.
Nieuw de Walvisgraat.
De nieuwe trend zijn de Walvisgraat vloeren. Ook wel plankenvisgraat genoemd. Brede en lange parketplanken in de visgraatstijl. Met een bijzondere aantrekkelijke vormgeving. Als je kiest voor een visgraatvloer, dan kies je voor een unieke uitstraling én voor creativiteit.

Waarom een visgraat vloer

Een visgraatvloer kiezen is niet zo gek. Je weet dat zo’n vloer tijdloos is en goed past in veel interieurs. Ze zijn tijdloos en geolied of met lak afgewerkt geven ze elk vertrek een geweldige persoonlijkheid.
Eiken visgraat vloeren zijn krachtig en oersterk  en  zijn gemaakt om héél veel jaartjes mee te gaan. Een visgraat motief kan super goed in moderne interieurs. Zeker de maxi brede en lange parketstroken. En de uiteindelijke afwerking van het parket kan in de meest schitterende olie- of lak tinten. Een visgraatvloer is stoer en veelzijdig en heeft een lange toekomst voor de boeg.

In een visgraatvloer kun je je eigen ideeën helemaal kwijt. Je kiest de eikensoort uit en uiteraard de gewenste tint en hiermee wordt je eigen smaak en gevoel werkelijkheid. Zelfs de breedte van de stroken kun jezelf bepalen. Wil je een smal plankje van 7 cm. breed of brede planken van 18 cm? De keus is aan jou en wij voeren het uit en zorgen voor een schitterende visgraatvloer of visgraatparket.

Afwerking
Er zijn ook nog diverse keuzes in de afwerking van een visgraatvloer. Want naast de kleurkeuze, kun je ook nog kiezen voor diverse uitstralingen zoals geschaafd eiken of geborstelde uitvoeringen. Gerookt eiken visgraat, of zoals je wilt verouderde eikenhouten planken. Hiernaast is er ook nog keuze tussen lak en olie. En tegenwoordig is ook hardwax erg populair.
Zo je ziet zijn er veel mogelijkheden om de mooiste visgraatvloeren te creëren.

Glans of mat
De afwerking van de kleur is ook belangrijk. Bij visgraat vloeren maakt dit wel het verschil.  De keus kan gemaakt worden tussen een matte en een glanzende afwerking. Ben je op zoek naar een wat meer klassieke en chique uitstraling? Dan is een glanzende afwerking een goede optie voor je. Stoere en brute visgraat vloeren worden in de meeste gevallen afgewerkt met een matte lak of natuurolie.

Er zijn heel veel manieren waarop je je eigen gevoel kwijt kunt kunt. Bij visgraat vloeren  is het vaak gebruikelijk om er een band om heen te leggen en als afscheiding van plank en visgraat kan er ook nog een bijna zwarte bies gefreesd worden. Met zoveel genoemde mogelijkheden is het dan ook niet zo vreemd dat een visgraat parketvloer multifunctioneel ingezet kan worden.

Visgraat vloeren PVC

Visgraat vloeren komen niet alleen voor in hout, maar zijn ook actueel in PVC. PVC parket is ook erg geschikt als visgraat. Ze zijn nbijna niet van echt te onderscheiden en een PVC visgraatvloer heeft ook een geweldige uitstraling. Een PVC parketvloer met een eiken dessin is heel mooi en ook het onderhoud is gemakkelijk, want net als een houten toplaag bij visgraat parket kan ook de PVC vloer gedweild worden met een natuurzeep.
PVC is  geschikt voor de wat vochtiger ruimtes dit in tegenstelling tot eiken visgraat vloeren en is net als lamelparket soorten geschikt voor vloerverwarming.

Als je kiest voor de visgraat uitvoering in PVC, is nog niet zo gemakkelijk om zelf een vrij ingewikkeld visgraatpatroon te leggen. Een kleine afwijking bij uitzetten van de visgraat delen in het begin kan zorgen voor vervelende kieren aan het eind van de vloer. Zie je tegen het leggen op? Of heb je geen tijd voor zo’n project? Dan doen wij het graag voor je. De Vloerderij levert, legt en renoveert al meer dan 20 jaar houten en parket. En wij ontzorgen je graag tijdens het hele parketproces.

Kies je visgraat vloer

Met de keus voor visgraat vloeren kies je automatisch voor de beste kwaliteit en zeker ook voor duurzaamheid. De hardheid van een eiken visgraat is ongekend krachtig. Maar ook de kleurmogelijkheden breed te noemen. Dit is wel een héél groot voordeel. Een visgraatvloer uitgevoerd in eiken kan later betreft op basis van de tijdgeest worden aangepast.Een goed advies van een vakman is wel wenselijk, tenminste als je een goede keus wilt maken. Neem gerust contact met ons op voor wat extra info.

Visgraat vloer Renovatie

De Vloerderij legt en renoveert ook visgraat vloeren. Het is wel een zeer specialistisch werk. De montage moet nauwkeurig zijn en het is daarom ook belangrijk dat het leggen door een vakman uitgevoerd wordt. Visgraat parket leggen we heel vaak en het ligt al weer in heel wat Nederlandse huiskamers. Het Hongaarse punt parket is ook in opkomst en ook dit speciale parket leggen en renoveren we. Ook komt de vakman hier weer in beeld. We verlijmen dit soort visgraat parket meestal op vloerverwarming. Visgraat vloeren en Hongaarse punt parket moeten altijd door een ervaren parketteur gelegd worden.

Vloerverwarming voor visgraat vloer

Visgraat parket schuren, maar ook houten schuren en voor  vloerverwarming geschikt maken, want vloerverwarming onder je visgraatvloer is puur genieten en het is een fijne ervaring met behaaglijke warmte onder je voeten. En dit in combinatie met het authentieke gevoel van hout is het helemaal goed. De Vloerderij is expert in het leggen van visgraat vloeren op vloerverwarming.

Visgraat vloeren doen het heel goed op vloerverwarming. Ze zijn verkrijgbaar als lamel parket met een stevige en krachtige toplaag. En de kruislings verlijmde multiplex drager zorgt voor een super ligging op elk vloerverwarming systeem. De verlijming van visgraatparket op vloerverwarming moet heel nauwkeurig gebeuren. Bij gebruik van te weinig lijm per m2 of met gebruik van goedkope lijm loop je de kans dat alles op termijn verdroogd en z’n plakkracht verliest. Ga gewoon voor een kwaliteits lijm.

Showrooms door heel Nederland

Ook in jouw regio is er wel zo’n alles omvattende showroom. Houten vloeren en parket showroom waar je veel advies krijgt over al die parket mogelijkheden. Alle denkbare parketvloeren zijn hier vertegenwoordigd.  Elke soort parket natuurlijk ook. Kom en overtuig jezelf van de kwaliteit van deze uitgebreide collectie visgraat vloeren en het mooiste visgraatparket

Vrijblijvende offertes

Een offerte aanvragen is natuurlijk het eerste wat je doet. Dit geldt zowel voor een kant en klare vloer, maar ook voor renovatie. Je kunt hiervoor op deze site offerte formulieren invullen en je krijgt dan binnen 24 uur een scherpe vloerofferte of bericht van een van onze vloerrenovatie specialisten. In renovatie gevallen wordt er eerst gebeld en er zal dan een voorlopige schatting uit de bus komen. Zijn de te verrichten werkzaamheden direct duidelijk, dan wordt er een offerte gemaakt zodat je exact weet wat het project gaat kosten. Op deze manier krijg je nooit geen gezeur meer achteraf.

Inspiratie voor je visgraat vloer

Visgraat parketvloeren zijn wel de meest inspirerende houten vloeren van dit moment. Ze zijn creatief en hebben dit in tegenstelling tot vroeger opeens veel meer mogelijkheden. Het zijn niet meer kleine glanzende plankjes, maar geweldige delen in plankenvorm.

Breed en lang is de trend. Komt nog bij dat ook de olietinten geweldig matchen met deze vloeren. De Vloerderij verkoopt ze samen met de parket partners in heel Nederland.

Offerte visgraat aanvragen

Alvorens een beslissing te nemen is het een goede zaak om eens wat meer info te verzamelen. Bij de Vloerderij heb je de mogelijk om een uitgebreide visgraat offerte aan te vragen. Er zijn diverse showrooms om dit visgraat parket en natuurlijk de ruige walvisgraat te bekijken.