Vloeren?, nogal wat vloeren op een rijtje. Kijk maar

Vloeren van de Vloerderij. Houten vloeren en parketvloeren

De vloeren van de Vloerderij. Pracht houten vloeren en parket.

Vloerbedekking is één van de belangrijkste zaken van een interieur. Je loopt er dagelijks op en het krijgt door de jaren heen heel wat over zich hee. Vloeren zijn ook maar niet zo te veranderen, je kunt de laatste interieurtrends toch niet bijhouden. Maar je kiest wel voor een vloer met een tijdloze uitstraling, een vloer die dus ook klaar is voor de toekomst. Klassiek of modern, je kunt kiezen uit allerlei soorten vloeren. Oriënteer je dus goed voordat je overgaat tot aankoop van je vloer van je dromen. PVC vloeren zijn razend populair. Let goed op de kwaliteit van een PVC vloer.

Groot assortiment vloeren. Denk aan parketvloeren en houten vloeren   Voeren onderhoud, maar ook vloeren schuren en vloeren renoveren

PVC vloeren doen het heel goed op dit moment. Ze zijn goed en gemakkelijk schoon te houden en ze zijn leverbaar in tientallen designs. Het is een technische vloerbedekking en wordt vaak door senioren aangeschaft wegens het geringe onderhoud. Ook de prijs speelt hierbij een rol. PVC vloeren zijn op zich niet duur, maar het leggen vereist nogal wat vakkennis en zorgvuldigheid en de montage is daarom best wel pittig.

Parketvloeren.
Vloeren. Visgraat vloeren zijn erg in. Parket stroken vloeren. Erg mooi, maar ook de gewone houten vloeren

Ook maxi visgraat doet het goed en is razend populair.

Er is geen enkele vloerbedekking die meer warmte uitstraalt dan een echte eiken parketvloer. Door hun authentieke smoelwerk pasen parketvloeren niet alleen in landelijke omgevingen maar ook in moderne interieurs. Je kunt gerust met een modern interieur een contrast met een Bourgondisch traditionele houten vloer vormen. Vooral visgraat vloeren zijn tegenwoordig super populair en winnen steeds meer terrein. Tapijt is eigenlijk al jaren op retour geweest maar de laatste tijd komt het weer iets terug. Vooral de wat trendier soorten.

Plankenvloeren
Vloeren. Houten vloeren. Betonvloeren. Vloeren natuursteen, grind vloeren. Goedkope vloeren

Authentieke vloeren van vroeger. Ook antieke houten vloeren.

Traditionele parketvloeren bestaat uit massieve brede houten planken. Deze plankenvloeren moet je zelf nog volledig schuren. De vloer is door en door. Zo'n massieve vloer wordt gewoonlijk gelegd op een ondervloer van 8 millimeter tapis, maar kan in sommige gevallen ook wel zwevend gelegd worden. Massieve vloeren zelf hebben een dikte van 20 à 22 millimeter en wordt genageld of gelijmd. Of zoals gezegd in sommige gevallen los gelegd. Tegenwoordig zijn er planken vloeren die uit meerdere lagen bestaan en heel goed geschikt zijn in combinatie met vloerverwarming.

Strokenparket
Stroken vloeren zijn eigenlijk parketvloeren. Vloeren met stijl noemt men ze ook weleens.

Stroken vloeren. Vaak vastgelijmd stroken parket.

Het zogenaamde strokenparket (fabrieksmatig parket) wordt geleverd in parketdelen, ze kunnen verschillende breedtes en lengtes hebben. Aan de zijkanten zijn ze voorzien van een groef, die het leggen via een vast kliksysteem mogelijk maken. De planken sluiten dan mooi aan elkaar en de kans op schotelvorming wordt zodoende sterk verminderd. Stroken parket vloeren worden niet echt veel meer geproduceerd.

Samengestelde parketvloeren
Multiplanken of Duoplanken. Ze zijn voorzien van een berken achterkant

Hieronder alle diverse vloeren. Vragen? mail of bel ons.

Multi- en Duoplanken. Met een massieve toplaag. Een samengestelde parketvloer is meestal opgebouwd uit 3 lagen. De toplaag kan 2 tot 6 mm dik zijn, terwijl de middelste laag ca: 8 mm is. De dikte van de onderste, dus dragende laag is weer afhankelijk van de dikte van de boven liggende laag. Uiteraard vereisd een dikkere bovenlaag ook een dikkere onderlaag. De onderste laag is in de regel opgebouwd uit berkenmultiplex. Deze kruislings verlijmde lagenstructuur verhindert het krom trekken van de parketvloer. Ze worden ook wel multiplanken of Duoplanken genoemd. Geweldig stevige en stabiele vloeren dus.

laminaatvloeren
De diverse laminaat vloeren bieden een duurzaam vloeroppervlak en zijn geschikt voor ruimtes die veel gebruikt worden. De bovenste laag is afgewerkt met een harde kunststof die vlekbestendig is. De afwerkingslaag moet beschermen tegen krassen ed. Slijtage komt bij de dure laminaatvloeren van hoge kwaliteit zelden voor. En bij aankoop van een hoogwaardige laminaatvloer krijg je op de aankoop dan ook een vrij lange garantieperiode. Laminaatvloeren zijn er in onnoemlijk vele prints.

 

Kurkvloeren
Kurkvloeren bestaan voornamelijk uit natuurlijke stoffen (kurk en eikenschors) die vermengd worden met hars en andere toevoegende producten zoals lijm. Het mengsel dat daarna verkregen wordt, wordt in blokken tesamen geperst en gerzaagd. Het eindproduct is een erg milieuvriendelijk materiaal van ca: 4 millimeter dik waarmee vloeren en ook muren afgewerkt kunnen worden. Van nature is deze kurken vloerbedekking lichtbruin maar er zijn tegenwoordig ook verschillende merken die allerlei tinten aanbieden. Er zijn verschillende soorten kurkvloeren op de markt, zoals kurkparket, kurklaminaat, kurktegels en zelf kurk op rollen, dezer laatste is vrij dun. Kurk vloeren zijn eigenlijk nooit zo doorgebroken als houten vloeren en PVC vloeren. Krurk wordt ook niet veel aangeboden, jammergenoeg ligt hier geen accent op, maar ze zijn puur natuur en dus erg duurzaam.

Bamboe vloeren
Een bamboe vloer is een goedalternatief voor een houten vloer. Met bamboe kies je voor een eco vloer want zo'n bamboeplant is volgroeid binnen vijf jaar en de groeikracht wordt nog sterker door het regelmatig te kappen. Bamboe heeft een fijne structuur waardoor het erg geschikt is voor veel interieurs. Bamboe is eeneigenlijk een  'grassoort' dat ergsnel groeit. De belangrijkste bamboeexporteur is China. Een reuze- gigantische bamboe wordt binnen zeven weken tijd wel zes of zeven meter hoog. Bamboehout is super hard, nog harder dan eikenhout en is bovendien een verantwoorde keuze. De compacte structuur van bamboe zorgt voor een keiharde en stabiele parketvloer. Bamboe vloeren zijn vloeren die hun levenlang dienst doen. Het is jammer dat Bamboe vloeren niet echt doorgebroken zijn, ze zijn super duurzaam, maar ja, ze moeten wel verkocht worden.

Beton gietvloeren
Een cement gietvloer oogt natuurlijk best wel warm en heeft tegelijkertijd dezelfde uitstraling als een gepolijste betonnen vloer. Het is dus een vloer op cementbasis en speciaal bedoeld als dekvloer!. Het uiteindelijk resultaat is een super trakke vloer, naadloos en met een levendige beton-look en eenvoudig in onderhoud.
Cement gietvloeren zijn vloeren die bestaat uit een cementlaag en uit één of meer beschermende lak- en of waslagen. De vloer wordt naadloos ingegoten en met de hand vlak gestreken. Het uiterlijk van zo'n gietvloer is vergelijkbaar met die van een gepolierde betonnen vloer. Daarom worden dit soort vloeren ook wel design-gietbetonvloeren genoemd.

PVC vloeren
PVC vloeren zijn op dit momet erg in, ze zijn sterk en taai en zijn leverbaar in de mooiste prints. PVC vloeren zijn ook erg onderhoudsvriendelijk, zo nu en dweilen en een keer in zoveel tijd een schoonmaakbeurtje dat is alles.
PVC vloeren zijn verkrijgbaar in verschillende varianten. Zelfs zijn er 1 cm dikke pvc planken met kliksysteem. Zelf leggen is dan een fluit van een cent.