Abdijvloer. Keihard eiken. Decoratief & Creatief

Eiken Abdij vloer. Een eiken Abdijvloer koop je bij de Vloerderij

Natuurlijke olie is prima op een eiken Abdij vloer

Eiken Abdij vloer: Zoals onderstaand eiken Abdijvloer, afgewerkt met een natuurlijke lijnzaadolie. Dit soort Abdij vloeren worden steeds weer populairder. Ze zijn gemakkelijk in onderhoud, want een krasje meer of minder valt niet op. Het zijn super vloeren die zich gemakkelijk laten kleuren met mooie natuurolie. Er zijn vrij veel kleuren, maar de basic kleuren zoals bruin en de lichtere tinten zoals wit en grijs zijn het populairst

Een eiken Abdij vloer is heel goed te bewerken met olie.

Natuurolie laat zich goed verwerken en is heel goed te combineren met eikenhout. De nerf en noesttekening blijven dan heel goed bewaard. Deze eiken vloeren kunnen heel goed met moderne interieurs gecombineerd worden. Ze roepen dan een mooi contrast op. En het natuurlijke effect blijft bewaard. Is een eiken vloer duur en is deze nog betaalbaar? Lees eens wat meer. Wil jij eens wat meer weten over deze schitterende eiken abdij vloer? bel of mail ons dan gerust. 

Eiken Abdijvloer kan in veel kleuren geleverd worden. Abdijvloeren volop te koop bij de Vloerderij.           Franse abdijvloeren zijn echt populair.      Een massief eiken abdijvloer doet het nog steeds goed.

Een geborstelde of verouderde eiken Abdij vloer is erg gaaf

Zo'n mooie geoliede eiken Abdij vloer kun je gemakkelijk onderhouden. Je doet dat met bv. een Woca onderhouds zeep. Deze zorgt ervoor, dat de vloer Vuil & Vocht resistent wordt. Deze Abdijvloeren ook wel bekend onder de naam Kloostervloeren zijn erg trouw en liggen zomaar een leven lang. Ook kunnen ze geweldig goed verouderd worden. Ze krijgen dan een geweldig mooie uitstraling.  Kijk maar eens bij de verouderde vloeren.


Eiken Abdij vloer. Een eiken Abdij vloer kan ook in een multiplank uitvoering geleverd worden.

Technische informatie Eiken Abdij vloer

De eiken Abdij uitvoering is een ruig ogende maar toch speelse eiken vloer met decoratieve noesten. De vloer kan zowel dos als kwartiers gezaagd zijn of een mix van beide. Spint, kleine oude wormgaatjes, kleurverschillen, spiegels en droogvlekken zijn toegestaan. Abdijvloeren worden vaak gebruikt als surrogaat voor oud eiken vloeren zonder deze te hoeven trommelen of te kastijden. Deze eiken C plank is uniek wat bertreft structuur, z'n uiterlijk en kleurnuances.

Het onderhoud met natuurzeep is gemakkelijk

Het kleurenscala van een eikenhouten Abdij vloer kan varieren van geelbruin tot donkerbruin.
Houdt er rekening mee, dat na een bepaalde periode na het olien het (C) eiken z'n glans verliest en de oppervlakte een meer natuurlijke uitstraling zal krijgen. Spiegeling van lichtinval zal dan ook sterk verminderen. Ook het regelmatig dweilen met natuurzeep draagt bij aan dit proces. Een eiken Abdij vloer kan met goed onderhoud jaren mee. Ook kan bijvoorbeeld onze partner ook onderhoud plegen. Wij doen dat al steeds meer. De eerste vloeren werden door onze partner in Zoetermeer uitgevoerd.


Eiken abdij vloer. Een erg gewilde houten vloer. Houten vloeren worden steeds mooier na het zepen.

Abdij vloeren zijn verrassend decoratief, ze zijn ook erg gewild door hun ongedwongenheid en hebben op de lange duur relatief weinig onderhoud nodig. Ze leven vaak gewoon hun eigen leven. De nettere vloeren echter zoals excellent en rustiek worden vaak frequenter bijgehouden. Een eiken Abdij vloer lacht hier vaak om. Hij krijgt een doorleefde uitstraling. Wel zo nu en dan schoonmaken met natuurzeep uiteraard. Wil je nog meer technische informatie? Neem dan contact met ons op. Kijk ook eens naar wat aanbiedingen