Houten vloer schuren

Houten vloer schuren

bij jou in de buurt

Voordelen

Nieuwe beschermlaag
Herboren uitstraling
Actuele kleur

Hernieuwd wonen

Weer een nieuwe toekomst voor je houten vloer?

Een houten vloer schuren. Een nauwkeurige klus

Iedereen weet dat een houten vloer of parket schuren vakwerk is. Elke eikenhouten vloer of parket is na verloop van tijd wel aan een intensieve opknapbeurt. Een parketdeskundige inschakelen is dan wel een verstandig idee. Want een vakman de klus laten doen betekent behoud van je vloer. Houten parketvloeren schuren is voor de juiste vakman altijd weer een uitdaging. De Vloerderij schuurt ook het specialistische Visgraatparket.

De prijs is voordelig Vakkundig.

Door z’n brede ervaring kunnen onze parketteurs voor vriendelijk en aantrekkelijk prijzen werken. Van te voren een schuurprijs af geven is moeilijk. Maar we staan klaar met prijs suggesties. Wat betreft jouw parket vloer komt het zeker in orde. Komt nog bij, dat de Vloerderij al meer dan 25 jaar bestaat.

Op tijd een houten vloer schuren is verstandig.

Met een professionele schuurbeurt komt er weer een schitterende vloer tevoorschijn. Wij werken met de nieuwste techniek en de nieuwste schuurmachines. Zijn hier helemaal op ingericht. Sterk verwaarloosd parket kan hier professioneel mee geschuurd worden. Met de tweede schuurgang wordt pas overgegaan  op een andere schuurmachine met een fijnere schuurkorrel. Zo wordt de afwerking van de vloer stapsgewijs perfect. Een houten vloer of parket schuren gaat niet zo maar. Er komt vrij veel deskundigheid bij kijken. Het is best nog een heel project al kan het vaak al in 1 à 2 dagen gepiept zijn. Een ervaren vloerenvakman is accuraat en snel.

Een houten vloer zelf schuren kan natuurlijk ook.

Met twee rechter handen kom je een heel eind. Veel mensen echter zien tegen zo’n schuurklus op. Zo’n loodzware en lompe bandschuurmachine besturen is natuurlijk niet echt goed voor je rug. Neem daarom contact op met een expert om de boel te laten schuren. De prijs zal zeker geen belemmering zijn.

Een vloerenvakman schuurt accuraat en snel.
Een expert draait z’n hand niet om voor zo’n schuur project. Wil jij je houten vloer laten schuren? Klik  gewoon op het offerte formulier en een paar dagen later weet je van de hoed en de rand.

Plintmontage? Een belangrijke afwerking.

Ook kun je bij de Vloerderij alleen plintmontage aanvragen. Bijvoorbeeld als je de vloer zelf gelegd hebt en plinten zetten moeilijker vindt.

Onderhouden van je houten vloer is belangrijk.

Als je een nieuwe woning koopt met een goed uitziende houten vloer, dan ben je een gelukkig iemand. Woningen met houten vloeren liggen goed in de markt.  Een houten vloer schuren is dus beslist geen weggegooid geld. Het is juist een prima investering. Makelaars houden ook van goed onderhouden houten vloeren.

Dus ben je van plan je huis te verkopen?

Zorg er dan voor dat je vloer er Tip Top bij ligt. Parket onderhouden doen we in heel Nederland. Dus waar je ook woont, we zijn altijd in de buurt. Aarzel niet om een scherpe offerte aan te vragen.

Voordelen van parket schuren

Een nieuw gelegde houten vloer gaat een mensenleven mee. Maar naar verloop van tijd gaan er onherroepelijk beschadigingen ontstaan. Ook lijdt een vloer onder slijtage vooral al het intensief belopen is. Het op gezette tijden schuren van je waardevolle houten vloer kun je al dit alles verhelpen en je parketvloer weer helemaal up-to-date maken.

 • Slijtageplekken en looppaden wegwerken
 • Kleurverschillen verhelpen en weer actueel maken
 • Parket aanhelen dus uitbreiden
 • Een volledig nieuwe uitstraling en modernisering
 • De vloer onderhoudsvriendelijker maken
 • Waterschade of andere schade repareren
 • Deuken, krassen, ingetrokken vlekken wegwerken

100% stofvrij schuren

Vroeger kwamen er ladingen stof vrij bij het schuren van parket en een houten vloer. Stofvrij schuren was toen nog niet verplicht. Maar de tijden zijn veranderd. Uiteraard is het voor onze medewerkers ook veel gezonder om geen stof meer in te ademen.  Stof is slecht voor de gezondheid maar ook voor het algemene thuismilieu. Na het schuren van de vloer moest er intensief schoongemaakt worden. Maar dat is nu niet echt meer nodig.

De medewerkers van de Vloerderij werken met uitstekende machines zodat er voor 99% stofvrij kan worden gewerkt. Mensen zelf kunnen vaak niet met dit soort geavanceerde machines uit de voeten en daarom worden meestal vakmannen in geschakeld. En bij de Vloerderij werken nu precies deze all round vaklui. Met  passie voor houtproducten en een lange ervaring kunnen we ervoor zorgen dat je vloer weer een schitterende toekomst tegemoet gaat.

Afwerking van je houten vloer

Na de renovatie van een houten vloer of parket, is het wel zaak om deze te behandelen met een juiste finish met een natuur olie, een watergedragen lak of met een krachtige hardwax olie. Zo’n  behandeling is nodig voor de bescherming en geeft een parketvloer daarnaast een mooie uitstraling. Een goede bescherming zorgt voor een lang leven. Want het maakt de vloer resistent tegen vocht, viezigheid en vuil. Je kunt trouwens kiezen uit  behandelingen met natuurolie, lak of hardwax systemen.

Behandelen met olie

Een behandeling met olie geeft met name een eiken vloer een schitterende natuurlijke uitstraling. Een 2 componenten olie variant biedt nog eens een extra beschermlaag. Je parketvloer is met olie nu goed beschermt tegen vocht en vuil. Hieronder nog enkele extra voordelen van een oliebehandeling:

 • Olie impregneert diep in het hout
 • Vele mooie natuurkleuren en tinten
 • Plaatselijk bijwerken van krasjes mogelijk
 • Eén keer oliën is meer dan voldoende
 • Gemakkelijker met renovatie
 • Goedkoper dan lak

Behandelen met hardwax

Een hardwax afwerking geeft de houten vloer net als bij olie ook een warme uitstraling. De naam zegt het al deze olie is harder. Maar door de harde wax zal de vloer iets kunnen glansen. Het krijgt wel weer een vollere uitstraling dat dan wel weer. Hardwax beschermt bijzonder goed tegen vuil en geeft veel weerstand aan intensief gebruik. Nog meer voordelen zijn:

 • 2e prima beschermlaag wax
 • Veel keuze in kleuren en tinten
 • Laat de houtstructuur nog beter zien
 • Het dubbel laags afwerkins systeem

Behandelen met lak

Een houten vloer schuren en hierna  behandelen met lak zorgt voor een totale afsluiting van de poriën. Hierdoor wordt het eikenhout natuurlijk wel heel goed beschermd tegen vuil en vocht. Maar een nadeeltje is toch wel, dat de vloer niet meer kan ademen. Lak beschermt tegen extra zware belasting van parket. De (watergedragen) lakken zijn verkrijgbaar in matte- maar gelukkig ook in zijde glans. Zelfs hoogglans is mogelijk. Net als bij olie is ook leverbaar in meerdere kleuren. Nog meer voordelen zijn:

 • Zeer snelle droogtijd
 • Twee of zelfs 3  laags systeem
 • Minimaal onderhoud van je vloer
 • Extra vochtwerend

Wij ontzorgen bij verzekeringskwesties

Wat te doen bij waterschade aan je parket of houten vloer? In eerste instantie is het belangrijk dat je snel een vloerspecialist inschakelt. Want hoe meer schade je kunt voorkomen des te  beter het is. Je bent dit ook verplicht richting verzekeraar. Waterschade bijvoorbeeld kan heel vervelend zijn. Schimmel of rot liggen op de loer. Allemaal niet zo leuk. Je bent dan echt een specialist nodig die kan helpen bij de herstelwerkzaamheden.

Na bijna 25 jaar ervaring in de parketbranche verrichten we ook expertise werkzaamheden voor verzekeringen. Schade aan een houten vloer komt vaker voor dan je denkt. De meeste waterschades worden veroorzaakt door lekkages aan wasmachines, maar ook lekkende kranen zijn vaak de boosdoeners. Dit zijn allemaal veel voorkomende schades. Alleen een houten vloer schuren helpt dan niet meer.

We maken vastomlijnde  offertes voor de diverse verzekeringsmaatschappijen. Dus heb je schade in welke vorm dan ook aan je houten vloer, bel of mail ons dan zo snel mogelijk. Je houten vloer schuren is dan niet meer aan de orde. Maar een nieuwe vloer leveren we je met veel plezier.

Verzekeringsmaatschappijen vergoeden de schade aan een vloer sneller wanneer er een goed onderbouwde en betrouwbare offerte aan gekoppeld is. De Vloerderij werkt met houten vloer schade samen met veel maatschappijen. Je hebt het al wel gelezen. Het blijft niet alleen bij een houten vloer schuren.

Houten vloer schuren offerte aanvragen

Ook in jouw omgeving.
Wil je meer weten over het schuren van je vloer? Vul dat het offerte formulier in. En voordat je een beslissing maakt, krijg je per omgaande een vrijblijvend advies en een aantrekkelijke prijs.

Houten vloer schuren